۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۴۴

ریشه تا برگ کاشت ۱۶ میلیون درخت؛

جنگل کاری روی شانه های خراسان جنوبی/ چشم بیابان سبز شد

جنگل کاری روی شانه های خراسان جنوبی/ چشم بیابان سبز شد

بیرجند- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اجرای طرح کاشت ۱۶ میلیون درخت در استان را تشریح کرد و گفت: با اجرای این طرح استان بر مدار سبزینگی قرار خواهد گرفت.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور اظهار کرد: اولین بحث در مورد اجرای این طرح، تبیین و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه نسبت به کلیات طرح و اینکه هدف آنچه بوده و چه ضرورت‌هایی دارد و چه اقداماتی باید صورت پذیرد و هر دستگاه به چه شکلی می‌توانند با منابع طبیعی و آبخیزداری در راستای اجرای بهتر این طرح کمک کند.

وی تصریح کرد: در همین راستا نشست‌های مختلفی با مجموعه استانداری، فرمانداران، تمام ائمه جمعه استان، دستگاه‌های اجرایی، نظامی و انتظامی و همه عواملی که در مراحل مختلف تولید، کاشت و نگهداری نهال‌ها همکاری خواهند داشت برگزار شده است.

تشکیل کارگروه استانی طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه همچنین نشست‌های مشورتی و تبیین طرح را با دستگاه‌های مرتبط داشته‌ایم، افزود: جلساتی در صدا و سیمای استان در جهت روشنگری اذهان عمومی برگزار شده است.

نصرآبادی گفت: جلسات تخصصی در جهت عقد تفاهم نامه‌هایی با صدا و سیما، آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر و دستگاه‌ها نظامی در روند کاری بیشتر آگاه سازی و آماده سازی این طرح اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه اقدامات صورت گرفته در استان بحث تشکیل کارگروه استانی طرح بوده که برای اولین بار در کشور این ابتکار عمل در خراسان جنوبی انجام گرفته است، یادآور شد: با توجهی که استاندار نسبت به موضوع داشته‌اند نخستین جلسه کارگروه با ریاست استاندار تشکیل شد که به شکل ماهانه ادامه یافته و دستگاه‌های عضو فراخوان شده‌اند تا نقش دستگاه‌ها در روند اجرای این طرح مشخص و در پی این کارگروه مدیریت خواهد شد.

سهم خراسان جنوبی کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در طول چهار سال است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه بازه پیش بینی شده برای اجرای این طرح دوره چهار ساله بوده و برای مرحله اول یک میلیارد اصله نهال در سطح کشور و سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال است، اضافه کرد: سهم استان خراسان جنوبی بر اساس توانمندی‌های اولیه کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در بازه زمانی چهار ساله و هر سال ۴ میلیون اصله است.

نصرآبادی یادآور شد: این طرح الزاماتی سوای الزامات قانونی که در قانون هوای پاک کشور، افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و سیاست‌های کلی نظام در حوزه آب، محیط زیست، منابع طبیعی و کشاورزی به آن اشاره شده دارد.

وی ادامه داد: دستور اکید رئیس جمهور در جلسه هیأت دولت در دی ماه سال گذشته بر این بوده که همه دستگاه‌های اجرایی باید طرح را اجرایی کنند و مهم‌تر از همه اینها تأیید و تأکید مقام معظم رهبری بر اجرای این طرح بوده که نشان دهنده آگاهی و اشرافیت ایشان و اهمیت دادن به این موضوع است.

تولید و توزیع ۲۳۰ هزار اصله نهال در استان از ابتدای اجرای طرح تاکنون

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱ بر این امر اجرای این طرح علاوه بر الزامات قانونی یک تکلیف شرعی بوده که بر عهده همه آحاد جامعه گذاشته شده است.

نصرآبادی با اشاره به اینکه تمامی دستگاه‌ها و مردم مکلف هستند به هر شکلی در در روند تولید، کاشت و مراقبت از این درختان انجام وظیفه کنند، بیان داشت: دستگاه‌ها موظف هستند در کارگروه تشکیل شده ظرفیت‌های خود را معرفی و میزان مشارکت و نحوه مشارکت را هر سه ماه به صورت گزارش عملکرد در این حوزه ارائه دهند.

وی تصریح کرد: از اول اجرای طرح تاکنون در استان ۲۳۰ هزار اصله نهال که در عرصه‌های منابع طبیعی تولید در مناسبت‌های مختلف توزیع شده است.

وجود ۱۶ نهالستان در عرصه‌های منابع طبیعی استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: در راستای اجرای این طرح در ایران در مدت زمان ۱۹ دقیقه و ۵۴ ثانیه با کاشت ۱۴۰ هزار اصله درخت توانست رکورد جهانی خود را ثبت گینس نماید.

نصرآبادی به ظرفیت تولید نهال در استان در راستای اجرای این طرح اشاره داشت و افزود: در حال حاضر ۱۶ نهالستان در عرصه‌های منابع طبیعی استان با مساحت ۱۱۷ هکتار وجود دارد که خروجی آن تولید بیش از ۲ میلیون اصله نهال در سال جاری بوده و قابل توسعه است.

وی ادامه داد: همچنین ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار اصله نهال توسط بخش خصوصی در استان تولید شده که برخی نشائی و گونه‌های گیاهان دارویی و بخشی دیگر گونه‌های درختی بوده که با مدیریت جهاد کشاورزی تولید و برای سال جاری توزیع خواهد شد.

اساس کار در اجرای طرح توجه به گونه‌های گیاهی کم آب بر است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی متذکر شد: این آمار نشان می‌دهد در استان ظرفیت تولید بیش از سهمیه کاشت سالانه ۴ میلیون اصله نهال است.

نصرآبادی با بیان اینکه در این طرح مبنای کار بر اساس گونه‌های کم آبر بوده و در این راستا کمیته‌های علمی در استان‌های کشور تشکیل شده تا گونه‌های بومی و سازگار با منطقه مورد بررسی قرار گیرد، یادآور شد: وقتی عرصه کشت و انتقال گسترده‌تر از حد معمول بخواهد اتفاق بیافتد به طور قطع نیازمند اجرای سیستم‌های آبیاری مناسب‌تری خواهد بود که شرکت آب منطقه‌ای استان نیز با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد باز هم در حد امکان در حوزه افزایش تخصیص بهره برداری از چاه‌ها در حوزه منابع طبیعی برای تولید نهال همکاری خواهند داشت.

وی اضافه کرد: سیاستی که در چند سال گذشته مدنظر قرار گرفته، روآوری به سمت کاشت گونه‌های مثمر بوده هرچند باید به کاشت گونه‌های مثمر و غیر مثمر به لحاظ افزایش سرانه فضای سبز در کشور اهمیت داده شود.

کاشت گونه‌های گیاهی خارج از فصل کاشت در استان توصیه نمی‌شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در مورد کاشت گونه‌های گیاهی خارج از فصل کاشت در استان گفت: بهترین فصل برای کاشت نهال در استان اواسط اسفندماه تا اوایل اردیبهشت ماه می‌باشد و هر چند امکان کاشت گونه‌های ریشه‌ای و گلدانی خارج از فصل مورد نظر وجود دارد ولی با توجه به شرایط اقلیمی گرم و خشک استان و همچنین وزش بادهای شدید کاشت و جا به جایی گونه‌های گیاهی در خارج از این فصل توصیه نمی‌شود.

نصرآبادی با اشاره به اینکه درخت چرخ سبز مهربانی خداوند است و باید با این نگاه به هر پوشش گیاهی نگریسته شود، خاطرنشان کرد: بر اساس اقلیم و شرایط نگهداری گونه‌های گیاهی باید انتخاب شوند هر چند باید کاشت گونه‌ها متنوع مدنظر قرار گیرند.

کد خبر 5780313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha