به گزارش خبرنگار مهر، عصمت حیدری صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای مقابله با مار و عقرب گزیدگی اطلاعرسانی در مورد مراقبتهای پیشگیری از گزش و نکات ایمنی مربوطه ضرورت دارد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته در مجموع ۲۲۴ مورد گزش در شهرستان گناوه گزارششده است که ۱۶۸ مورد گزش توسط عقرب و ۵۶ مورد مارگزیدگی بوده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: از ابتدای سال تاکنون ۵۱ مورد گزش در شهرستان داشتهایم که ۷۰ درصد موارد در روستاها و فضای باز حین تفریح رخ داده و از این تعداد ۷۵ درصد موارد گزش مربوط به گزش عقرب بوده است.
هیچ مورد مرگی گزارش نشده است
حیدری گفت: هر چند هزینههای سنگینی جهت درمان موارد گزش عقرب و مار در شهرستان صرف شده، اما خوشبختانه از سال گذشته تاکنون با انجام اقدامات بهموقع درمانی همه موارد با موفقیت درمان شدهاند و هیچ مورد مرگی گزارش نشده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تأکید کرد: بهسازی محیط منزل، نصب توری برای پنجرهها، پوشاندن فاصله در و کف زمین و درز دیوارها و استفاده از تخت خواب در محیطهای باز، استفاده کارگران و کشاورزان از دستکش و کفش مناسب قبل از اینکه دست به زیر سنگ و علف و گیاه ببرند و… از راهکارهای پیشگیری از گزش توسط مار و عقرب میباشند.
حیدری افزود: تورم موضعی، حساسیت و سوزش، بیقراری، تاری دید، افزایش تعریق و ترشح بزاق و تنگی تنفس از علائم گزش است که فرد باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کند
نظر شما