خبرگزاری مهر - گروه استانها- هر سال با نزدیک شدن به دهه آخر اردیبهشت ماه شاهد معطوف شدن نگاهها به سوی تصاویر و یادمانهای سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب به کردستان و دستاوردهای این سفر هستیم.
رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۸۸ در نخستین گام از سفر خویش در میدان آزادی سنندج با هزاران نفر از اقشار مختلف مردم کردستان دیدار کرد و در سخنانی تاریخی با اعلام فتوایی تاریخی با صراحت مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص حرمت و احترام مقدسات مذاهب اسلامی و بزرگان جهان اسلام را بیان کردند که با استقبال گسترده مردم کردستان و دیگر نقاط جهان اسلام مواجه شد.
سفر به شهرستانهای سقز، مریوان و بیجار و دیدار با خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران، نخبگان و دانشجویان کردستانی از دیگر برنامههای رهبر معظم انقلاب به استان کردستان بود.
رهبر معظم انقلاب در اقدامی از پیش برنامه ریزی نشده اقدام به پیاده روی صبحگاهی در دامنه کوه آبیدر سنندج نمودند که این اقدام ایشان موجب تغییر نگاههای امنیتی به کردستان شد و بسیاری از ساکنان استانهای مختلف کشور پس از بازتاب رسانهای این پیاده روی صبحگاهی رهبر معظم انقلاب، اقدام به برنامه ریزی برای سفر به کردستان در هفتههای آتی کردند.
در دیدار نخبگان کردستانی با رهبر معظم انقلاب در سالن اجتماعات آموزش و پرورش کردستان و دیدار دانشگاهیان کردستانی با ایشان در محوطه دانشگاه کردستان برای اولین بار در تاریخ این منطقه مطالبی در محضر شخص اول مملکت مطرح شد که در هیچ برهه تاریخی سابقه نداشت.
نخبگان کردستانی مواردی را در خصوص تبعیضهای علمی، حب و بغضهای شخصی برخی تصمیم گیران و تصمیم سازان استانی و کشوری علیه خودشان در محضر رهبر معظم انقلاب بیان کردند که هیچگاه مجال طرح کردن آن به این شکل را پیدا نکرده بودند.
کردستان در آن هشت روز تاریخی، مملو از مهری گسترده از سوی پدر معنوی ایران زمین بود که آنچنان فضایی را رقم زده بود که از بزرگ و کوچک ساکنان این سرزمین به خودشان اجازه میدادند که در خصوص تمام مشکلات و دغدغههایشان عقده گشایی کنند و از تمام ظرفیتهای رسانهای نیز بهره گیرند.
البته در جریان این سفر تاریخی، رهبرمعظم انقلاب رهنمونهای بسیاری خطاب به مسئولان و نخبگان استان در عرصههای مختلف بیان کردند که هنوز تعدادی از این رهنمونها اجرایی نشده است که از جمله آنها میتوان به رفع تبعیض در به کارگیری نخبگان اقوام و مذاهب در دستگاههای اجرایی و نهادهای حاکمیتی، راه اندازی مرکز خدمات متقابل کرد و ایران، ارتقای بهره وری منابع طبیعی و اراضی کشاورزی، توجه و حمایت از پژوهشهای کاربردی، توجه به مهاجرت گسترده از روستاها به شهرها اشاره کرد.
با وجود اینکه در جریان سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار ویژه به استان کردستان اختصاص داده شد و پروژههای بزرگ عمرانی و زیربنایی در جریان این سفر در استان به بهره برداری رسید اما متأسفانه به دلیل کم توجهی مسئولان استانی و عدم تعریف پیوست رسانهای برای این پروژهها، اکنون پس از گذشت ۱۴ سال از این سفر پرخیر و برکت کمترین اطلاعاتی در حافظه تاریخی مردم کردستان از برکات این سفر باقی مانده و کم کاری مسئولان استانی طی این مدت کاملاً مشهود است.
بدون شک گرامیداشت و یادآوری این سفر تاریخی به عنوان مبدأ تحولات اقتصادی و اجتماعی در استان مرزی کردستان و بیان دستاوردهای این سفر در قالب طرحهای رسانهای و فرهنگی از جمله ضروریات است چرا که این سفر علاوه بر ایجاد تغییر نگاهها به منطقه کردی در داخل و خارج از کشور موجب اهمیت یابی ظرفیتها و اعتبار آن برای میهن عزیزمان بود.
نظر شما