۵ آبان ۱۳۸۶، ۹:۲۳

وزیر علوم به ابهامات موجود در تغییر رئیس دانشگاه شهید بهشتی پاسخ دهد

وزیر علوم به ابهامات موجود در تغییر رئیس دانشگاه شهید بهشتی پاسخ دهد

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از وی خواست تا علت تغییر رئیس دانشگاه بهشتی را اعلام کند.

علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: رئیس دانشگاه در کشورمان با پیشنهاد وزیر و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین می شوند و این روال کمک می کند تا ضمن اینکه بالاترین شخصیت از نظر علمی و توانمندی مدیریتی به عنوان رئیس دانشگاه تعیین می شود، دانشگاهها ثبات مدیریتی هم داشته باشند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار بر این بوده است که رئیس دانشگاه شخصیت علمی و فرهنگی باشد و از مقبولیت لازم نیز برخوردار باشد که دانشگاه را برای مدتی طولانی اداره کند تا دانشگاه بتواند پویایی و زنده بودنش را حفظ کند اما در کشور ما روسای دانشگاهها دستخوش تلاطمات سیاسی می شوند. در مورد وضعیت دانشگاه شهید بهشتی نیز چنین روالی صورت گرفته است و با وجودی که زمان چندانی از تایید حکم ریاست سابق این دانشگاه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی نگذشته بود، وزیر علوم وی را برکنار کرده است.

وی ادامه داد: در زمان معرفی هر فردی به عنوان رئیس دانشگاه از جمله دکتر لطیفی - رئیس سابق دانشگاه شهید بهشتی - باید همه جنبه های آن فرد مورد بررسی قرار گیرد و اگر جنبه منفی وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد. دکتر لطیفی با پایه استادی، شخصی علاقمند در دانشگاه است که در مسئولیت تحقیقات لیزر نیز تحولاتی ایجاد کرده است. وی در زمان ریاست خود نیز هیئت رئیسه ای انقلابی و فعال تشکیل داده و موجب تحولاتی در دانشگاه شهید بهشتی شده است. نکته منفی نیز در سوابق وی به چشم نمی خورد و شورای عالی انقلاب فرهنگی صحت وی را تایید کرده بود.

عباسپور با بیان اینکه بر اساس گزارشات، هیئت رئیسه ای که در زمان دکتر لطیفی شکل گرفته بوده است تحولات خوبی در دانشگاه شهید بهشتی ایجاد کرده بودند، گفت: دکتر لطیفی توانست در امتداد تلاش های رئیس پیشین این دانشگاه - دکتر ندیمی که مدتی طولانی ریاست دانشگاه شهید بهشتی را عهده دار بود - تحولات خوبی در این دانشگاه ایجاد کند.

نماینده مردم تهران افزود: دو هفته پیش از تغییر رئیس دانشگاه شهید بهشتی، زمزمه هایی در مورد تعویض رئیس این دانشگاه شنیده شد و در همان زمان موضوع را با وزیر علوم در میان گذاشتیم و ایشان اعلام کردند مسئله خاصی نبوده است. با وجود اظهارات وزیر علوم یک باره با چنین وضعیتی روبرو شدیم و رئیس دانشگاه در حالی که مدتی کوتاه از تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی می گذشت، تغییر کرد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه به مهر گفت: مدت زمان زیادی از تایید حکم رئیس قبلی دانشگاه شهید بهشتی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی گذشت. سوابق وی قبل از صدور حکم مشخص بود و اگر نکته منفی هم بوده است چرا وزارت علوم آن را هنگام پیشنهاد وی به عنوان سرپرست دانشگاه یا حین بررسی های شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام نکرده است.

وی افزود: رئیس قبلی دانشگاه شهید بهشتی در زمانی که رئیس دانشگاه شده است همواره با علاقمندی فعالیت کرده و فعالیتش همراه با ارتقای سطح دانشگاه بوده است و تغییر رئیس دانشگاه شهید بهشتی برای ما ابهام دارد و چنین برخوردی را شایسته نمی دانیم. چون هیچ شخصیت پرکار علمی حاضر نمی شود آبروی خود را کف دستش قرار دهد و در شرایط سختی که کمبودها و مشکلات وجود دارد ریاست یک دانشگاه را قبول کند، بنابراین باید جایگاه و تلاش های ریاست دانشگاه را ارج گذاریم تا این ارج باعث شود که نیروهای پرکار مسئولیت ها را بپذیرند.

عباسپور تهرانی فرد به مهر گفت: با چندین مورد روبرو هستیم که وزیر علوم حکم صادر می کند و پس از آن کشور را برای یک مراسم مهم علمی ترک می کند. دانشگاه شهید بهشتی نیز دانشگاه مهمی در این کشور به شمار می آید بنابراین آیا دانشگاهی به این مهمی ارزش آن را ندارد که وزیر علوم از شخصیتی که خودش به عنوان رئیس دانشگاه کاندیدا کرده است، تقدیر کند؟

کد خبر 575412

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha