به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمود بختیاری شهری عصر امروز در جمع خبر نگاران افزود: کارگاه مرمت اسناد خطی در این راستا با در نظر گرفتن اولویت های مرمتی برای کلیه اسناد و کتب خطی مراحل مرمت یکی از این گونه اسناد را به پایان رساند.
وی در ادامه اظهار داشت: ابعاد این سند خطی 66 در 5/35 سانتی متر بوده که با خط نستعلیق و با جوهر کم صمغ و با تزئیناتی با رنگ های نارنجی، بنفش، سبز گیاهی در حواشی و سر فصل آن تحریر و مزین شده و با ممهور نمودن آن با چندین مهر توسط شهود در حاشیه صحه گذاری شده است.
بختیاری اسناد خطی را از جمله مواریث ارزشمند معنوی کشورمان عنوان کرد و افزود: این گونه آثار تاریخی و فرهنگی، اطلاعاتی ارزشمند و مفید را در زمینه های تاریخی، مردم شناسی، فولکلور و فرهنگ عامه علوم و فنون مختلف و هنرهای کتابت و کتاب آرایی در دوران قدیم و ناگفته های فراوانی را از شخصیت های تاریخی و مذهبی و حتی اماکن باستانی در خود نهفته دارند که با مطالعه و دقت در آنها می توان حقایق فراوانی را بر اوراق تاریخ افزود.
در ادامه مسئول کارگاه مرمت اسناد و کتب خطی در خراسان رضوی نیز بیان داشت: اسناد و کتب خطی می توانند تاریخچه ای از زوایای مختلف شامل نوع صحافی، چسب های مورد استفاده، نوع جوهر و مرکب، ترکیب رنگ های گیاهی، استحکام مواد، صمغ های استفاده شده، نوع قلم، نوع کاغذ، ساخت کاغذ، ضرب های استفاده شده در ساخت، طراحی، تزئینات اثر و صفحه آرایی بیان کند.
ربابه موسی زاده با اشاره به دو ماه و نیم مرمت این اثر خاطر نشان کرد: با توجه به کثرت اسناد و کتب خطی در خراسان رضوی، پس از اولویت بندی و تهیه شناسنامه مرمتی برای کلیه اسناد و کتب خطی، کارگاه مرمت اسناد خطی خراسان وظیفه حفاظت و مرمت کلیه این اسناد را عهده دار است.
نظر شما