۲ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۰۴

عبدالعلی‌زاده:

جشنواره باید محل عرضه جهانی تئاتر کودک باشد

جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک باید محلی برای عرضه آثار ایرانی باشد و شرایط حضور این آثار در دیگر کشورهای جهان را فراهم کند.

رضا عبدالعلی زاده که با نمایش "شاپرک و رقص رنگ ها" در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اصفهان حضور دارد، درباره میزان تاثیرگذاری این مراسم بر روند فعالیت تئاتر کودکان و نوجوانان به خبرنگار مهر گفت: "جشنواره همانند یک نمایشگاه است. همانطور که تولید کنندگان عرصه صنعت آثارشان را در یک نمایشگاه ارایه می کنند، جشنواره محل عرضه نمایش است. مسئله این است که تا چه اندازه شیوه عرضه مناسب باشد. به خصوص اینکه چقدر به ارتباط های ذهنی توجه شده باشد."

وی خاطر نشان کرد: "برگزاری جشنواره باید به نحوی باشد که نمایش های آماده را دعوت کنند. همچنین باید حضور کشورهای خارجی در جشنواره گسترش پیدا کند و امکان حضور آثار ایرانی بر صحنه دیگر کشورهای جهان نیز فراهم شود. سینمای ایران به واسطه حضور بین المللی رشد قابل توجهی یافت. این موضوع باید در مورد تئاتر و به خصوص تئاتر کودک نیز اعمال شود."

این کارگردان با تاکید بر دعوت گسترده از گروه های تئاتری خارجی توضیح داد: "حضور نمایش های خارجی می تواند باعث ایجاد ارتباط های فرهنگی بیشتر میان تئاتر ایران و دیگر کشورهای جهان شود. از سوی دیگر، شرایط نمایش تکنیک ها و فناوری های روز جهان در عرصه تئاتر را فراهم می کند. این موضوع می تواند به اهالی تئاتر کودک در جهت ارایه آثار بهتر کمک کند."

عبدالعلی زاده کمبود امکانات را یکی از موانع پیش روی دست‌اندرکاران این بخش دانست و گفت: "در حال حاضر شرایط تولید و آماده سازی نمایش برای رسیدن به جشنواره بسیار دشوار است. با 800 هزار تومان بودجه برای هر نمایش، با توجه به تعداد کاراکترها و هزینه های زیاد تهیه لباس و دکور برای نمایش کار بسیار دشواری است که گروه را تحت فشار قرار می دهد."

وی درباره دلیل کاهش کمی و کیفی تئاتر کودک طی چند سال اخیر اعلام کرد: "خیلی ها دلشان می خواهد کاری ارایه کنند، اما وقتی امکان لازم فراهم نیست، ادامه فعالیت گروه ها دچار مشکل می شود. به خصوص که اکنون گروه ها متکی به فرد هستند و زمانی که شخص مورد نظر گروه را به خاطر مسایل مختلف ترک می کند، برای کل گروه مشکل به وجود می آید و گاه فعالیت کل گروه را مختل می کند."

این کارگردان تاکید کرد: "دست اندرکاران این بخش برای اجرای نمایش های کودک در فرهنگسراها تلاش کرده اند. اما چون این فعالیت بدون هماهنگی و تبلیغات لازم انجام می شود، مخاطب از نمایش ها استقبال نمی کند. مسئولان فرهنگی باید شرایطی را فراهم کنند که تماشاگران به سالن تئاتر بیایند."

عبدالعلی زاده درباره دلیل اینکه نمایش های کودک از مضامین تکراری و کم اهمیت استفاده می کنند، اظهار داشت: "وقتی در مورد اجرای یک نمایش اعمال سلیقه می کنند که اثر باید شاد باشد، مفهوم تحت تاثیر قرار می گیرد. من نمایشی با مضمون "بودن یا نبودن" را با بیانی کودکانه آماده کرده ام. اما به من ایراد می گیرند به چه دلیل موسیقی نمایش شاد نیست. به عقیده من، اکنون می توان حتی مسایل فلسفی را از طریق نمایش به کودکان ارایه کرد."
کد خبر 573782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha