۲۰ اسفند ۱۴۰۱، ۱۵:۲۰

امام جمعه بوشهر:

پژوهشگران و اهل دانش تاریخ باشکوه بوشهر را واکاوی کنند

پژوهشگران و اهل دانش تاریخ باشکوه بوشهر را واکاوی کنند

بوشهر- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با اشاره به وجود ابعاد ناشناخته در گنجینه بوشهر، گفت: پژوهشگران و اهل دانش تاریخ بوشهر را واکاوی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری ظهر شنبه در مراسم پایانی روز بوشهر اظهار داشت: شهر بوشهر شهری است که شعاع خورشید وجود آن تجلی پرشکوه و عالم گستری دارد.

امام جمعه بوشهر اضافه کرد: در حوزه قرآن، علوم و معارف دینی علمای زیادی از جمله مرحوم علامه بلادی، شیخ حسن آل‌عصفور، شیخ محمد علی آل‌عصفور متولد و تالیف‌های مهمی دارند.

با اشاره به اینکه بوشهر یکی از شهرهایی است که در تاریخ ایران و اسلام چند ماه حکومت ولایت فقیه به رهبری سید مرتضی مجتهد اهرمی در آن برقرار شد، اظهار کرد: شهر بوشهر به عنوان پایتخت مبارزات ضد استعماری شناخته می‌شود.

صفایی بوشهری افزود: بوشهر مورد تهاجم مکرر نظامی، تهاجم فرهنگی از سوی انگلستان و تهاجم اقتصادی از جانب اتحادیه اروپا قرار گرفته اما همیشه این شهر به عنوان شهری مقاوم، سربلند و پیروز بوده و امروز حاصل این تهاجم‌ها چیزی جز گورستان مرگ نیست.

وی گفت: آمده بودند بوشهر را دچار دگردیسی فکری کنند و در تلاش بودند مردم بوشهر را بر قطاری بنشانند که ایستگاه آن تسلیم باشد اما بوشهر و بوشهری‌ها کاری کردند که تمام متجاوزان تسلیم فرهنگ غنی این مردم و سرداران این شهر شدند.

صفایی بوشهری در خصوص معماری بافت تاریخی این شهر گفت: این معماری دارای ترکیب هندسی و سیستم فوق العاده دقیق پدافند غیرعامل و هماهنگ با آب، خاک و هوا و با هرمونی فوق العاده رنگ‌ها و شعار سلام معروف است.

وی اظهار کرد: بوشهر شهری فراموش نشدنی و سرزمینی الهی و ماندگار و مانا در تاریخ است و این ما هستیم که باید این فرهنگ و زوایای تاریخی را به جهان عرضه و افتخار کنیم که یک بوشهری هستیم.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: بوشهر گنج غیر مکشوفی است که نیاز است پژوهشگران و اهل دانش در این باره تحقیق و این گنجینه بسیار ارزشمند را کشف و عرضه کنند.

وی با اشاره به مدرسه تاریخی سعادت اظهار کرد: این مدرسه نخستین مدرسه ایران نیست اما مدرسه‌ای بوده که منطقه حوزه ایران و محیط پیرامونی را تحت تأثیر خود قرار داده است.

وی بیان کرد: مرحوم سعادت بانی مدرسه سعادت مدرسه مشابهی در کربلا ساخته و منشأ تحول ملی و فراملی در عرصه آموزش و پرورش شد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اظهار کرد: مدرسه سعادت بوشهر اینگونه شد که کتب درسی آموزش و پرورش را تألیف و ارائه می‌کرد و شخصیت‌های بزرگی در علوم دانشگاهی و حوزوی از این مدرسه طلوع کردند و امروز زبانزد هستند.

کد خبر 5730415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha