۱۳ آبان ۱۳۸۶، ۱۰:۲۹

فرهنگ و هنر مطبوعات در مهر/

انتقاد وزیر ارشاد از بودجه فرهنگی کشور

انتقاد وزیر ارشاد از بودجه فرهنگی کشور

انتقاد صفار هرندی از بودجه فرهنگی کشور، پیشنهاد ایران به ABU و فیلم‌های جدید عباس کیارستمی و مجید مجیدی عناوین برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز یکشنبه 13 آبان‌ماه 86 هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه تلویزیون می پردازد به نگارش متن مجموعه "شب های رمضان"، کلید خوردن تله فیلم "پیشگویی های مرد آبانی" و راه اندازی سایت پخش فیلم توسط NBC و فاکس. گپی با یان مکلن، نگاهی به چهاردهمین جشنواره تئاتر کودک، نگاهی به نمایش "اتاق شماره 6" و یادداشتی به بهانه اجرای نمایش "یأجوج و مأجوج" در صفحه تئاتر و افتتاح نمایشگاه "یاد یار مهربان"، فیلم جدید کیارستمی و فیلمسازی مجیدی در هند در صفحه پایانی آمده است.

* در نگاهی به چهاردهمین جشنواره تئاتر کودک آمده: "تفاوت جشنواره امسال با سال های گذشته در این بود که امسال نمایش هایی که توفیق اجرای عمومی داشتند در جشنواره حضور یافتند. با وجود اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به صورت بین المللی برگزار نمی شود اما در دو دوره اخیر با دعوت گروههای خارجی زمینه های برگزاری این جشنواره به صورت بین المللی فراهم شد و معاون هنری وزیر ارشاد نیز وعده برگزاری بین المللی این جشنواره را برای دوره پانزدهم داد."

"ایران" در صفحه اول فرهنگ و هنر می پردازد به شعر کودک و نوجوان در گفتگو با ناصر کشاورز. نگاهی به فیلم "دست های خالی" ابوالقاسم طالبی و مطلبی درباره براد پیت و تازه ترین فیلمش در صفحه دوم فرهنگ و هنر و نهایتاً سخنان وزیر ارشاد درباره جشنواره امام رضا (ع) و سهم فرهنگ از بودجه سال آینده، مولاناخوانی ناظری بر مزار شمس، خاکسپاری مرحوم فواد نور، گشایش جشنواره رشد و اخبار کوتاه از استیون اسپیلبرگ، جلال ذوالفنون و ... در صفحه پایانی آمده است.

* در بخشی از نقد "دست‌های خالی" می‌خوانیم: "سینما هنر جزئیات است و این فیلم از جزئیات که خود حاصل همکاری یک تیم حرفه‌ای زیر نظر کارگردانی تیزبین است کم ندارد. از طراحی صحنه و لباس گرفته تا انتخاب لوکیشن‌ها، دامنه تغییرات گرافیکی فیلم از غلبه رنگ‌های شاد اما کدر در ابتدا به سوی رنگ‌های زنده طبیعت و در نهایت رسیدن به آرامش آبی و خاکستری می‌رود. تم های خاص موسیقی با الهام از نوحه‌های مذهبی ایام جنگ که با تنظیم مناسب کاربردهای مناسبی در تشدید حس دراماتیک فیلم در موقعیت‌های متفاوت دارند و همچنین طراحی گریم همگی در کار گسترش مایه‌ها و تقویت درونمایه‌ها هستند."

"جام جم" در صفحه رسانه می‌پردازد به پیشنهاد ایران به ABU، تقدیر رئیس سازمان صدا و سیما از عوامل مجموعه "شکرانه"،‌ برگزاری اولین جشن سینمای انیمیشن، اعتراض خانه سینما به جشنواره فیلم رشد و چند خبر کوتاه. حرف‌های مدیر شبکه یک سیما، تجلیل از برنامه‌سازان ماه رمضان در شبکه تهران، مطلبی به بهانه فیلم‌های بروس لی در شبکه دوم سیما و معرفی برنامه‌های امروز شبکه های صدا و سیما در صفحه بخوانید و ببینید کار را تمام می‌کند.

* در یادداشتی بر فیلم های بروس لی آمده: "مخاطب سینما و تلویزیون همیشه تشنه موضوعاتی است که بارها تکرار شده اند. موضوعاتی چون عشق، عدالت طلبی، حق طلبی و ... که حتی گذشت زمان هم آنها را کهنه نمی کند. برای ساختن فیلم های جذاب حتماً لازم نیست دنبال ایده های خاص باشیم و حرف های پیچیده بزنیم. گاهی همین داستان های ساده هم می تواند بعد از گذشت سال ها مخاطب را درگیر کند. این همان درسی است که تماشای فیلم های بروس لی می تواند برای ما داشته باشد!"

