۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۰۳

دکتر حداد عادل :

چنان باشیم که مولانا هم ما را از آن خود بداند

چنان باشیم که مولانا هم ما را از آن خود بداند

دکتر غلامعلی حداد عادل دقایقی پیش و در جریان آغاز به کار کنگره هشتصمین سال تولد مولانا در محل سالن اجلاس سران گفت: مطلب مهم این است که چنان باشیم که اگر روزی از مولانا سوال شد به کدام ملت تعلق دارد او هم ما را از آن خود بداند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامعلی حدادعادل رئیس کنگره هشتصدمین سال تولد مولانا گفت: مولانا اقیانوسی عمیق است و ما ناظرانی ایستاده بر ساحل. امواج این دریا مرتب به ما می رسد اما دریای اندیشه و اقیانوس جان مولانا از ما دور است.

وی اضافه کرد:  پیام او با گذشت هشت قرن هنوز جذاب و شنیدنی است و حتی با اینکه در برخی غزلها تخلص خاموش را برای خود برگزیده، در این 800 سال صدای سخن او حتی برای یک لحظه هم خاموش نبوده است.

حدادعادل ادامه داد: دنیای امروز بیش از هر زمانی نیازمند سخن و اندیشه مولوی است. سخن او همان سخن انبیاست که می گفتند "هستی چیزی فراتر از این جهان گذرا و مادی است". این جهان با این همه نظم و زیبایی برخاسته از کالبد مادی و ظاهری دنیوی نیست و جلوه ای از وجود خداست.

وی پیام مولوی را شناخت جان جهان دانست و افزود: پیام مولوی این است که باید جان جهان را شناخت اما دیدن این جان با دیده های جهانبین ما ممکن نیست. پیام مولوی به دانشمندانی که به دنبال یافتن جلوه های طبیعت اند و نیز هنرمندانی که شیفته یافتن جلوه های خلاقیت در آفرینش هستند، این است که "رخساری که در جوی می بینید متعلق به ماه آسمان است".

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیام مولوی به انسان امروز و انسان همه اعصار این است که آدمی به عالمی بالاتر از این عالم تعلق دارد و بدان بازخواهد گشت. او می گوید انسان دوستی بدون خداپرستی ممکن نیست. انسان دوستی در غیاب خداوند چیزی جز خودپرستی نیست و محروم کردن انسان از خداپرستی اشتغال او به بت پرستی است. دشمن واقعی ما نفس ماست.

وی اضافه کرد: عشقی که مولوی مطرح می کند عشقی لفظی نیست بلکه او با عشق و درعشق زیسته و نام و ننگ بر سر آن نهاده است. مولوی روز به روز نه تنها در ایران و میان فارسی زبانان و جهان اسلام معروف تر می شود بلکه دیوان شعر او پرفروش ترین دیوان اشعار آمریکا بوده چرا که مولوی مرزهای زمینی را به مدد اندیشه آسمانی خود درنوردیده است.

حدادعادل خاطرنشان کرد: مولوی به تنهایی یک رسانه است که پیام معنوی جهان اسلام را در جهان می پراکند. او به شهادت زبان و آثارش به فرهنگ ایران تعلق دارد ولی تاجیکها، افغانها و همسایه های ترک ما هرکدام به دلایلی مولوی را از آن خود می دانند و به آن افتخار می کنند.

به گزارش مهر، غلامعلی حداد عادل در لابلای اجرای تاثیرگذار خود اشعاری از مولوی را هم برای حاضران می خواند. همچنین در این نشست پیام دبیرکل یونسکو به مناسبت سال مولانا خوانده شد.

کد خبر 576199

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha