۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۵:۴۴

بایدها و نبایدهای بودجه 87 (3)

دولت قول داده در بودجه 87 نظرات نمایندگان را رعایت کند

دولت قول داده در بودجه 87 نظرات نمایندگان را رعایت کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اعلام اینکه دولت چارچوب پیشنهادی خود در خصوص نحوه ارائه بودجه 87 را به این کمیسیون ارائه کرده است، گفت: دولت قول داده در لایحه بودجه 87 نقطه نظرات نمایندگان را رعایت کند.

مرتضی تمدن در گفتگو با مهر با اشاره به ارائه چارچوب پیشنهاد دولت  در خصوص نحوه ارائه بودجه 87 به کمیسیون برنامه وبودجه مجلس، گفت: این چهارچوب پیشنهادی در حال حاضر در مرکز پژوهش های مجلس تحت بررسی بوده و برای اظهار نظر در حال آماده شدن است.

وی با بر شمردن ویژگی های این شیوه جدید بودجه ریزی، تصریح کرد: دولت در بودجه 87 تلاش کرده بودجه را به عنوان یک مجموعه به هم پیوسته و خلاصه به مجلس ارائه دهد که این امر به معنای خلاصه تر کردن بودجه برای تسهیل رسیدگی است.

تمدن با بیان اینکه حذف تبصره های دائمی به معنای نبود تبصره در لایحه بودجه 87 نیست، گفت: دولت در کنار لایحه بودجه سال 87 لایحه دیگری به مجلس ارائه می کند که برخی از احکام بودجه ای بیشتر از یک سال را نیز در آن لایحه گنجانده است.

وی خاطرنشان کرد: بودجه در قالب 12 فصل از جمله جداول خلاصه بودجه کل کشور از حیث منابع و مصارف، بودجه دستگاه های اجرایی، درآمدها و هزینه ها،  بودجه عمرانی، بازپرداخت  وام ها، ردیف های متفرقه، طرح های جدید، خلاصه بودجه استانها و همچنین طرح های تملک دارایی ها تهیه می شود و این جداول به جای تبصره ها می نشیند.

نماینده شهرکرد گفت: لایحه بودجه مذکور یک ماده واحده دارد که در آن، سر جمع بودجه کل کشور را به تفکیک جاری و عمرانی مطرح می کند و البته از چند سطر تجاوز نمی کند.

تمدن کاهش تعداد دستگاه های اجرایی از 600 دستگاه اجرایی به حدود 70 دستگاه اجرایی را از دیگر ویژگی این شیوه جدید بودجه ریزی خواند و گفت: در این راستا بسیاری از دستگاههای اجرایی که در گذشته به صورت مستقیم با سازمان مدیریت سابق موافقت نامه مبادله می کردند با الگوی جدید دولت در بودجه، هر کدام تحت نظر وزارتخانه ذیربط خود قرار می گیرند و دولت فقط با 60 یا حداکثر 70 دستگاه تبادل موافقتنامه می کند.

به گفته وی، این امر باعث تبادل سریعتر موافقتنامه ها می شود. وی یادآور شد: در جلساتی که مرکز پژوهش های مجلس برای بررسی این پیشنهاد برقرار کرده نکاتی به دولت تذکر داده شده که از جمله این است که با تغییر شکل بودجه،اطلاعات بودجه ای گسسته نشده و نمایندگان نیز اطلاعات بودجه ای سال های قبل را در آن پیدا نمی کنند.

تمدن تصریح کرد: از دولت خواسته شد که این جداول را به گونه ای تنظیم کند که در مدت زمان رسیدگی به آن، نمایندگان دچار کمبود اطلاعات نشوند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: به دولت گفته شده به عنوان سند پشتیبان اطلاعات و آماری که نمایندگان در زمان رسیدگی بودجه به آن نیاز دارند را در اختیار قرار دهد.

وی خاطر نشان کرد: نکته دیگر اینکه پیشنهاد کرده ایم در چارچوب پیشنهادی بودجه توجه به اصل 44 ، توجه به قانون نظام هماهنگ پرداخت، توجه به چشم انداز 20 ساله وقانون برنامه چهارم مد نظر دولت باشد تا بودجه 87 بی ارتباط با اسناد بالا دستی بودجه نباشد.

تمدن در پایان گفت: مرکز پژوهش ها که کار بررسی پشنهاد دولت در خصوص نحوه چگونگی بودجه 87 را بر عهده دارد گزارش خود را به کمیسیون برنامه و بودجه خواهد داد و ماه هم متعاقبا این گزارش را درکمیسیون مطرح می کنیم و ممکن است دولت و مجلس جلسات مشترکی داشته باشند و دولت نیز قول داده نظر نمایندگان را درامر تقدیم بودجه 87 رعایت کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: کلیات این بودجه در حد گزارش در کمیسیون بودجه مجلس مطرح شد که برای رسیدگی به مرکز پژوهش ها ارجاع داده شد.

به گفته تمدن، این مرکز تا کنون یک نشست برای برسی لایحه بودجه 87 به شیوه جدید، برگزار کرده که دومین نشست آن به زودی برگزار خواهد شد.

کد خبر 576389

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha