۲ آبان ۱۳۸۶، ۱۷:۲۳

شناخت اندیشه های شهید بهشتی مقدمه تحول بنیادین در آموزش و پرورش است

دبیر کمیته علمی همایش شهید بهشتی و آموزش پرورش، شناخت اندیشه های شهید بهشتی در حوزه تعلیم و تربیت را مقدمه تحول بنیادین در آموزش و پرورش دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم در همایش شهید بهشتی و آموزش و پرورش با بیان اینکه هنوز ابعاد گوناگون، گسترده و ژرف شخصیت و آثار شهید بهشتی تبیین نشده است اظهار داشت: تشخیص دقیق و ابتکار شهید بهشتی در ورود به عرصه آموزش و پرورش و تلاش ها و تجارب عملی او در تدریس، مدیریت، سازماندهی و هدایت فرهنگیان و اندیشه بکر و بلند ایشان در عرصه تالیف کتاب درس دینی با همکاری شخصیت های فرهیخته همچون شهید دکتر باهنر، چهره ای فرهنگی و صاحب نظری برجسته در عرصه تعلیم و تربیت از ایشان ساخته که برای آموزش و پرورش ما ذخیره ای گرانبها شمرده می شود.

دبیر کمیته علمی همایش شهید بهشتی و آموزش پرورش  با اشاره به نوپایی اجتهاد و قاطعیت شهید بهشتی در مدیریت افزود: حضور او در غرب و مهد تفکر لیبرالیستی، ذره ای او را در باور به تفکر اسلامی و پایبندی به سنت های ریشه دارش دچار تردید نکرد و لبه تیز نقد مستدل و منطقی او را نسبت به مبانی لیبرالیسم فکری و سیاسی کند نساخت.

ذوعلم در ادامه با اشاره به اهداف همایش گفت: این همایش با هدف بازخوانی و تحلیل اندیشه و تجربه کارآمد شهید آیت الله بهشتی در عرصه تعلیم و تربیت و به خصوص در قلمرو تالیف کتاب درس دینی از خرداد ماه سال 85 طراحی و برنامه ریزی شد.

وی افزود: با بررسی و تصویب محورهای علمی همایش و اعلام فراخوان مقاله، بیش از 70 مقاله از فرهنگیان و 30 چکیده مقاله از صاحب نظران تعلیم و تربیت دریافت شد که پس از ارزیابی در کمیته علمی همایش و اصلاح و تکمیل توسط نویسندگان ، مقالات قابل ارائه انتخاب شد.

دبیر کمیته علمی همایش  استقبال خوب فرهنگیان از این همایش را فرصتی ارزشمند ارزیابی و تصریح نمود: تامل و درگیری ذهنی در خصوص آرای شهید بهشتی به ویژه برای فرهنگیان مغتنم و ارزشمند است، چرا که در اشاعه اندیشه ها، نگرش و روش های تربیتی آن شهید بسیار موثر خواهد بود.

وی خواستار اهتمام بیشتر نهادها به ویژه مراکز علمی و پژوهشی برای تبیین اندیشه شهید بهشتی در عرصه تعلیم و تربیت شد و خاطر نشان کرد: نوآوری های فکری و ظرافت های تربیتی شهید بهشتی می تواند عناصر برجسته نظریه جامع و کارآمد را برای تدوین اصول و فرایند تحول بنیادین آموزش و پرورش و الگویی عینی برای مدیریت تربیتی ارائه کند که این عناصر نه تنها از منابع مکتوب و شفاهی بلکه بیش از آن از سلوک و سیره آن استاد فرهیخته باید استنباط شود.

ذوعلم ابراز امیدواری کرد، بازشناسی اندیشه ها و تجربه های تربیتی شهید بهشتی و جلب پشتیبانی علمی مراکز پژوهشی و تخصصی دانشگاهها و حوزه های علمی به منظور برپایی نشست ها، کارگاههای آموزشی و هم اندیشی های تحقیقی و ترویجی در این زمینه بتواند به ارائه الگویی کارآمد برای نظام آموزش و پرورش ما کمک کند.

کد خبر 574441

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha