به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر کجباف در نشست خبری صبح سهشنبه با اشاره به میزبانی دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان برای سی و سومین جشنواره کشوری قرآن و عترت، اظهار داشت: این جشنواره قدمت بسیار بالای داشته و با شناسایی استعدادهای استانی، در سه سطح استانی، کشوری و ملی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه زمستان گذشته جشنواره در مرحله استانی برگزار و برگزیدگان آن به مسابقات کشوری راه یافتند، افزود: ۱۲ هزار نفر از سراسر کشور در این مرحله شرکت کردند که از این میان نزدیک به یکهزار نفر موفق شدند به مرحله کشوری راه یابند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان با بیان اینکه مرحله کشوری در قالب ۹ بخش و ۴۵ رشته برگزار میشود، تصریح کرد: امیدواریم برگزاری این جشنواره در راستای تأثیرگذاری قرآن و عترت بر مبنای کتاب آسمانی قرآن و سبک و سیره اهل بیت، زندگی سرشار از معنا و معنویت را میان دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان جاری کند.
وی ادامه داد: برگزاری این رویداد یک جریان برای تقویت بنیه فرهنگی، معنوی و قرآنی دانشجویان بوده و مهمترین نتیجه آن توسعه اخلاق عملی و تحقق مکارم اخلاقی و سنت و سیره پیامبر گرامی اسلام است که در چهارچوب سند دانشگاه اسلامی اجرا میشود.
کجباف با بیان اینکه شرکتکنندگان مرحله کشوری همگی از دانشگاه فرهنگیان هستند، افزود: برگزیدگان این مرحله به سطح ملی راه خواهند یافت که بین تمام دانشگاههای کشور برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: نامزدهای میزبانی مرحله ملی، استانهای اصفهان و آذربایجان غربی بودند که چون مرحله کشوری دانشگاه فرهنگیان در اصفهان برگزار شده، به احتمال زیاد سطح ملی در ارومیه برگزار خواهد شد
رئیس سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه تعداد شرکتکنندگان آقا ۴۳۶ نفر و تعداد بانوان ۳۸۷ نفر است، ادامه داد: جشنواره در ۹ بخش آوایی، معرفتی، ادبی، هنری، پژوهشی، فناوری، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و نوآوری دینی برگزار میشود.
وی با تاکید بر رویکرد دانشگاه فرهنگیان در مشارکت حداکثری دانشجویان برای برگزاری جشنواره، گفت: سی و سومین مرحله جشنواره قرآن و عترت مانند دیگر رویدادهای دانشجویی که به میزبانی دانشگاه فرهنگیان اصفهان برگزار شده، به دست پرتوان دانشجویان به شکلی که در شأن قرآن و عترت باشد برگزار میشود.
کجباف اضافه کرد: افزایش بخشهای جشنواره، تنوع میزان مشارکت و علاقهمندی دانشجویان نسبت به حضور، خود گویای آنست که جشنواره مسیر موفقی را طی کرده است. در دورههای ابتدایی بخشهای مسابقهای نصف تعداد ان در دوره سی و سوم بود که اکنون تنوع پیدا کرده، رشد یافته و موجب اثرگذاری و جذب مشارکت حداکثری دانشجویان شده است.
وی تصریح کرد: برگزیدگان در مرحله کشوری و ملی امتیازاتی برای نحوه جایابی و بکارگیری هنگام آموزگاری و رتبهبندی کسب خواهند کرد.
برگزاری جشنواره قرآن و عترت در ۹ بخش
حسن محسنی دبیر سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان نیز در این نشست گفت: این جشنواره از دیرپاترین رویدادهای قرآنی دانشگاههای کشور بوده و پیش از تأسیس دانشگاه فرهنگیان و اواخر دهه شصت در زمان دانشگاه تربیت معلم کار خود را شروع کرده است.
وی ادامه داد: برگزاری رویدادهای دینی و قرآنی برای عطرآگین شدن فضای دانشگاه با کلام انسانساز قرآن و عترت برگزار میشود؛ بدین سبب جشنواره سی و سوم قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان در ۹ بخش، به میزبانی اصفهان خواهد بود.
محسنی با بیان اینکه در این جشنواره ۶۰ نفر داور ملی و بینالمللی شامل ۳۲ داور آقا و ۲۸ نفر خانم حضور خواهند داشت، گفت: بخش آوایی با حضور ۵۸۶ شرکتکننده سهم عمده این جشنواره را شامل میشود.
وی خاطرنشان کرد: شرکت کنندگان از همه استانهای کشور هستند که از این میان استان کردستان، یزد و خراسان رضوی بیشترین تعداد را دارند؛ تعداد شرکتکنندگان نیز به تناسب تعداد دانشجویان هر استان است.
وی از انس هرچه بیشتر با قرآن و سیره معصومین، اعتلای اخلاق و بصیرت دینی، تشویق و حمایت از نخبگان و معرفی به جامعه قرآنی، الگوسازی دانشجومعلمان برای اقشار جامعه در حوزه قرآن و عترت و حاکمیت قران و عترت در حوزه آموزش و پژوهش به عنوان اهداف پنجگانه جشنواره نام برد.
دبیر سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: در این دوره از جشنواره روند اجرایی و خروجی نظارت و ارزیابی شده و نتایج آن به همراه نظرسنجیها برای اجرای بهتر دورههای بعدی مدنظر خواهد بود که این رویه برای اولینبار اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: در بخش فناوری و رسانه، محصولات چندرسانهای، نرم افزار و اپلیکیشن و بازیهای رایانهای به جشنواره ارسال شده و استارتاپهای قرآنی تحت عنوان ایدهشو در روزهای برگزاری جشنواره حضور داشته و رقابت میکنند.
نظر شما