عزت الله ضرغامی درباره برطرف شدن خطوط قرمز کاذب در صدا و سیما به خبرنگار مهر گفت: "خطوط قرمز میتواند در همه حوزهها باشد، چه حوزههایی که ممکن است مدیران و سیاستگذاران صدا و سیما به دلایل مختلف برای خودشان در سالهای گذشته تعریف کردند و به نظر من خیلی از این حدود امروز دیگر وجود ندارد و به راحتی میتوان از این حدود عبور کرد و وارد موضوعاتی شد که مورد نیاز جامعه است."
وی در ادامه افزود: "بخشی از آن مربوط به حکومت، بخشی به دستگاههای دیگر و بخشی دیگر جامعه و مردم میشود. به نظرم با آموزشی که ما میدهیم باید یک فرهنگ در جامعه و بین مردم خودمان به وجود بیاوریم تا نسبت به موضوعات مختلف اجتماعی که بر حسب ضرورت در رادیو و تلویزیون مطرح میشود، ظرفیت پذیرش بیشتری داشته باشند. ممکن است در یک برنامه نمایشی یک شخصیت منفی را به کار ببرند. این شخصیت منفی که از آسمان نمیآید، بلکه یک شغلی دارد. یک جنسی، سنی و علاقهای دارد."
رئیس صدا و سیما خاطرنشان ساخت: "خیلی وقتها ممکن است این شخصیت منفی را گروههایی از جامعه به خود تطبیق دهند و بگویند به این دلیل این شخصیت را نشان دادند تا این گروه را نقد یا تحقیر کنند. متاسفانه این مسئله در اقشار تحصیلکرده جامعه هم دیده میشود. بله ممکن است در یک جاهایی یک وکیل دادگستری یا یک پزشک نقد شود، اما به هیچ وجه به این معنا نیست که بخواهیم به جامعه پزشکی اهانت کنیم. بالاخره انسان جایگاهی دارد."
ضرغامی با اشاره به "میوه ممنوعه" گفت: "امسال در این مجموعه یک شخص به ظاهر متدین اما با ایمان سطحی و قشری و دور از بصیرت لازم دینی که همیشه مورد تاکید رهبری انقلاب قرار میگیرد که ایمان باید عمیق و تاثیرگذار باشد، نشان داده شد که بسیاری از بینشهای سطحی قابلیت انحراف دارد. البته باید توجه کرد که در درام مسائل بزرگنمایی میشود و برای اینکه پیام درست منتقل شود، غلو در داستان به عنوان کار دراماتیک صورت میگیرد. در واقع آن برداشتی که مردم دارند، برداشتی صحیح است."
وی اشاره کرد: "یعنی مردم میتوانند متوجه این موضوع شوند که یک آدم میتواند متدین و مومن باشد، اما شیطان هم سر راه او مینشیند. او را هم منحرف میکند و یک اشتباه میتواند آن قدر ادامه پیدا کند تا کل ایمان یک طرف را بگیرد که خوشبختانه در مجموعه "میوه ممنوعه" حاج یونس به دلیل پایگاه دینی که دارد و داشتن قابلیتهای اصیل مجدداً به مسیر اصلی خود برمیگردد و فرصت توبه پیدا میکند."
رئیس رسانه ملی در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: "به نظرم به لحاظ اجتماعی، به لحاظ NGOهای فرهنگی اجتماعی سیاسی و هم به لحاظ دستگاههای دولتی خیلی از موضوعات است که به نظر خط قرمز میرسد، ولی امروز برای آموزش جامعه و نیازی که ما داریم باید این خطوط قرمز ساختگی را کنار بگذاریم و به روح کار توجه کنیم. به عنوان نمونه ما معتقدیم شیطان در ثروت، زن و مقام میتواند تاثیرگذار باشد. ما هنوز وارد مقام نشدهایم. شاید در آینده بسیاری از مجموعهها را که میسازیم، مقام را نقد کنیم."
وی ادامه داد: "این همه توصیههایی که امام راحل و رهبر بزرگ عظیم ما نسبت به خطراتی که مقام دارد و توصیههایی که میکنند از مقام سوء استفاده نشود، این باید در یک سریال نمایشی بیاید تا مشخص شود آدمی که مقام دارد در جاهایی میلرزد. حال به این معنا نیست که همه مسئولان جمهوری اسلامی یا مدیران دچار لغزش میشوند، بلکه نمونههای برای هشدار دادن به جامعه انتخاب میشود."
ضرغامی با اشاره به موضوع واکسینه کردن جامعه که جزو ماموریتهای بزرگ صدا و سیماست، گفت: "در حوزه فرهنگی و اجتماعی باید جامعه را واکسینه کرد. بنابراین هر خط قرمزی را که جلو واکسینه کردن جامعه را بگیرد از نظر ما قابل قبول نیست."
نظر شما