۱ آبان ۱۳۸۶، ۱۰:۴۴

دولت نقش فعال تری در نوسازی بافت های فرسوده بازی کند/ تهیه طرح نوسازی برای 1000 هکتار بافت فرسوده بحرانی در پایتخت

دولت نقش فعال تری در نوسازی بافت های فرسوده بازی کند/ تهیه طرح نوسازی برای 1000 هکتار بافت فرسوده بحرانی در پایتخت

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: در نوسازی بافت های فرسوده از دولت اوراق مشارکت و یا فاینانس نمی خواهیم بلکه در درجه اول نیازمند پشتیبانی ، حضور فعال و حمایت معنوی هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر علیرضا عندلیب در نشست خبری که عصر روز گذشته پیرامون موضوع نوسازی محله خوب بخت در منطقه 15 شهر تهران برگزار شده بود، ضمن بیان این مطلب گفت : از تمام نهادها و گروهها می خواهیم که جدا از تمام اختلاف نظرهایی که ممکن است وجود داشته باشد همه گرایش ها را کنار گذاشته و وارد میدان نوسازی بافت های فرسوده شوند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: نوسازی محله خوب بخت برای اولین بار در تاریخ مدیریت شهری کشور مطرح می شود و در این راستا خرسندیم از اینکه در بحث نوسازی بافت های فرسوده در بعد دانشی و علمی حرفهای جدیدی برای گفتن داریم و توانسته ایم سیاست ها و خط مشی های شهرداری را در این زمینه تعیین کنیم .

وی با بیان اینکه  برنامه ریزی برای نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران  در حد یک شعار نبوده  واز دی ماه سال 84 که زمان آغاز اجرای این طرح بود تمام اقدامات با برنامه ریزی های از پیش تعیین شده اجرا می شده است ، اظهار داشت : تا قبل از این هیچ الگویی برای نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران وجود نداشت اما در دوره مدیریت شهری جدید شیوه ها و الگوهای جدیدی در طراحی و تملک بافت های فرسوده شهر تهران ارائه شده است همچنین در بعد اجرایی طرح نیز مدیریت شهری و سازمان نوسازی شهر تهران با تمام توان در این راه گام برداشته اند .

عندلیب با تاکید بر اینکه آنچه در حال حاضر برای شهرداری تهران و سازمان نوسازی شهر تهران در خصوص نوسازی بافت های فرسوده شهر مهم است این است که  کاری منطقی و قابل دفاع ارائه دهیم ، تصریح کرد : همواره در بحث نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران آینده نگر بوده و آگاهانه روش ها و شیوه های مختلف نوسازی را بررسی و اجرا می کنیم . 

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران تنها با مشارکت فعالانه مردم نه در حرف بلکه در عمل ، تحقق پذیر خواهد بود ، گفت : بهره مندی از مشارکت فعالانه ساکنان بافت های فرسوده در نوسازی محل زندگی شان همان روشی است که در حال حاضر به صورت یک الگو در محله شهید خوب بخت منطقه 15 شهر تهران اجرا می شود و سازمان نوسازی صرفا یک مدیر به عنوان مشاور برای پروژه مذکور تعیین کرده تا همه ضعف هایی که در طرح های دیگر ممکن است باشد در این محله نداشته باشیم .

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه طرح نوسازی محله ای با مشارکت شهروندان به این معنا نیست که به ساکنان بافت های فرسوده بگوییم که خودشان کار ساخت منزل مسکونی را انجام دهند ، گفت : در این منطقه 1600 پلاک وجود دارد که تکلیف آنها در 200 بلوک جدید تعیین شده که از این تعداد 138 بلوک توسط خود مردم نوسازی خواهد شد .

عندلیب با بیان اینکه سیمای ناهنجار شهر معضلی است که در حال حاضر شهر تهران با آن مواجه است ، افزود : در طرح منظر شهری یا نوسازی محله ای که سال گذشته ابداع شد ، طرح نوسازی محله ای با توجه به مواردی همچون  وضعیت مطالعات اجتماعی ، ایجاد فعالیت های جدید در محله ، اصلاح معابر ، تامین زیرساختهای جدید و توجه به اصلاح منظر شهری مد نظر قرار گرفته است . 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 70 درصد از بافت محله شهید خوب بخت در حال حاضر بافت مسکونی است درحالیکه باید فقط 30 تا 40 درصد بافت مسکونی و مابقی به خدماتی و تجاری  اختصاص یابد ، گفت : در طرح جدید نوسازی محله خوب بخت این اصلاح صورت گرفته و فقط 40 درصد بافت محله مسکونی و مابقی خدماتی و تجاری خواهد بود بطوریکه سهم مراکز خدماتی در طرح نوسازی بافت فرسوده محله خوب بخت از یک درصد فعلی به 13 درصد خواهد رسید .

عندلیب با تاکید بر اینکه به ساکنان بافت های فرسوده که وسعت پلاک شان بالای 300 متر باشد اجازه ساخت داده می شود تا سود این ساخت و ساز نصیب خود آنها شود ،  افزود : در حال حاضر در محله شهید خوب بیشتر پلاک های موجود زیر 100 متر و به طور متوسط 59 متر است و در هر پلاک 2 تا 3 طبقه با ابعاد 30 تا 40 متر ساخته شده است .

وی با بیان اینکه نوسازی بافت های فرسوده با مقاوم سازی امکان پذیر نیست ، افزود : نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران فقط نوسازی خانه را شامل نمی شود بلکه باید زیر ساختها را نیز اصلاح کرد .

عندلیب در خصوص میزان ودیعه مسکنی که برای ساکنان بافت های فرسوده تا زمان آماده شدن خانه مسکونی جدید تعلق می گیرد ، اظهار داشت : میزان ودیعه مسکنی که برای ساکنان بافت های فرسوده تعلق می گیرد با توجه به متراژ خانه متفاوت است و بر این اساس برای 50 متر مربع خانه فرسوده 10 میلیون تومان ، از 50 تا 75 متر مربع 5/12 میلیون تومان و از 75 متر مربع به بالا 15 میلیون تومان تعلق می گیرد و بازپرداخت آن نیز از زمانی که خانه مسکونی جدید به صاحبان آنها تحویل داده شود ، آغاز خواهد شد .

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به سایر تسهیلاتی که به ساکنان بافت های فرسوده برای نوسازی منزل مسکونی شان تعلق می گیرد ، گفت : علاوه بر تامین ودیعه مسکن اسکان موقت  ، در صورتیکه ملک فرسوده واحد تجاری باشد تا زمان آماده شدن واحد جدید به صاحب آن اجاره پرداخت خواهد شد .

عندلیب تصریح کرد : در صورتیکه بافت فرسوده مغازه باشد، تجاری 100 درصد معوض تعلق می گیرد و اگر حق کسب و پیشه داشته باشد 64 درصد معوض تعلق می گیرد .

وی با بیان اینکه شهرداری هیچ گاه به نوسازی بافت های فرسوده نگاه اقتصادی نداشته است و تلاش می کند که اگر ارزش افزوده ای حاصل می شود این ارزش افزوده در نوسازی محله ای نفع و سود آن برای ساکنان باقی بماند ، افزود : اگر امروز در تئوری های شهرسازی دنیا به بحث مشارکت شهروندان بر می خورید در حال حاضر ما نیز این تئوری را در یکی از مناطق جنوبی شهر تهران اجرا کرده ایم و تا کنون نیز به نتایج مثبتی دست یافته ایم .

به گفته عندلیب جلوگیری از اتلاف وقت شهروندان و سرگردانی انها در بوروکراسی های اداری و افزایش امکان نظارت مردم بر عملکرد شهرداری از مهم ترین مزایای طرح نوسازی محله ای بافت های فرسوده با مشارکت شهروندان است .

وی با بیان اینکه در نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران سه نوع مدیریت فرض شده است ، گفت : تا 1000 هکتار مدیریت تجمیع و نوسازی ، مدیریت ساماندهی بافت ها ( محلات ) با مشارکت شهرداری های مناطق و حوزه سوم مدیریت کنترل است .

عندلیب ادامه داد : با احتساب 14 هزار هکتاربافت فرسوده برای شهر تهران 1000 هکتار در مرحله بحرانی ، 5000 هکتار در مرحله دوم و مابقی در مرحله سوم نوسازی بافت های فرسوده قرار دارند .

