۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۴۰

گزارش مهر از مناطق زلزله زده چهارمحال و بختیاری؛

بررسی روند بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ/ ساخت و ساز تسریع شود

بررسی روند بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ/ ساخت و ساز تسریع شود

شهرکرد- بعد از گذشت ماه‌ها از زلزله کوهرنگ با وجود مشکلاتی که منجر به کندی روند اجرا شده اما احداث ساختمان‌های تخریب شده براثر زلزله و همچنین بهسازی مسکن‌های خسارت دیده در حال انجام است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: زمین لرزه ۵.۷ ریشتری کوهرنگ که ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۰ روی داد هر چند خسارات جانی در برنداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به جا گذاشت و ۵ هزار و ۶۷۰ نفر را متأثر کرد.

در این زمین لرزه ۴۹۶ خانه به صورت کامل ویران شد و منازل مسکونی هزاران خانوار شهری و روستایی نیز به بازسازی و یا تعمیر اساسی نیاز پیدا کرد.

پس از زمین لرزه روند بازسازی آغاز شد و همچنان ادامه دارد، آواربرداری و حمل مصالح ساختمانی برای ساخت و تعمیر واحدهای مسکونی نیز در این مناطق بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گذاشته شد.

براساس مصوبه هیأت دولت سه هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال به مناطق زلزله‌زده اختصاص یافت که از این مبلغ یک‌هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال به‌صورت بلاعوض و ۲ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی است.

حالا پس از گذشت ماه‌ها مردم این مناطق همچنان با مشکلاتی مواجه هستند که در همین راستا خبرنگار مهر در مناطق زلزله زده حضور یافت و از نزدیک مشکلات مردم را بررسی کرد.

در بازدید میدانی خبرنگار مهر از بازسازی و بهسازی منازل مسکونی روستایی و اجرای طرح هادی در روستاهای شهرستان کوهرنگ، روند بازسازی منازل روستایی و همچنین اجرای طرح هادی در دو روستای دزک سفلی و گزستان در شهرستان کوهرنگ بررسی شد.

نگاهی به دلایل تأخیر در روند بازسازی

اگرچه مسکن‌های روستایی کم و بیش بازسازی شده بودند اما همچنان مشکلات زیادی در این خصوص وجود داشت که ازجمله آن می‌توان به مسیر سخت دسترسی به روستاهای شهرستان کوهرنگ که معمولاً پراکندگی بسیاری دارند و عموماً در مناطق صعب‌العبور و کوهستانی واقع شده‌اند، اشاره کرد، همین امر باعث افزایش قیمت حمل مصالح ساختمانی می‌شود.

بررسی روند بازسازی مناطق زلزله زده کوهرنگ/ ساخت و ساز تسریع شود

به گفته مسئولان بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری موضوع دیگر که باعث کندی روند بازسازی منازل روستایی می‌شود عدم استقبال مردم از طرح بازسازی است.

سال گذشته سرمای هوا کار بازسازی را مختل کرد

از دیگر مشکلات موجود که در جریان بازدید از منطقه از سوی مردم به‌ویژه دهیار روستای دزک سفلی عنوان شد، سرمای هوای منطقه است که عملاً ماه‌ها کار عمرانی را عقب می‌اندازد، منطقه کوهرنگ مدت‌ها از سال را درگیر سرمای شدید است به همین دلیل امکان ساخت و ساز وجود ندارد.

برای بازسازی مسکن‌های روستایی به متقاضیان تسهیلاتی حدود ۲۹۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود، این میزان ۶۰ میلیون تومان وام بلاعوض، ۳۰ میلیون تومان تسهیلات کمک معیشتی و مابقی با بازپرداخت ۱۳ ساله و ۴ درصد است.

در حاشیه این بازدید مجالی پیش آمد تا در حضور برخی از اهالی دو روستای دزک سفلی و گزستان و همچنین روحانی حاضر در روستای دزک سفلی از چگونگی روند بازسازی برخی منازل مسکونی این روستا مطلع شویم.

خانه‌های ما اگر مقاوم سازی نشود با زلزله بعدی از بین می‌رود

غلامعلی یوسفی یکی از اهالی روستای دزک‌سفلی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بعد از وقوع زلزله کوهرنگ بسیاری از خانه‌های اهالی این روستا تخریب شدند و آسیب زیادی دیدند.

وی ادامه داد: خانه‌های قدیمی بسیاری در این روستا وجود دارد که مصالح به کار برده در آن خشت و گل و چوب می‌باشد.

برای مقاوم سازی مسکن‌های روستایی هر چند تسهیلات پرداخت می‌شود اما برای یک روستایی با درآمد اندک بازپرداخت آن مشکل است

یوسفی گفت: با توجه به اینکه این خانه‌ها بسیار قدیمی بوده آسیب فراوانی دیده و ترک‌های زیادی دارد که اگر زلزله‌ای دیگر رخ دهد تمام خانواده‌ام در زیر آوار می‌مانند.

وی بیان داشت: برای مقاوم سازی مسکن‌های روستایی هر چند تسهیلات پرداخت می‌شود اما برای یک روستایی با درآمد اندک بازپرداخت آن مشکل است.

ضامن پیدا کردن برای مقاوم سازی مسکن روستایی مشکل است

محمد موسایی از اهالی روستای گزستان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: پیدا کردن ضامن برای دریافت وام مقاوم سازی مسکن روستایی برای روستاییان مشکل است.

وی تصریح کرد: مقاوم سازی مساکن روستایی می‌تواند قوت قلبی برای روستاییان باشد تا شب‌های همراه با ترس خود در خانه‌هایی که هیچ اعتباری ندارند را به صبح برسانند.

موسایی ادامه داد: بدون شک برخی از خانه‌های این روستا آنچنان فرسوده شده‌اند که میزان مقاومت آن‌ها در برابر زلزله بسیار ضعیف است.

وی خاطر نشان کرد: اکثر خانه‌های روستایی قدمت بالایی دارد و مردم نیز بر اثر تنگ‌ناهای مالی مجبور هستند در داخل این خانه‌ها زندگی کنند که می‌طلبد مسئولین فکری برای این اقشار جامعه نیز داشته باشند.

بررسی روند بازسازی مناطق زلزله زده کوهرنگ/ ساخت و ساز تسریع شود

حضور مردم برای بازسازی منازل خسارت دیده کوهرنگ

روحانی مستقر در روستاهای دزک سفلی در این خصوص اظهار کرد: مشکل تأمین میلگرد و مصالح ساختمانی یکی از معضلاتی بود که برای احداث منازل روستایی با آن مواجه بودیم.

حجت‌الاسلام محمد جمال‌پور با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تأمین مصالح ساختمانی برای ساخت خانه‌های آسیب دیده در روستای دزک سفلی وجود داشت، افزود: با همکاری مردم تلاش کردیم تا مصالح ساختمانی را از شهرهای و همچنین از شهرستان‌های دیگر تأمین کنیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه مردم در کنار نیروهای بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری در هوای سرد تا پاسی از شب کوشش کردند تا منازل آسیب دیده را تعمیر و یا از مجدد احداث کنند.

پرداخت تسهیلات بلاعوض به ۳ هزار و ۱۲۲ خانواده آسیب دیده از زلزله

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوهرنگ نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۴۹۶ واحد مسکونی به‌طور کامل تخریب شد که از این تعداد ۴۰۸ واحد مسکونی روستایی و ۸۸ واحد مسکونی شهری بوده است.

محسن کریمزاده افزود: برای نوسازی هر واحد مسکونی روستایی ۲ میلیارد ریال و به‌ازای هر واحد مسکونی شهری ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت ۱۳ ساله پرداخت شد.

وی ادامه داد: به هر خانوار ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات معیشتی با نرخ ۴ درصد و بازپرداخت هفت ساله پرداخت شد.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوهرنگ عنوان کرد: ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض ویژه بازسازی واحدهای خسارت‌دیده به آسیب‌دیدگان پرداخت شد.

۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض ویژه بازسازی واحدهای خسارت‌دیده به آسیب‌دیدگان پرداخت شد

کریمزاده خاطرنشان کرد: ۳ هزار و ۱۲۲ خانوار برای تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۲۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض گرفتند و به ۳ هزار و ۲۰۱ خانوار خسارت‌دیده در زمین لرزه کوهرنگ ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات معیشتی و ۱۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت شد.

وی اضافه کرد: ۳۲۴ جایگاه نگهداری دام خسارت دید که برای هر واحد ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت شد.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوهرنگ بیان کرد: شهرستان کوهرنگ ۲۲۳ روستا دارد، از این تعداد ۱۲۸ روستا جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارند و باید در آن‌ها طرح هادی اجرا شود.

کریمزاده تاکید کرد: تاکنون طرح هادی ۸۰ روستای شهرستان کوهرنگ انجام و طرح هادی ۴۸ روستا تهیه شده است که در آینده عملیاتی می‌شود.

بررسی روند بازسازی مناطق زلزله زده کوهرنگ/ ساخت و ساز تسریع شود

وی یادآور شد: طرح هادی در روستای دزک سفلی با ۷ میلیارد ریال اعتبار استانی در سال ۱۴۰۱ اجرا و عملیات ساخت جوی و جدول، کانال، زیرسازی و اجرای سنگ فرش انجام شد.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوهرنگ افزود: پس از زلزله کوهرنگ طرح هادی ۱۲ روستای این شهرستان آغاز شد.

کریمزاده ادامه داد: امسال اجرای طرح هادی تعدادی از روستاهای کوهرنگ در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان مصوب شده است.

بازسازی هر چند کند اما ادامه دارد

بعد از گذشت ماه‌ها از زلزله کوهرنگ با وجود مشکلاتی که منجر به کندی روند اجرا شده است، احداث ساختمان‌های تخریب شده براثر زلزله و همچنین بهسازی مسکن‌های خسارت دیده در حال انجام است.

بررسی روند بازسازی مناطق زلزله زده کوهرنگ/ ساخت و ساز تسریع شود

شواهد گواه این موضوع است که در روستای گزستان، مردم استقبال بیشتری از طرح بازسازی، مقاوم‌سازی و یا ساخت مجدد خانه‌های خود داشتند و چهره روستا به صورت محسوسی تغییر کرده است اما روند بازسازی در سایر روستاها به کندی انجام می‌شود.

شغل مردم منطقه به ویژه دو روستایی که در آن حضور داشتم دامپروری، کشاورزی و باغداری است که و اکثر مردم جزو اقشار مستضعف جامعه محسوب می‌شوند.

کد خبر 5772460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha