به گزارش خبرنگار مهر در اراک، نسرین یادگاری پیش از ظهر امروز در شورای سلامت استان مرکزی افزود: استفاده از روغن های جامد در حد بالایی در کشور رایج است و بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی را ایجاد کرده است.
یادگاری با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی برای استفاده از روغن های مایع تصریح کرد: باید جلوی تولید روغن های جامد گرفته و سلامت جامعه تضمین شود.
وی یادآور شد: تامین روغن های مایع یکی از فاکتورهای مهم امنیت غذایی و دسترسی به غذای سالم است که مورد تاکید معاونت دارو و غذای وزارت بهداشت و درمان نیز قرار دارد.
این کارشناس امور بهداشتی چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی به عنوان فاکتورهای پر خطر از عوامل مرگ و میر جمعیت انسانی در جهان خواند و افزود: میزان چربی مصرفی به صورت استاندارد 35تا 40گرم در روز است که این رقم در استان مرکزی 44گرم و در کشور 46گرم است.
وی ادامه داد: 25درصد از تامین انرژی بدن باید از طریق چربی ها انجام شود که در زمان حاضر این میزان بیش از حد استاندارد است.
یادگاری گفت: براساس یک پژوهش که از طریق یکهزار پرسشنامهانجام شده در استان مرکزی 81درصد روغن جامد، 16درصد مایع و دودرصد روغن مایع سرخ کردنی استفاده میشود.
یادگاری افزود: استفاده از روغنهای جامد باعثافزایش فشارخون، بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی میشود.
وی گفت: بیش از 63 درصد افراد میانسال استان چاق بوده و 86درصد افراد نیز غذاهای سرخ کردنی استفاده میکنند که این یک خطر بالقوه است.
وی افزود: از نیمه آبانماه جاری برنامه اطلاعرسانی در مورد مضرات مصرف روغن جامد در استان مرکزی آغاز میشود.
نظر شما