۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۸:۳۱

کشاورزی زمینه بالقوه صادرات در کشور است

کشاورزی زمینه بالقوه صادرات در کشور است

اراک - خبرگزاری مهر‌: معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی استاندار استان مرکزی گفت: بخش کشاورزی زمینه بالقوه و مستعد افزایش تولید و صادرات در کشور است که باید بیش از پیش به آن توجه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، محمدرضا امامی عصر امروز در جشنواره انار ساوه استان مرکزی با اشاره به رشد صادرات غیرنفتی کشور طی دو سال گذشته افزود: تولید کنندگان و صادرکنندگان کشور باید با بهره گیری از نیروهای مبتکر، استفاده از موقعیت جغرافیایی، مدیریت منابع در اختیار، تدوین و به کارگیری امکانات موجود و نیز در نظر گرفتن مزیت های اقتصادی منطقه صادرات خود را منطبق نموده و ارزش افزوده ایجاد کنند.

وی بخش کشاورزی را مهمترین و مستعدترین زمینه برای افزایش فعالیت اقتصادی خواند و اظهار داشت: برای رسیدن به اقتصادی فعال باید با تقویت بخش کشاورزی، آن را جایگزین درآمدهای نفتی کرد که برای تحقق این امر باید به درآمد 50 میلیارد دلاری رسید.

معاون برنامه ریزی استاندار مرکزی در ادامه با اشاره به این که تا پایان برنامه چهارم توسعه باید میزان بهره وری از نیروی انسانی به 30 درصد افزایش یابد، عنوان کرد: در این برنامه پیش بینی شده است تولید محصولات زراعی، دامی و باغی در کشور به یک میلیون و 583 هزار تن افزایش یابد که هم اکنون با بررسی های صورت گرفته تا پیش از برنامه چهارم بسیاری از اهداف و پیش بینی های انجام شده، محقق شده است.

وی تولید در کشور را دارای وضعیت مطلوب و رو به جلو عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه در بخش بازرگانی و بازاریابی دچار مشکلاتی هستیم که باید برطرف شود.

امامی با اعلام این که استان مرکزی قابلیت صادرات 10 میلیارد دلاری را دارد یادآور شد: نبود واحدهای فرآوری محصول، بسته بندی مناسب، بازاریابی حجم صادارت استان با رقم واقعی فاصله دارد.

معاون برنامه‌ ریزی استانداری استان مرکزی گفت: در نیمه نخست امسال دو هزار و ‪ ۴۰۰‬تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید و روانه بازار مصرف شده است.

وی با اشاره به این که این امر در سایه تلاش کشاورزان، بهبود شرایط و تزریق اعتبار به بخش کشاورزی صورت گرفته است اظهار داشت: هم ‌اکنون با فعالیت بنگاه‌ های زودبازده اقتصادی، اشتغال پایدار در بخش کشاورزی استان مرکزی رونق یافته است.

امامی افزود: نبود مدیریت منابع آبی در استان مرکزی باعث هدرروی این ماده حیاتی در بخش کشاورزی شده است که رفع این مشکل نیازمند برنامه ‌ریزی است.

معاون استانداری مرکزی در ادامه، مکانیزه شدن بخش کشاورزی و شناسایی بازارهای صادرات و حمایت سرمایه‌ گذاران را در توسعه و پیشرفت صنعت کشاورزی بسیار مهم ارزیابی کرد.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این جشنواره خاطرنشان کرد: ‪ ۲۵‬درصد اشتغال این استان توسط بخش کشاورزی تامین شده است.

نادر قلی ابراهیمی ادامه داد: در این استان صنعتی باید صنعت در کنار بخش کشاورزی قرار گیرد تا افزایش تولید با توجه به برنامه افق چشم انداز ‪۲۰‬ ساله به نحو چشمگیری افزایش یابد.

وی بیان داشت: استان مرکزی یکی از استان‌ های خشک کشور است که با بحران جدی آب مواجه است و رفع این مشکل نیازمند مدیریت بهینه و برنامه ‌ریزی مسئولان است.

ابراهیمی، توسعه بخش کشاورزی را نیازمند حمایت سرمایه‌ گذاران داخلی و خارجی دانست و عنوان کرد: این حمایت به ایجاد اشتغال پایدار کمک کرده و باعث افزایش تولیدات و در نتیجه صادرات مطلوب می‌ شود.

وی عمده مشکل پیشروی باغداران انار در ساوه را کرم گلوگاه انار ذکر کرد و افزود: همکاری علمی کشاورزان و کارشناسان به تولید و توسعه انار بیولوژیک و عاری از سم کمک می‌کند.

ابراهیمی ادامه داد: انار تولیدی استان مرکزی به ‪ ۳۵‬کشور دنیا به ویژه کره جنوبی صادر می ‌شود.

امروز دومین جشنواره ملی انار ساوه با حضور تولید کنندگان در این بخش در ساوه با حضور مردم و مسئولان برگزار شد.

کد خبر 576419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha