۳۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۴۰

مهر گزارش می دهد؛

کام تلخ شکر در بیرجند/ زنگ خطر برای قنادی ها نواخته شد

کام تلخ شکر در بیرجند/ زنگ خطر برای قنادی ها نواخته شد

بیرجند- کمبود شکر و گرانی این کالای اساسی در بیرجند نه تنها گلایه مردم را به دنبال داشته بلکه شیرینی فروشی و قنادی ها را در آستانه تعطیلی قرار داده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: افزایش قیمت کالاهای ضروری در خراسان جنوبی مسئله جدیدی نیست هر چند مدت یک بار قیمت بسیاری از کالاها اعم از برنج، مرغ، روغن و غیره دچار تغییر شده که هر بار مسئولان دلایلی برای این گرانی‌ها مطرح کردند.

این بار نه تنها گرانی شکر بلکه نایاب شدن این کالای اساسی نارضایتی‌های زیادی را برای شهروندان به ویژه فعالان در بخش قنادی‌ها به دنبال داشته که نیازمند توجه بیشتری است.

بنا به گزارش‌های میدانی، قیمت شکر به یک باره افزایش معناداری داشته که دولت برای کاهش فشار بر دهک‌های ضعیف اقدام به توزیع شکر با نرخ مصوب در فروشگاه کرده است. با وجود حمایت دولت از مصرف این بخش، در برخی مواقع خانوارها با کمبود عرضه و قفسه‌های خالی شکر روبه‌رو می‌شوند که برای تأمین نیاز خود چاره‌ای جز خرید با نرخ بالاتر از بازار آزاد ندارند.

در این بین شیرینی فروشی‌ها هم از کمبود شکر رنج می‌برند و بعضاً راه نجات از وضعیت فعلی را در تعطیلی جست وجو می‌کند. هرچند آماری مبنی بر تعطیلی قنادی‌ها ارائه نشده اما گفته فعالان این بخشی خبرهای ناخوشی پیرامون آینده شغلی شأن صادر می‌کند.

شکر یافت نمی‌شود

یکی از شهروندان بیرجندی در گفت و گو با مهر با بیان اینکه متأسفانه این روزها شکر نایاب شده است، افزود: با توجه به فصل گرم تابستان و تمایل مردم به مصرف شربت، نیاز است این کالای مورد نیاز تأمین شود.

فاطمه دره گی با بیان اینکه در سوپرمارکت‌ها که شکر یافت نمی‌شود و باید به فروشگاه‌های بزرگ مراجعه کنیم، گفت: در صورت یافتن شکر، کیلویی ۳۴ هزار و ۵۰۰ به فروش می‌رسد.

وی با بیان اینکه از مسئولان خواستاریم نسبت به کاهش قیمت کالاها چاره اندیشی کنند، گفت: جای سوال است که قیمت کالاهایی که خود به عنوان تولید کننده حرفی برای گفتن داریم، چرا باید افزایش یابد و یا نایاب شود؟

دره گی با بیان اینکه متأسفانه برخی از فروشندگان هم به دلیل عدم ثبات قیمت، از فروش شکر سر باز می‌زنند، افزود: مسئولان باید به صورت میدانی بازار را رصد کرده و برای رفع مشکلات موجود اقدام کنند.

کام تلخ شکر در بیرجند/ زنگ تعطیلی قنادی ها نواخته شد

دولت نظارت کند

یکی دیگر از شهروندان هم در گفت و گو با مهر با بیان اینکه وقتی کالایی در بازار زیاد باشد قیمت آن ثبات پیدا می‌کند، گفت: در حال حاضر برعکس این موضوع را در مورد شکر شاهدیم به گونه‌ای که به دلیل کمبود شدید شکر با تنش قیمتی این محصول مواجه هستیم.

رضا مختاری با بیان اینکه قطعاً در آینده‌ای نزدیک قیمت کالاهای وابسته به شکر اعم از مربا و عسل هم افزایش می‌یابد، افزود: از مسئولان دولتی خواستاریم بیش از این در راستای ثبات قیمتی در بازار تصمیم‌گیری کنند و بر نظارت‌های میدانی بیافزایند.

