به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در هفتمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار، افزود: همکارانم در گروههای مختلف پزشکی در دوران دفاع مقدس، نقش پررنگی ایفا کردند و وزیر بهداشت نیز خود یادگار همان دوران ارزشمند است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در طول سالهای اخیر برگزاری جشنواره ملی ایثار، علاوه بر شانیت تکریم تلاشهای تحصیلی خانوادهها شهدا، موجب ارتقا و افزایش توانمندیهای اجتماعی و آموزشی و تحقیقاتی فرزندان برومند ایثارگران شده است.
زالی اظهار کرد: یکی از موخرترین پژوهشهای انجام شده با مشارکت وزارت بهداشت نشان میدهد هرچه دانشجویان ایثارگر به پایان تعهد تحصیلی نزدیکتر میشوند، ارتقای بیشتری در معدل آنها مشاهده میشود. این نتیجه نشان میدهد برنامهریزی برای ارتقای توانمندیها، موفق بوده است.
وی تصریح کرد: در طول ۴۰۰ سال گذشته، هیچ زمانی به میزان دفاع مقدس در کشور افتخارآفرینی نشده است. هزینه بزرگ این رویداد تقدیم ۲۰۱ هزار شهید بود که حداقل ۴۴ درصد این جمعیت، زیر ۲۰ سال سن داشتند و بخش اعظمی از آنها زیر ۲۶ سال بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از شهادت ۳۲ هزار دانشآموز، نزدیک به سه هزار دانشجو و ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از جمعیت روحانیون در جنگ تحمیلی خبر داد و افزود: ۶۰۱ هزار جانباز، ۲۵۰ هزار جانباز شیمیایی و ۴۳ هزار آزاده نشان از حجم عظیم ایثارگری در دوران جنگ تحمیلی دارد.
زالی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزبان ۱۰۶۵ دانشجوی خانواده شاهد و ایثارگر است که ۶۰ درصد از این دانشجویان شاهد، دختران هستند. ۲۶۴ نفر از دانشجویان شاهد در این دانشگاه تحصیلات تکمیلی گذراندهاند و ۱۸۱ نفر از دستیاران تکمیلی در این دانشگاه از خانواده شاهد و ایثارگر هستند. امسال نیز در شروع ترم بهمن و مهر، میزبان ۱۵۵ دانشجوی نوورود از خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران بودیم.
وی در پایان به دستاوردهای اجرای طرح ارائه مشاورههای تحصیلی، حرفهای و روانشناختی برای این دانشجویان اشاره کرد و گفت: طرح همیار دانشجو و طرح استعدادیابی نیز به صورت موفق اجرا شد.
نظر شما