به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی در مراسم جشن انجام موفقیت آمیز دو هزارمین پیوند مغز استخوان در دانشگاه علوم پزشکی تهران که روز گذشته در تالار مرکز قلب تهران برگزار شد، افزود : با وجود 2 مرکز کنونی و با توجه به جمعیت 70 میلیونی باید حداقل 10 تا 12 مرکز در کشور راه اندازی شود و مرکز تحقیقات خون و پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مرکز مادر آنها را تغذیه کند.
وی همچنین از تشکیل بانک خون بند ناف در کشور خبر داد و گفت: این بانک با اعتباری بیش از چند میلیارد تومان در حال ایجاد شدن است و برای بهتر شدن کارکرد آن باید نمونه های زیادی در آن جمع آوری شود. این بانک یک پروژه ملی است و بخشی از تکامل چرخه سلامت را در بخش پیوند بر عهده دارد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: مرکز تحقیقات خون و پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران موجب شده که مهمترین سرمایه تربیت نیروی انسانی در بخش فوق تخصصی هماتولوژی و انکولوژی در کشور بدست بیاید و با توجه به گستردگی موراد استفاده از پیوند مغز استخوان در درمان بیماری ها و سل تراپی نیاز به گسترش دارد.
وی از پیوند مغز استخوان به عنوان قله رفیع در پژوهش های علوم پزشکی نام برد و افزود: لازم است از امکانات موجود در این مرکز برای پژوهش های قوی تر در زمینه پیوند مغز استخوان استفاده کرد و بسیاری از نوآوری های این مرکز به صورت مقاله های مستدل تر و نظام مند تر ارائه شود.
باقری لنکرانی همچنین از تلاش های این مرکز تحقیقاتی به عنوان یکی از عرصه های ارتباط هر چه بیشتر علوم پایه و بالینی نام برد و گفت: گسترده کردن بخش پیوند مغز استخوان می تواند به تحقیقات بیشتری در زمینه های علوم پایه و بالینی در این رشته بینجامد.
وی در خصوص حمایت های مالی و پرداخت هزینه های پیوند مغز استخوان گفت: تاکنون پرداخت ها از طریق هیئت امنای ارزی و اشخاص مورد پیوند تأمین می شده است که از سال گذشته به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده است که این امر تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا امکان گسترش و استفاده تعداد بیشتری از بیماران فراهم شود.
وزیر بهداشت مراسم برگزاری دو هزارمین جشن پیوند موفقیت آمیز مغز استخوان در دانشگاه علوم پزشکی تهران را قدردانی از تلاش های مرکز تحقیقات خون و پیوند مغز استخوان دانست و از این تعداد پیوند با عنوان 2 هزار گنجینه نام برد.
وی درمان را یک حلقه از چرخه سلامت توصیف کرد و افزود: این چرخه از رفتارهای مبتنی بر بهداشت، پیشگیری، درمان، پیگیری، بازتوانی و نوتوانی تشکیل می شود و بی توجهی به هر کدام از این بخش ها آثار سوئی را به دنبال دارد، همانطور که پرداختن تنها به یک بخش نیز نمی تواند مفید باشد.
باقری لنکرانی با اشاره به اثرات پیوند مغز استخوان در درمان بیماری تالاسمی در کشور و بهبود زندگی آنها، یاد آور شد: در سال های گذشته، هر سال بیش از یک هزار بیمار تالاسمی متولد می شد اما خوشبختانه با انجام غربالگری پیش از ازدواج، امکان تشخیص جنین پیش از تولد، امکان ترک کردن بارداری جنین مبتلا به تالاسمی با رعایت قوانین و درمان به موقع و سریع برای نوزادی که با این بیماری متولد می شود و در نهایت پیوند مغز استخوان به عنوان قله این چرخه، موجب شده است که هم اکنون تنها 300 تولد تالاسمی در سال داشته باشیم.
وی افزود: عمده این 300 تولد در 2 استان شرقی کشور است و باید با فرهنگ سازی مناسب آن را مرتفع کرد.
وزیر بهداشت به تلاش های مرکز تحقیقات خون و پیوند مغز استخوان در دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یکی از افتخارات بزرگ کشور اشاره کرد و خواستار مستندسازی و ارائه اطلاعات بیشتر از این فعالیت علمی شد و افزود: این مرکز می توانست مقالات بسیار بیشتری تهیه کند هر چند که هم اکنون نیز مقالاتی که از این مرکز در مورد فعالیت های نوآورانه علمی در مورد پیوند در مجلات معتبر به چاپ رسیده است، مورد ارجاع بسیاری از محققان جهانی است.
وی خاطرنشان کرد: ایران در منطقه دارای رتبه اول در علوم پزشکی است و این نشان می دهد که باید فعالیت های علمی خود را به اطلاع جهانیان برسانیم.
باقری لنکرانی با اشاره به پیگیری های مرکز تحقیقات خون و پیوند مغز استخوان در مورد بیماران پیوندی و کار ایثارگرانه کادر پزشکی اعم از پزشکان و پرستاران و نیروهای خدماتی این مرکز، کار این گروه را نمادی از فرهنگ غالب جامعه پزشکی کشور برشمرد و گفت: این افراد در مدت این 17 سال توانسته اند که با اخلاق خوب و ارتباط گیری مناسب به کار پزشکی خود ارزش ویژه ای بخشیدند.
وی طبابت را یکی وظیفه و نه یک حرفه دانست و گفت: کسی که خود را هم نام یکی از نام های خداوند می کند این مسیر را نمی تواند بدون توجه به حقوق بیمار خود طی کند.
نظر شما