به گزارش خبرنگار مهر ، اعضای شورای شهر در جریان بررسی یک فوریت طرح پیشنهاد تعیین بودجه جهت توسعه شبکه فاضلاب در سال 86 و 87 توسط دولت از بی توجهی دولت به حل مشکل فاضلاب تهران انتقاد کردند.
علیرضا دبیر عضو هیئت رئیسه شورای شهر دراین خصوص گفت: پیش بینی می شود با روند فعلی ، شبکه فاضلاب تهران 57 سال دیگر به بهره برداری برسد که تجهیزات و امکانات آن در آن زمان فرسوده و بدون استفاده خواهد بود.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: قرار است 9 هزار کیلومتر شبکه فاضلاب در تهران ایجاد شود و این در حالی است که تاکنون تنها 3 هزار کیلومتر آن ایجاد شده است و مشکل فاضلاب تهران در آینده برای شهر و شهروندان ایجاد بحران می کند.
همچنین در ادامه بحث های مربوط به این طرح ، مهندس رسول خادم ، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن این مسئله که 30 درصد آبهای آشامیدنی تهران از طریق منابع زیرزمینی تهیه می شود، حل نشدن مشکل فاضلاب ، سفره های آب های زیرزمینی را با خطر مواجه می سازد.
خادم تصریح کرد: در طول 2- 3 سال گذشته شورا حل این مشکل را در دستور کار خود قرار داده است و همواره با مطالبات گسترده شهروندان روبرو بوده ولی تنها مکاتباتی را با دولت در این خصوص انجام داده که توفیقی را ایجاد نکرده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران مشکل فاضلاب را در تهران جدی دانست و افزود: متاسفانه علاوه بر اینکه در مناطق جنوبی تهران بسیاری از زمین های سبزیکاری از این آبها استفاده می کنند ، در برخی از مناطق فاضلاب های خانگی در کوچه ها و معابر جاری هستند که مشکلات بهداشتی زیادی را بوجود می آورند.
خادم تاکید کرد: حقوق شهروندان تهران در حال تضییع است و با وجود دستور رئیس جمهور مبنی بر اختصاص بودجه به موضوع فاضلاب تهران هنوز این دستور اجرایی نشده است و در سال جاری حتی یک ریال هم به آن اختصاص پیدا نکرده است.
عضو شورای شهر تهران زیرزمینی بودن شبکه فلاضلاب را دلیل عدم توجه دولت به آن دانست و یاد آور شد: به علت آنکه شبکه فاضلاب زیرزمینی است قابلیت های نمایشی و تبلیغات ندارد و مسئولان در این زمینه با میل و رغبت کار نمی کنند.
وی به نامه محرمانه وزیر بهداشت در این خصوص اشاره کرد و افزود: وزیر بهداشت طی یک نامه محرمانه موضوع را گوشزد کرده است ولی بدنه دولت نسبت به اختصاص بودجه مقاومت نشان می دهد ومعلوم نیست برخی افراد از تکمیل نشدن شبکه فاضلاب تهران چه نفعی را می برند که همواره در مقابل آن مقاومت می کنند.
خادم با اشاره به دستور رئیس جمهور گفت: بنا بر دستور رئیس جمهور سالانه باید 50 میلیارد تومان برای توسعه شبکه فاضلاب اختصاص یابد که با توجه به نیاز شبکه فاضلاب تهران در حدود 2 هزار میلیارد تومان اعتبار حتی یک ریال آنهم محقق نشده است.
وی تصریح کرد: بودجه لازم برای توسعه شبکه فاضلاب باید در سال 88 اختصاص پیدا کند و 350 میلیون دلار اعتبار فاینانس مصوب دولت نیز باید هر چه سریعتر اختصاص یابد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر همچنین خاطرنشان کرد: این طرح هیچ الزامی را برای دولت ایجاد نمی کند و تنها به عنوان یک پیشنهاد است.
به گزارش خبرنگار مهر ، در پایان مباحث صورت گرفته پیرامون این طرح با نظر موافق همه اعضا طرح پیشنهاد تعیین بودجه جهت توسعه شبکه فاضلاب تهران در سال 86 و 87 توسط دولت به تصویب شورای شهر رسید.
نظر شما