حجت الاسلام جواد گلی در حاشیه برگزاری جشنواره فیلم کوتاه رویش درخصوص تعبیر سینمای دینی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: سینمایی دینی سینمایی است که الزاماً فیلم دینی را مبتنی بر یک آموزه دینی نمیداند، بلکه این سینما در اصلیترین شاخص خود، تعالی، رشد و ارتقاء منزلت انسانها را مدنظر دارد و به دنبال این است که مخاطب خود را به باورهای جدید برساند.
وی افزود: در این تعریف هر اثری که در سینما ساخته میشود چه داخل و چه خارج اگر با هدف تعالی بخشیدن مخاطب ساخته شود یک فیلم دینی است هرچند که در آن سیستم به هیچ آموزه دینی اشاره نشده باشد.
مشاور مذهبی سریال "اغماء" در ادامه به نقش حمایتی نهادهای دولتی اشاره کرد و گفت: حمایتها نباید منحصر به حمایتهای مالی و تکنیکی باشد امروز تولید یک محصول نمایشی در کشور، قبل از اینکه نیازمند یک ابزار هنری یا نگاه تکنیکی باشد، نیازمند پشتوانه فکری و محتوایی است.
وی ادامه داد: یعنی در عصری به سر میبریم که نیاز به جهتدهی محتوایی و تعیین یک راهبرد فکری برای آثار نمایشی سینما و تلویزیون احساس میشود اما دستگاههای فرهنگی و هنری کشور از حمایت فکری و محتوایی برای تولیدکنندگان آثار هنری نمایشی محرومند.
وی ادامه داد: به عقیده من باید ظرفیت مطالعاتی و پژوهشی، کارگاههای فیلمنامهنویسی، ارتقاء سطح فیلمنامهنویسی جوانان و قوت بخشی به متون نمایشی از جمله مسائل مورد توجه مسئولان باشدزیرا یک اثر هنری زمانی میتواند تاثیرگذار باشد که علاوه بر کیفیت هنری از یک متن فاخر هم برخوردار باشد.
حجت الاسلام گلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر فیلمنامهنویسان ما گرفتار قصههای کممحتوا و دمدستی شدهاند و چه خوب است همه دستگاههای فرهنگی کشور در این خصوص متوجه ارتقاء متن و ارتقاء سطح باورهای معنوی نویسندگان باشند و در مرحله بعد به ارتقاء امکانات جهت تولید محصولات نمایشی خصوصاً در حوزه دین بپردازند.
وی درمورد نقش جشنواره رویش به عنوان یک جشنواره دینی اظهار داشت: در جشنواره ای مثل رویش میتوان با دریافت آثار نمایشی کوتاه دینی دست به تحولی در این حوزه بزنیم.
به گفته وی جشنواره رویش محلی برای تجمع، فراخوان، تحلیل و بررسی و تقدیر از آثار هنری نمایشی کوتاه دینی است که، در ضمن آن تولیدکنندگان آثار نمایشی کوتاه و استعدادهای تازه هم شناخته میشوند.
نظر شما