به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان عصر سه شنبه در جمع مدیران صمت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در جمع ۶ استان اول کشور در بخش ذخایر معدنی هستیم، افزود: با وجود تنوع کیفی و کمی در حوزه معدن، مطالعات قابل توجهی در این بخش صورت نگرفته است.
وی همچنین با تاکید بر اقدامات جدی در پیشبرد پروسه مطالعه و اکتشاف، بهره وری و فرآوری محصولات معدنی در سطح استان، خاطرنشان کرد: برای جذب سرمایه گذار و بهره برداری از معادنی چون تیتانیوم و ذخایر نمک دریاچه ارومیه، برنامه ریزی ویژه شود.
استاندار آذربایجان غربی به پیگیری دستگاههای متولی برای توسعه معادن استان نیز اشاره کرد و افزود: از تمامی ظرفیتهای ملی و استانی و بخصوص ظرفیت نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای جذب سرمایه گذار در حوزه معدن استفاده شود.
روند صدور مجوز برای بهره برداری از معادن تسریع شود
معتمدیان همچنین فعال شدن تشکلهای صنفی در حوزه معدن را خواستار شد و تصریح کرد: روند صدور مجوز در حوزه بهره برداری از معادن در چارچوب قانونی و در سطح ملی و استانی تسریع شود.
وی در ادامه به فعال شدن اتاقهای فکر و شورای معادن تاکید کرد و افزود: تمامی حوزهها و به ویژه بخش خصوصی برای توسعه معادن استان فعال شده و از ظرفیت متخصصین، کارشناسان و دانشگاهها در حوزه معدن استفاده شود.
استاندار آذربایجان غربی به امکان سنجی فرصتهای سرمایه گذاری در بخش معدن نیز اشاره کرد و ادامه داد: مطالعات و جمع آوری دادهها و اطلاعات برای شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه معدن با جدیت دنبال شود.
وی حوزه معدن را پیشران توسعه استان معرفی کرد و افزود: فرآوری محصولات معدنی، اشتغال زایی و ارزش افزوده و درآمد بالا را برای مردم آذربایجان غربی به ارمغان خواهد آورد.
ضرورت تدوین اطلس سرمایه گذاری در آذربایجان غربی
استاندار آذربایجان غربی در این دیدار، تقویت دیپلماسی اقتصای با جذب سرمایه گذاران خارجی، زمینه سازی برای گسترش صنایع مادر و دانش بنیان و ایجاد خوشههای مختلف صنعتی و شهرکهای تخصصی، نوسازی تجهیزات و استفاده از ماشین آلات نوین در بخش صنایع و معادن، گسترش دولت الکترونیک و اصلاح فرآیندها و حمایت از شرکتهای واسط بازاریاب جهت صادرات محصولات تولیدی استان را خواستار شد.
معتمدیان همچنین تدوین اطلس سرمایه گذاری و تسریع روند صدور مجوزهای لازم برای سرمایه گذاران را ضروری دانست و گفت: در این راستا بانک اطاعات زمینهای مستعد سرمایه گذاری در استان تهیه و در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به روند فعالیت اداره کل صنعت، معدن و تجارت و آغاز نظارتهای میدانی از دستگاههای اجرایی و حضور در این اداره کل، افزود: حضور ما در این اداره کل در راستای کمک به رفع موانع و برداشتن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است.
وی همچنین خواستار نقش آفرینی و بهره گری از ظرفیتهای منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو و مناطق ویژه مصوب استان و راه اندازی هرچه سریعتر این مناطق در راستای ارتقای شاخصهای اقتصادی استان شد.
استاندار آذربایجانغربی به برخی از فعالیتهای عمرانی استان از جمله چهاربانده کردن راههای منتهی به پایانههای مرزی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بخش قابل توجهی از اجرای طرحهای عمرانی در استان با نگاه ویژه به توسعه برنامههای اقتصادی اجرا میشود.
نظر شما