"همشهری" در صفحه تئاتر می پردازد به گفتگو با مجید ستایش کارگردان نمایش "بازیگر و زنش". گفتگو با دنزل واشینگتن و راسل کرو بازیگران "گنگسترهای آمریکایی" و نگاهی به فیلم "بابی" به انگیزه اکران در تهران در صفحه سینما، گفتگو با علی خودسیانی سرپرست نویسندگان و تهیه‌کننده مجموعه "خواستگاران" و یادداشتی بر مجموعه "خانه سبز" در صفحه تلویزیون و واگذاری فعالیت‌های فرهنگی هنری به تعاونی‌ها، ادامه فیلمبرداری مجموعه "کلاه پهلوی" و برگزاری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) و اخبار کوتاه از مجیدی، ذوالفنون و ... در صفحه ادب و هنر منعکس شده است.

* خودسیانی درباره مجموعه "خواستگاران" گفته:‌ "این مجموعه 50 مجلس خواستگاری را به تصویر نکشید بلکه 50 داستان را در ارتباط با شروع یک زندگی مشترک بازگو کرد. داستان هایی که در زندگی همه ما آدم ها اتفاق افتاده یا خودمان شاهد آن در زندگی دیگران بوده ایم. ضمن اینکه پیشنهادی که ما به گروه خانواده دادیم با مشارکت امور استان ها موضوع خواستگاری را پیگیری کردند."

"اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر می پردازد به دعوت از ستارگان جهان برای بازی در فیلم های ایرانی، جشن تصویر سال در گام پنجم، انتشار کتاب جدید رولینگ در هفت نسخه، خاکسپاری مرحوم فواد نور و یادداشت هایی بر دو نوشته درباره قیصر امین پور.

* در بخشی از مطلب دعوت از ستارگان جهانی برای بازی در فیلم های ایرانی آمده: "اگر از عباس کیارستمی به عنوان یک استثنا بگذریم تب دعوت از ستارگان جهان در فیلم های ایرانی فراگیر شده و به نظر می رسد تهیه کنندگان و کارگردانان ایرانی ترجیح می دهند شانس موفقیت و فروش بالای فیلم های خود را با ستاره های جهان بیازمایند. گویا این جواب ناکامی آنها در ساختن فیلم با ستارگان پرتعداد ایرانی است، فیلم هایی که گیشه را تضمین نمی‌کند و هواداران مشتاق را به سینماها نمی‌کشاند."

"اعتماد" در صفحه سینما می پردازد به گفتگو با شهرام شاه حسینی کارگردان فیلم "کلاغ پر"، نقدی بر فیلم "خدا نزدیک است" علی وزیریان و "هامون و دریا" در راه جشنواره فجر، پرستویی در "کتاب قانون" و ... گفتگو با ناصر حسینی مهر کارگردان نمایش "اتاق شماره 6" در صفحه تئاتر و پروژه های جدید کیارستمی و مجیدی، حرف های مدیر کل ارزشیابی و نظارت، انتقاد صفار هرندی از بودجه فرهنگی کشور و معرفی علیرضا مشایخی به عنوان چهره روز و فیلم های "رفتگان" و "ملکه" به عنوان پیشنهاد روز در صفحه پایانی مورد توجه قرار گرفته است.

* شاه حسینی در بخشی از گفتگوی خود گفته: "رسیدن به آرمان ها و ایده آل ها در این شرایط سخت و تقریباً غیرممکن است. ما اصلاً در جامعه ای نیستیم که هر چه دوست داریم انجام بدهیم. اکثر بچه هایی که به دانشگاه می روند بعداً شغلشان ربطی به تحصیل شان ندارد. بازنشسته هایمان به جای اینکه از تجربیاتشان استفاده شود مسافرکشی می کنند ... در مجموع همه چیزمان به به همه چیزمان می آید. اگر در سه فیلم کوتاهی که ساختم ثابت کردم به سینما علاقه دارم و یک ایده آلی دارم، پس آن گونه فیلمسازی را بلدم. اما باید شرایطش پیش بیاید که وارد آن وادی شوم."

"حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه می پردازد به گفتگو با بهمن فرزانه مترجم، معرفی کتاب "علم و مدرنیته ایرانی" و چند خبر کوتاه. فیلم جدید جیم جارموش، افتتاح جشنواره رشد بدون حضور مخاطبان این جشنواره، نشست خبری جشنواره امام رضا (ع)، فیلم های جدید کیارستمی و مجیدی و برگزاری بزرگترین جشن تصویر سال در صفحه پایانی کار را تمام می کند.

"جوان" در صفحه پایانی می پردازد به برگزاری جشنواره امام رضا (ع)، گشایش جشنواره فیلم رشد، ‌اعلام برنامه های هفته کتاب ایران، مراسم بزرگداشت شهرام ناظری در نیویورک، فیلم جدید مجید مجیدی و برگزاری کنگره جهانی اقبال لاهوری در هنگ کنگ و بالاخره "بانی فیلم" عنوان روی جلد را به "تشکیل جبهه متحد در مقابله با ابتذال رسانه‌ای" اختصاص داده است.

کد خبر 580319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha