به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست نوشت : صدها دیپلمات آمریکایی پس از آنکه به عنوان افراد اعزامی به سفارتخانه آمریکا در بغداد و دیگرنمایندگی های در عراق معرفی شدند؛ درباره تصمیم وزارت امور خارجه مبنی بر اجباری بودن عزیمت آنها به سبب خطرات بالای خدمت در این سفارتخانه ابراز نگرانی و از سیاستهای پرسنلی این وزارتخانه به شدت انتقاد کردند.
روز چهارشنبه نهم آبان، حدود 300 دیپلمات در نشستی در وزارت امور خارجه که برای تشریح دستور"انتصابهای اجباری" برگزار شد، شرکت کردند و یکی از آنها این تصمیم را "حکم مرگ بالقوه" توصیف کرد.
تاکنون نام 300 دیپلمات در فهرست اعزامی به سفارت آمریکا برای دوره ای یک ساله ثبت شده و این در حالی است که در حال حاضر 200 دیپلمات برای یک سال خدمت در عراق به سرمی برند و این تعداد باید تا تابستان سال آینده به 250 نفر افزایش یابد.
لازم به ذکر است؛ به افراد انتخاب شده 10 روز مهلت داده شد به آن پاسخ دهند در غیر این صورت با اقدامات تنبیهی روبرو خواهند شد.
وزارت امور خارجه آمریکا به علت نبود داوطلب، دیپلماتهای خود را موظف کرده به سفارتخانه این کشور در بغداد بروند و یکی از دیپلماتهای زن حاضر در نشست گفت که به تازگی از یک سفر به بصره بازگشته و در این مسیر، دچار ناراحتی روحی شده است.
این دیپلمات همچنین تاکید کرده است که وزارت امور خارجه به وی اجازه معالجه را نمی دهد.
دیپلماتها به این نکته اعتراض دارند که چگونه می توان فعالیتهای دیپلماتیک را انجام داد؛ در حالی که سفارتخانه آمریکا به عنوان مجری دیپلماسی که در منطقه امنیتی الخضراء بغداد قرار دارد؛ درمعرض خطر قرار دارد و مقامها تنها تحت تدابیر امنیتی شدید می توانند به خارج از این منطقه سفر کنند.
"جک کرادی"، از دیپلماتهای ارشد دراین باره گفت : متاسفانه باید بگویم فرستادن افراد به آنجا (عراق) به صورت اجباری، یک حکم مرگ بالقوه است. اگر بمیریم یا به شدت مجروح شویم بچه های ما را چه کسی بزرگ خواهد کرد؟
وی افزود: اگر این سفارتخانه در هر کشور دیگری بود، در این مرحله بسته می شد.
بی بی سی در این باره گزارش داد : اگر چه دیپلماتها درصورت داوطلب شدن برای خدمت در عراق، پاداشهای قابل توجهی دریافت می کنند، اما بسیاری از آنان معتقدند که کار کردن در این کشور بیش از حد خطرناک است.
پیشتر پستهای دیپلماتیک در عراق به صورت داوطلبانه پرمی شد، اما در شرایط فعلی براساس مقررات اگر تعداد داوطلبان کم باشد، برخی از آنها وادار به خدمت در عراق خواهند شد؛ در غیر این صورت با خطر ترخیص از خدمت روبرو خواهند شد؛ مگر آنکه به دلایل پزشکی یا مشکلات موجه شخصی از آن معاف شوند.
نظر شما