به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور مطلق دبیر فرهنگستان هنر و مسئول بخش کمیته فرهنگی و هنری کنگره مولانا در سخنانی به فعالیتهای فرهنگستان هنر و این کمیته در بخش های مختلف تجسمی، نمایشی و موسیقایی اشاره کرد و گفت: در این حوزه ها فعالیت هایی انجام شده که بسیار بدیع و نو بوده و در گذشته سابقه نداشت.
وی در ادامه با بیان اینکه همایشهایی که امسال در کشور ما و کشورهای دیگر انجام شده، فهم ما را درباره مولانا متغیر کرده و می توان گفت امروز فهم و درکی عمیق تر از گذشته داریم.
بهمن نامور مطلق با اشاره به اینکه مولانا متعلق به عرفان و ادبیات است، به بررسی ابعاد ارتباط مولانا و هنر پرداخت و گفت: ارتباط مولانا با هنر همین بس که مهمترین کتاب وی با هنر شروع و با هنر تمام می شود یعنی مثنوی با نی نامه آغاز و با نقاشی به پایان می رسد. در فاصله بین نقاشی و موسیقی ، حکایت بسیاری است که به هنر مربوط می شود.
وی گفت: مولانا در تمام حکایت ها از تمثیل و نمادهای مربوط به هنر استفاده کرده تا مفاهیم خود را ارائه دهد. بنابراین ارتباط هنر و مولانا بسیار تنگاتنگ است. در دیوان مولانا گنجینه ای از اوزان شعری است که در هیچ کتابی به این اندازه دارای تعدد و گوناگونی نیست، در همین جا مولانا با هنر و موسیقی ارتباط داشته و متخصص در این زمینه بوده است.
دبیر فرهنگستان هنر با بیان اینکه ارتباط مولانا با هنر بسیار عمیق بوده، گفت: نگاه مولانا به هنر نگاهی حکمی است، وی تنها از مضامین برای داستان پردازی استفاده نمی کرد و معرفت شناسی اصل مولانا بود و با هنر، ادبیات، حکمت، فلسفه، فقه، انسان شناسی، خداشناسی و معرفت پیوسته بود که نشانگر نگاه عمیق او به هنر است.
نامور مطلق یادآور شد: آیندگان مولانا را بهتر از گذشته خواهند شناخت. مولانا مورد توجه جهانیان قرار گرفته و متن های مولانا، دیوان و مثنوی در اسطوره متن تاریخ ادبیات جهانی هستند. متن هایی که دچار زایش و تکوین می شوند. آنچه منجر به توجه به مولانا شده شخصیت و زندگی او نیز بوده و افکار او مورد توجه قرار گرفته و از این رو در مورد هر نویسنده نمی توان این ادعا را داشت.
نظر شما