وی با بیان اینکه اگرچه شهروندان به قصه گرانی‌های دوره‌ای در بازار عادت کرده‌اند اما کمیاب شدن کالای اساسی حق مردم نیست، افزود: متأسفانه بسیاری از مردم توان خرید مایحتاج زندگی شأن را ندارند و روز به روز سفره‌هایشان کوچک‌تر می‌شود.

مختاری با بیان اینکه کمیاب شدن شکر نه تنها به مردم بلکه به اقتصاد قنادان هم ضربه زده است، گفت: تزریق کالاهای شکر تنظیم بازار دردی را دوا نمی‌کند چون بسیاری از مردم از این این کالاها محروم می‌مانند.

کام تلخ شیرینی فروشی‌ها

یک قناد بیرجندی هم در گفت و گو با مهر با بیان اینکه کمیاب شدن شکر دامان قنادی‌ها را هم گرفته است، افزود: هیچ سهمیه‌ای به عنوان شکر قنادی‌ها وجود ندارد.

پرورش با بیان اینکه از چندی پیش برای تأمین شکر تلاش می‌کنیم، گفت: از مسئولان خواستاریم برای تأمین مواد اولیه تولیدی‌های وابسته به شکر قدمی بردارند.

وی با بیان اینکه اوایل سال گذشته قنادی‌ها سهمیه شکر داشتند، افزود: برای ماه مبارک رمضان قول‌هایی در راستای تأمین شکر مورد نیاز و سهمیه‌ای دادند اما عملیاتی نشد.

پرورش با بیان اینکه در شرایط فعلی بسیاری از فعالان در این عرصه تعطیل کرده‌اند، اظهار کرد: در حال حاضر شهروندان به جای خرید شیرینی، در شیرینی فروشی‌ها به دنبال خرید شکر هستند.

وی که در حال حاضر شکر را به نرخ آزاد تهیه می‌کند، بیان کرد: در حال حاضر فروش شیرینی‌ها با نرخ هر کیلو شکر ۱۹ هزار تومان به فروش می‌رسد که با توجه به افزایش قیمت شکر، نرخ شیرینی هم افزایش خواهد یافت.

کام تلخ شکر در بیرجند/ زنگ تعطیلی قنادی ها نواخته شد

توزیع ۹۸ تن سهمیه شکر در استان

مهدی جعفری هم در گفت و گو با مهر از توزیع ۹۸ تن سهمیه شکر مخصوص خانوار در استان خبر داد و گفت: این سهمیه به استان ابلاغ شده که بعد از برگزاری اولین جلسه کمیسیون تنظیم بازار پیرامون شیوه توزیع سهمیه تصمیم‌گیری می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: پس از اعلام و تخصیص شکر تنظیم بازار تمامی فروشگاه‌های شهر به تأمین و فروش آن اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: در راستای تأمین شکر مورد نیاز صنف و صنعت، هماهنگی لازم با مباشرین استانی برای تأمین شکر مورد نیاز انجام و محموله‌های شکر از مبادی مربوط به استان حمل و در حال توزیع است.

جعفری با بیان اینکه در حال حاضر سهمیه‌ای دولتی برای صنف و صنعت ابلاغ نشده است، گفت: برای اخذ سهمیه دولتی این اقشار هم مکاتباتی انجام شده که امید است نتایج مطلوبی داشته باشد.

بنا به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، در حال حاضر بخشی از نیاز استان به شکر توسط بخش خصوصی در حال تأمین است.

با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۶ تن شکر از ذخایر اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان با قیمت مصوب در بین خانوارها توزیع شده است، افزود: همچنین میزان ۲۷۱ تن شکر توسط مباشرین برای استفاده صنوف جذب و توزیع شده است.

جعفری ادامه داد: عرضه شکر در بازار استان با هیچ محدودیتی همراه نیست و مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها باید نسبت به ظرفیت سنجی و جذب آن اقدام کنند.

آنچه مسلم است کمبود شکر در خراسان جنوبی به ویژه بیرجند کام بسیاری را تلخ کرده و با ادامه روند فعلی باید شاهد تعطیلی بسیاری از شغل‌های وابسته به شکر و یا افزایش بی رویه قیمت کالاهایی اعم از مربا، شیرینی و غیره باشیم که می‌طلبد متولیان چاره‌ای جدی بیاندیشند.

کد خبر 5812549

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha