محمد علایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سالانه 970 میلیون متر مکعب آب وارد آبخوان های زیرزمینی استان می شود در حالیکه میزان برداشت از سفره های زیرمینی در این بخش سالانه 890 میلیون متر مکعب است.
وی تصریح کرد: در بخش آبهای زیر زمینی استان سالانه حدود 100 میلیون متر مکعب آب بیش از حجم تغذیه آبخوان های برداشت می شود و در بخش منابع سطحی نیز فقط 78 درصد این منابع مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته وی 68 درصد منابع آبهای سطحی به صورت سنتی است .
وی با اشاره به محدودیت آب زیر زمینی در خراسان شمالی اظهار داشت: با وجود کمبود منابع آب زیر زمینی و کاهش مداوم این آبها در دشتهای استان، حدود 40 درصد منابع آب استان را منابع زیر زمینی تشکیل می دهد.
علایی میانگین بارش در خراسان شمالی را 294 میلیمتر اعلام کرد و افزود: 94 درصد آب در بخش آشامیدن و کمتر از دو درصد در بخش صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش استفاده از منابع آب استان در بخش آشامیدن و صنعت افزود: اگر ساختار مصرف آب استان با اجرای طرهای آبرسانی تغییر کرده و سهم آب آشامیدنی تنها دو درصد افزایش یابد، شهرها و روستاهای استان با مشکل کم آبی مواجه نخواهند شد.
علایی تصریح کرد: افزایش استفاده از آب دربخش صنعت درهر جامعه ایی نشان از روند رو به توسعه آن جامعه دارد که این امر نیز باید در استان خراسان شمالی مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما