به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدمحمد طباطبایی شب گذشته در جریان بازدید دادستان کل کشور از مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با تولید داروهای بیوتکنولوژی 111 میلیون و 264 هزار و 90 دلار در 7 سال اخیر صرفه جویی شده است.
وی گفت: هدف از تحقیق بر روی داروهای بیوتکنولوژی در گذشته تنها انتقال تکنولوژی بود اما هم اکنون به جایی رسیده ایم که می توانیم داروهای مبتنی بر بیوتکنولوژی را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
طباطبایی با اشاره به افزایش تولید داروهای اینترفرون آلفا، GCSF، اریتروپویتین در سال های اخیر گفت: تولید آمپول اینترفرون آلفا در سال 2007 به 400 هزار عدد رسیده است و توانسته 90 تا 95 درصد نیاز بازار داخلی را تأمین کند و به کشورهای عراق، پاکستان و آذربایجان نیز صادر شود.
وی در زمینه داروی GCSF نیز یادآور شد: این دارو در مقیاس 980 هزار عدد تولید شده و 85 تا 90 درصد نیاز بازار دارویی کشور را تأمین کرده است. صادرات این دارو نیز در دستور کار قرار دارد.
محقق علوم دارویی کشور که از شرکت پویش دارو به عنوان یکی از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد در حضور دادستان کل کشور، سخن می گفت، با اشاره به میزان تولید و صادرات داروی اریتروپویتین گفت: از داروی 2 هزار واحدی آن، یک میلیون و 200 هزار عدد و از داروی 4 هزار واحدی آن 400 هزار عدد تولید شده است و 72 درصد نیاز بازار را تأمین کرده و همزمان به پاکستان و عراق نیز صادر شده است.
به گزارش مهر، وی یاد آور شد: داروهای تولید در کشور یک سوم قیمت داروهای مشابه خارجی را دارند و با تأیید پزشکان متخصص نیز کیفیت این داروها با خارجی هیچ تفاوتی ندارند.
طباطبایی با اشاره به صادرات داروهای جدید از جمله اینترفرون آلفا، GCSF، اریتروپویتین به کشورهای همسایه گفت: میزان صادرات بر اساس آمار رسمی، یک میلیون و 343 هزار دلار است و قرارداد صادراتی پویش دارو برای سال 2008 حدود یک میلیون و 908 هزار دلار است .
وی تأکید کرد: در حال حاضر ایران تنها کشور منطقه است که دارای تکنولوژی تولید این داروها است و تنها یک شرکت به تازگی این تکنولوژی را در دوبی از یکی از کشورهای اروپایی خریداری کرده است.
نظر شما