به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی لاریجانی پس از بازگشت از سفر خود به اروپا به همراه سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاویون دولت فرودگاه مهرآباد به خبرنگاران گفت : ما در این سفر مذاکرات خوبی را با آقای سولانا داشتیم .
وی با اشاره به مذاکراتش با رومانوپرودی نخست وزیر ایتالیا که وزیر امور خارجه این کشور نیز در آن حضور داشت، افزود : آقای سولانا در اواخر این نشست به جلسه آمدند و جلسه نیم ساعته ای را نیز با حضور ایشان داشتیم . ضمنا در این سفر با برخی از مسئولان اروپایی در ایتالیا و همچنین هامبورگ، آلمان مذاکراتی را انجام دادیم .
لاریجانی محور مذاکرات خود و سعید جلیلی با طرفهای اروپایی را حوزه مسئله هسته ای و نحوه همکاریهای ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی عنوان کرد و گفت : بر حسب نوع درخواستها مسائل متفاوت از جمله مسائل منطقه که شرایط حساسی را هم دارد؛ مورد گفتگو قرار گرفت.
نماینده رهبرمعظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد : همانطور که قبلا هم اعلام شده بود؛ بنا شد مسیر مذاکره با آقای سولانا در اواخر نوامبر پیگیری شود.
وی تاکید کرد : امیدواریم با توجه به مجموعه اقدامات مثبتی که ایران در تعامل خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است؛ طرفهای مقابل رفتاری از خود نشان ندهد که ایران به انتخاب راه دیگری مجبور شود.
لاریجانی همچنین با اشاره به مواضع غیر سازنده مسئولان آمریکایی گفت : برخی از این مواضع نشان می دهد که اینها در پی دردسرسازی هستند و با وجود تقدیر وتشکر کشورهای مختلف و حتی 1+ 5 از همکاری ایران با آژانس که در بیانیه آنها نیز منعکس شد؛ آمریکا رفتاری یک جانبه درباره برخی فعالیتهای اقتصادی ایران نشان می دهد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد : اینها با رفتار خود چنین "گرا" می دهند که چه ایران با آژانس همکاری کند و چه نکند فرقی ندارد و چنانچه این " گرا "صحیح باشد باید انتظار دیگری را از ایران داشته باشند.
دبیرسابق شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر لزوم پیگیری مسئله هسته ای کشورمان با صبر و حوصله گفت : برخی طرفهای اروپایی دراین سفر توصیه هایی داشتند و از ما می خواستند تا به این مواضع شرورانه توجه نکنیم .
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره حضورش در مذاکرات آتی به همراه جلیلی گفت : البته این موضوع به خواست آقای جلیلی بستگی دارد.
لاریجانی در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که آیا از پرونده هسته ای به طور کلی جدا می شود؟ گفت : خیر بنده همچنان به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی حضور خواهم داشت.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره علت اصلی استعفایش با توجه به گمانه زنی هایی که در این زمینه در فضای رسانه ای مطرح می شود، اظهار داشت : من نیز این گمانه زنی ها را مشاهده کردم و در رم خبرنگاران خارجی هم این سئوال را مطرح کردند که فکر می کنم پاسخ من به اندازه کافی روشن بود.
وی همچنین درباره سفرش به اروپا و مذاکره با خاویر سولانا و چند تن از مقامهای اروپایی به همراه سعید جلیلی گفت : در این مذاکرات ایده هایی مطرح بود و آقای سولانا نظریاتی را به عنوان راهکار ادامه مسیر هسته ای ایران در قالب تفاهمات سیاسی مطرح کردند و البته ما نیز راهکارهای خودمان را مطرح کردیم.
لاریجانی ادامه داد: در مذاکره با آقای پرودی هم ایده ای مطرح شد که قابل مطالعه بود؛ به هر صورت با نگاه های متفاوت می توان مسئله هسته ای ایران را حل کرد و در این چارچوب توجه به همکاریهای ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی که مدالیته آن به یک سند رسمی تبدیل شده و به سندهای مهم دیگری چون نحوه نظارت بر تاسیسات نطنز نیز انجامیده است؛ لازم به نظر می رسد؛ در حال حاضر هم این همکاریها ادامه دارد و برنامه ریزیهای شده تا در هفته آینده نیز هیئتی از آژانس به ایران بیاید تا موضوع پی 1 و پی 2 حل و فصل شود.
خبرنگاری از نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی پرسید آیا در مذاکره با پرودی نخست وزیر ایتالیا طرح خاصی برای حل موضوع هسته ای ایران مطرح شد؟ که وی پاسخ داد: بحث مطرح شدن پیشنهادی خاص در این دیدار نبود، بلکه در این قبیل مذاکرات ایده های مختلفی مطرح می شود که این ایده ها طرح نیستند و تنها ذهن های بارور در این قبیل مذاکرات به ارائه آنها می پردازند.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا با توجه به تاکید مجدد اروپا بر لزوم تعلیق غنی سازی از سوی ایران همچنان می توان مسیر مذاکرات هسته ای را رو به پیشرفت و تفاهم و نزدیک شدن دیدگاه ها ارزیابی کرد؟ اظهار داشت: در این گونه پاسخ ها باید شرایط متنوعی را لحاظ کرد، چرا که مسائل پیرامونی در آن نیز نقش دارند.
نماینده مقام معظم رهبری تصریح کرد: در این که دیدگاه ها به هم نزدیک شده تردید ندارم و مخصوصا مذاکرات با آقای سولانا در لیسبون که بر مبنای آن تفاهم شد که مطابق مدالیتی جلو رویم و آنها در ازای این امر ماجرا جویی را کناربگذارند، خود گامی مهم برای نزدیک شدن دیدگاه ها بود.
لاریجانی افوزد: بحث دیگر گام بعدی ای است که باید در پی این اقدام برداشته شود که در این زمینه هم دیدگاه ها هم نزدیکتر شده اند. و مذاکرات ما نشان داد که این مسیر می تواند ادامه یابد .
وی تاکید کرد: که در بحث هسته ای ایران نقطه کانونی کار با آژانس است.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی همچنین برخی تحلیل ها مبنی بر انزاوی ایران در در محیط بین المللی را نادرست دانست و گفت: در محیط بین المللی تنها یک کشور بد اخلاق است که ما با آن ارتباط نداریم و آنها می خواهند یک موضوع را بزرگ کنند واز این طریق به تضعیف روحیات بپردازند.
لاریجانی با اشاره به شکستهای پی در پی آمریکا درخاورمیانه اظهار داشت: در حال حاضر آمریکایی ها در منطقه بیشتر به عنوان یک شرور و ماجراجو معرفی شده است و این موضوع تنها منحصر به ایران نمی شود، بلکه بسیاری از کشورهایی که روسایشان از دوستان آنها هستند نیز چنین تلقی وجود دارد.
وی با اشاره به نظرسنجی های مختلف که در آن آمریکا به عنوان دولتی منفور شناخته شده، گفت : این که در حال حاضر 90 درصد مردم ازآمریکا تنفر دارند یک زنگ خطر برای آنهاست؛ اکنون آنها می خواهند با تحریم یا برخی اقدامات این چنینی شرایط را عوض کنند، اما اوضاع دنیا تغییر کرده و هوشیاری و بیداری مردم بیشتر شده است.
لاریجانی با بیان اینکه این قبیل مسائل را باید یک دیپلماسی هدف دار دنبال کند؛ ادعای انزوای ایران را کاذب و غلط دانست و افزود: امروز آمریکایی ها در انظار عمومی افول و سقوط کرده اند و هبوط آنها مربوط به نوع رفتارشان با مردم عراق است.
وی در پایان سخنانش درباره مذاکرات با سولانا توضیح داد: در مذاکراتی که برگزار شد خاویر سولانا به عنوان نماینده 1+5 حضور داشت ولذا از موضع آنان سخن گفت و البته چون نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا هست می تواند نظر آنها را هم مطرح کند .
نظر شما