به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدباقر قالیباف پیش از ظهر امروز در سمینار یک روزه شاخص های شهری در مدیریت کلانشهرها که در تالار ایران زمین شهرداری تهران برگزار شد با اعلام این خبر گفت: شرایطی که ما در کشور داریم با شرایط بسیاری از کلانشهرهای دیگر دنیا متفاوت است اما ما در بحث شاخص ها و استانداردها باید ابتدا به جایگاه مدیریت شهری در نظام اداری و سیاسی توجه کنیم.
وی با بیان اینکه برای این کار باید استانداردها تعریف شود ، گفت : در شهر نقطه ای داریم که در هکتار 800 نفر زندگی می کنند و نقطه ای هم داریم که در هکتار 70 نفر زندگی می کنند در حالی که فاصله جغرافیایی این دو نقطه کمتر از 8 کیلومتر است ، یا با شهری مواجهیم که یک سوم شهروندان آن حاشیه نشین هستند و در این زمینه باید استاندارد ها را تعریف کنیم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه پیاده سازی وضع موجود اولین گام یک مدیر است ، گفت : مدیران شهر باید واقعیت های وضع موجود را بدون توجه به شاخص هایی که در کشور وجود دارد پیاده سازی کنند.
به گفته وی معضل ساختار اداری و سیاسی هم از دیگر مشکل هاست به طوری که هیچ وضعیت روشنی برای شهرداری ها به عنوان حکومت محلی نداریم البته قانون شهرداری ها از سال 1334 وجود دارد اما امروز نسبت به آن زمان موضوعات تغییر کرده است.
شهردار تهران افزود: امروز شهرداری ها نه به عنوان حکومت محلی ، نه دولت محلی و نه مدیریت واحد شهری هستند در حالی که درزیرمجموعه ساختار سیاسی سایر کشورها روند واحد و حکومت های محلی می بینید.
وی داشتن اطلاعات دقیق ، منسجم ، هدفمند ، سیستمی و قالب مشخص را یک ضرورت اجتناب ناپذیربرای شهر دانست و گفت: اگر این گام را برداریم آغاز کار برنامه ریزی و اولویت بندی ما شکل می گیرد اما ما کمتر به این موضوع توجه کرده ایم.
به اعتقاد قالیباف، داشتن اطلاعات دقیق و صحیح مهمترین عنصر در برنامه ریزی است و داده ها می توانند به درستی ما را هدایت کنند.
وی سپس به راه اندازی مرکز فوریت های پلیسی 110 در دوره فرماندهی خود در ناجا اشاره کرد و گفت: بیش از یک سال اطلاعات این موضوع جمع آوری شد به طوری که همه نیازها برآورده شد و ما محله به محله با نبض ، خلق و خوی ، معضلات ، مشکلات و حتی معضلات روحی مردم آشنا شدیم و بدون کوچکترین مشکل این مرکز را راه اندازی کردیم. در شهرداری نیز برای راه اندازی سامانه 137 و 1888 اطلاعات مفیدی جمع آوری شد .
به گفته شهردار تهران سامانه های 137 و 1888 بیشتر مشکل ما را در بحث برنامه ریزی حل می کند تا مشکل مردم را.
وی افزود: با توجهی که به مرکز انفورماتیک داشتیم توانستیم شهرداری را از حالت جزیره ای بودن رها کنیم به طوری که 2 برابر گذشته توسعه شبکه ها را انجام دادیم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه در تشکیلات دچار مشکل هستیم و بقیه شهرها مشکل بیشتری نسبت به تهران دارند ، گفت : ما نمی توانیم الزاما هرکاری که دردنیا و دیگر کلانشهرهای آن صورت می گیرد را انجام دهیم و باید وضع موجود را به درستی ترسیم کنیم سپس اهداف را پیاده کنیم و اگر این کار انجام نشود هیچ کدام از حرف ها قابل اجرا نیست.
وی از مشکلات حقوقی و فرهنگی به عنوان مهمترین چالش بعد از چالش مدیریتی یاد کرد و گفت: هیچ مشکلی را نمی توانید پیدا کنید که ریشه اش در این موضوعات نباشد.
شهردار گفت : شاخص های جهانی خوب است اما باید بومی سازی شود و حتی محلی اش کنیم البته این بدان معنا نیست که کاری نمیتوانیم انجام دهیم.
قالیباف در پایان برگزاری چنین سمینارهایی را بسیار مفید خواند و خواستار تداوم این جلسات شد.
نظر شما