به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عباسی در این زمینه افزود: این اقدام در راستای اجرای مفاد ابلاغی مدیریت منابع و مصارف سدهای مخزنی و با توجه به پایش وضعیت بهره برداری سد بوکان و تحقق حجم آب ورودی و تراز پیش بینی شده در برنامه ابلاغی این سد اجرایی شده است
وی اضافه کرد: این رهاسازی از نهم تا ۲۶ اردیبهشت ماه جاری روزانه به طور متوسط با حجم ۱۰ تا ۱۳ میلیون مترمکعب (۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون مترمکعب در ثانیه) آب از سد بوکان به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد.
مدیر امور آب بوکان گفت: این حجم زیاد رهاسازی آب سد به این خاطر بود که در این ایام در برخی روزها (هنگام بارشهای بهاری) دبی ورودی آب به سد تا ۴۵۰ میلیون مترمکعب افزایش پیدا کرد و در صورت عدم رهاسازی باعث سرریز شدن آب سد میشد.
عباسی در خصوص بستر زرینه رود در قسمت پایین دست سد شهید کاظمی نیز اظهار کرد: این رودخانه که یکی از پرآبترین و طولانیترین رودخانههای حوزه آبریز دریاچه ارومیه است، در سال ۱۳۹۵ توانست تا دبی ۵۵۰ میلیون مترمکعب (۴۷ مترمکعب در ثانیه) را نیز تحمل کند و بستری بسیار مناسب برای خروجی آب این سد دارد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون دبی ورودی به ۱۲ مترمکعب کاهش یافته است، ادامه داد: هم اکنون حجم آب مخزن دریاچه سد بوکان به ۶۷۲ میلیون مترمکعب رسیده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴ میلیون کمتر است.
نظر شما