وی با بیان اینکه در سه ماهه اول سال 84 و چند ماه اول سال 85 طرح ویژه ای برای نوسازی محلات فرسوده ارائه شد که این طرح در مهرماه همان سال در کمیسیون ماده 5 به تصویب رسیده و  در چند محله تهران نیز شبیه سازی شده است  ، گفت : محله 8 در منطقه 17، باغ آذری در منطقه 16، یک محله در قیطریه ، محله ای در محدوده ونک ، در منطقه 20 اطراف محدوده حرم ، در منطقه 19 دو لتخواه و چندین محله دیگر در شمال و جنوب شهر تهران که دارای بافت فرسوده هستند از جمله محلاتی است که کار شناسایی آنها به پایان رسیده  و به تدریج  وارد عملیات اجرایی خواهند شد .

عندلیب با بیان اینکه در حال حاضر برای 1000 هکتار بافت فرسوده شهر تهران با جزئیات کامل طرح نوسازی تهیه شده است ، تصریح کرد : تا ماه های ابتدای سال آینده آن بخش از طرح هایی که لازم است برای  نوسازی 800 تا یک هزار هکتار بافت فرسوده ارائه شود به اتمام خواهد رسید و به تدریج وارد گام اجرا خواهیم شد . 

وی افزود : در گام اول از 800 تا یک هزار هکتار بافت فرسوده تهران که در شرایط بحرانی قرار دارند برای 300 تا 400 هکتار بافت فرسوده  با 15 مشاور کار پیگیری می شود ، در گام دوم که از دو ماه گذشته آغاز شده 15 محله در دستور کار است و در گام سوم نیز هم اکنون مشغول شناسایی سایر محلات واقع در محدوده 1000 هکتاری که دارای شرایط بحرانی هستند ، می باشیم .

عندلیب با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در بحث نوسازی بافت های فرسوده شهرتهران با شفاف سازی و اعتماد سازی  در راه جلب مشارکت شهروندان گام بر می دارد ، اظهار داشت : متاسفانه به دلیل سابقه نهادهای اجرایی در بحث نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران ، شهروندان اعتماد چندانی نسبت به این قضیه ندارند و ما تلاش می کنیم با ارائه تسهیلات ویژه به ساکنان بافت های فرسوده در راستای اعتماد سازی گام برداریم .

وی با تاکید بر اینکه شکل محله خوب بخت تا یک سال آینده کاملا تغییر خواهد کرد ، افزود : اگر بتوانیم دریک برآورد سه ساله محله خوب بخت را بالای 80 درصد نوسازی کنیم می توانیم به آینده طرح نوسازی محله ای بافت های فرسوده امیدوار شویم .

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تاکید کرد : شهرداری تهران و سازمان نوسازی تا کنون در بحث نوسازی بافت های فرسوده یک تنه وارد میدان شده است اما این به معنای آن نیست که دولت تمایلی ندارد که وارد کار شود بلکه معتقدیم که دولت باید سطح کار خود را ارتقاء بخشیده  ومشارکت فعال تری در این زمینه داشته باشد البته اخیرا مذاکراتی با وزارت مسکن آغاز شده که آنها نیز برای ورود به بحث نوسازی بافت فرسوده تمایل نشان داده اند .

عندلیب با بیان اینکه مسئول نوسازی بافت های فرسوده در یک برنامه 10 ساله دولت است که در حال حاضر سه سال از این مدت سپری شده است ، گفت : ما ازدولت اوراق مشارکت و فاینانس نمی خواهیم بلکه در درجه اول از دولت پشتیبانی ، حمایت معنوی و حضور فعال در نوسازی بافت های فرسوده را خواستاریم .

وی باتاکید بر اینکه از دولت توقع داریم که در بحث نوسازی بافت های فرسوده نقش جدی تری بازی کرده و فعال تر شود ، گفت : انتظار داریم دولت بانک هایی را به ما معرفی کند تا از طریق آنها وارد نوسازی بافت فرسوده شویم همچنین توقع داریم بخشی از نوسازی بافت فرسوده را دولت  وبخشی را مدیریت شهری بر عهده بگیرند .

مدیرعامل سازمان نوسازی در ادامه با تاکید بر اینکه اگر مسئولان در راهی جز مصالح مردم حرکت کنند ، در حق مردم جفا کرده اند ، گفت : جدا از همه مسائل و اختلاف نظرهایی که ممکن است وجود داشته باشد تقاضا داریم که در بحث نوسازی بافت های فرسوده همه این گرایش ها کنار گذاشته شود و همه گروهها و نهادهای مسئول درکنار شهرداری وارد میدان عمل شوند . 

کد خبر 573326

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha