۷ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۴۴

اولین جانوران ساکن خشکی تمام رنگ ها را می دیدند

اولین جانوران ساکن خشکی تمام رنگ ها را می دیدند

گروهی از دانشمندان استرالیایی با بررسی ماهی شش دار استرالیایی کشف کردند که اولین جانوران خشکزی می توانستند محیط اطراف خود را در تمام رنگ ها مشاهده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه "کوئینزلند" در بریسبان استرالیا که نتایج یافته های خود را در مجله BMC Evolutionary Biology منتشر کرده اند با بررسی رتین چشم ماهی شش دار استرالیایی کشف کردند زمانی که بعضی از ماهی های ماقبل تاریخ به خارج از آب ها آمده و خود را با زندگی در خشکی سازگار کردند، از یک ساختار چشم کامل برخوردار بوده اند و می توانستند تمام رنگ های محیط پیرامون خود را بطور کامل ببینند.

ماهی شش دار استرالیایی یکی از اولین حیوانات خشکزی است که هنوز زنده است. این ماهی می تواند از طریق "آب شش" اکسیژن را از آب بدست آورد و درموقعیت های بحرانی مستقیما از هوا اکسیژن بگیرد.

این محققان با آزمایش رتین و DNA این ماهی شش دار با نام علمی " نئوسراتودوس فورستری" و مقایسه این اجزا با DNA و رتین ماهی دیگر، جانوران دو زیست آبی خاکی و دیگر مهره داران زمینی به این نتایج دست یافتند.

تاکنون اعتقاد براین بود که " نئوسراتودوس فورستری" به علت داشتن چشم های بسیار کوچک و وضوح تصویر فضایی پایین، توانایی بینایی بسیار کمی داشته باشد.

اما اکنون این دانشمندان در DNA این ماهی پنج ژن را برای رنگدانه های بینایی کشف کردند. این پنج ژن باعث می شود که رتین چشم این ماهی بیشتر از آنکه شبیه به ماهی های دیگر باشد، شبیه به رتین چشم پروانه چهارپا باشد.

بنابراین، ماهی شش دار استرالیایی به عنوان یکی از اولین حیواناتی که خود را با شرایط زندگی در خشکی سازگار کرده اند، می تواند تمام رنگ های محیط خشکی را مشاهده کند.

کد خبر 576835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha