به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"، هفتمين بازار بين المللي فيلم تهران كه كار خود رااز سيزدهم بهمن ماه در سالن آفرينش هاي فرهنگي - هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان آغاز كرده بود، امروز درحالي به كار خود پايان داد كه عموم مهمانان خارجي شركت كننده در بازار از شركت در اين بازار اظهار رضايت مي كردند و حتي براي حضور در بازار آينده تمايل زيادي از خود نشان مي دادند. البته نكته لازم به ذكر در اين زمينه گفت و گو درباره شرايط بسيار خوب برپايي بود و درباره ميزان خريد و فروش ها كمتر سخني به ميان آمد.
آقاي عصمت ورچين در گفت و گو با مدير شركت « رسانه فيلم » از كشور تركيه در اين باره گفت: من بيشتر انيميشن به اين بازار آورده بودم و با توجه به شرايط خاص بازار فيلم ايران كه آثار ديني و ارزشي در آن بيشتر مورد توجه قرار مي گيرد، آثاري را انتخاب و به بازار آوردم كه هم براي خريد صدا و سيما و شركت هاي ايراني مناسب باشد و هم ساير شركت كنندگان بتوانند از آن استفاده كنند. اما به نظر مي رسد در بازار خريدار كم است. بيشتر شركت ها يا توليد كننده هستند يا فروشنده صرف و بيشتر براي عرضه آثار خود آمده اند تا براي خريد و مبادله آثار ديگر كشورها و غرفه ها.
خانم چيا شوان كه به عنوان نماينده شركت كانادايي « لافت » در اين بازار شركت كرده بود نيز در اين باره گفت: من توانستم درباره بيشتر فيلم هاي سينمايي كه به بازار آوردم با خريداران صحبت كنم. در اين بين بنياد سينمايي فارابي و اداره كل تامين برنامه هاي خارجي صدا و سيما بيشترين توجه را نسبت به برنامه هاي غرفه ما داشتند. البته من به علت تاخيري كه در صدور ويزا برايم پيش آمده بود، نتوانستم آثار بيشتري را با خود همراه بياورم.
وي خاطر نشان ساخت: اين براي دومين بار است كه من در بازار بين المللي فيلم تهران شركت مي كنم. نخستين بار دوره چهارم بازار بود كه البته بازار هفتم رشد كمي بسيار بيشتر و بهتري را نشان مي دهد. به عقيده من بازار فيلم تهران از شرايط بسيار خوبي براي ارايه فيلم برخوردار است و من از آن رضايت زيادي دارم. اميدوارم سال آينده هم بتوانم با تعداد آثاري بيشتري دراين جشنواره شركت كنم.
خانم آنجليجا آندريك از « موسسه زا فيلم » از كشور صربستان هم با مثبت ارزيابي كردن وضعيت اين بازار اظهار داشت: ما به علت اينكه چندان از ذائقه و شرايط شركت كنندگان در اين بازار اطلاع نداشتيم، آثار كمي را با خود همراه آورده ايم. اما به عقيده من تمامي برگزار كنندگان افرادي شايسته و خوب هستند كه در تحرك بازار نقش خوبي را ايفا كرده اند. از شرايط خريد و فروش آثار هم به نسبت راضي هستم چون بازار از پتانسيل زيادي برخوردار است.
آقاي "هيراچند" كه به عنوان مدير فروش « شركت فرهنگي - هنري مدهو » از كشور هند در بازار هفتم فيلم تهران حضور يافته بود، بيان كرد: من در بازارها و جشنواره هاي زيادي در ايران حضور داشته ام. به عقيده من بازار تهران بستر مناسبي براي خريد و فروش آثار هنري است و در اندك زمان مي تواند جاي خود را در بين كشورها و مجامع سينمايي جهاني باز كند.
آقاي" طارق اوسكان" از شركت « كاليونز » نيز در خصوص شرايط بازار امسال مي گويد: من مدتي است كه با صدا و سيماي ايران در ارتباط هستم و تا حدودي درباره ديدگاه هاي اين كشور در زمينه نوع انتخاب آثار آگاهي دارم. به همين دليل تلاش كرده ايم آثاري را به بازار بياوريم كه با شرايط خاص آن هماهنگي لازم را داشته باشد. من فكر مي كنم بازار بين المللي فيلم تهران استعداد زيادي براي خريد و فروش فيلمها و برنامه هاي تلويزيوني دارد.
لازم به ذكر است امير اسفندياري مدير بازار هفتم در گفت و گو با خبرنگار هنري "مهر" انگيزه از برپايي اين بازار را ايجاد محملي براي حضور آثار نجيب و پاك سينما دانسته است و گسترش بي رويه آن فقط به انگيزه گسترش كمي را ضروري نمي داند.
نظر شما