۳۰ خرداد ۱۴۰۲، ۷:۱۴

در بیانیه‌ای تاکید شد؛

نقد هزینه‌ غیرضروری در شاهرود/ شهرانسان محور پشت چراغ قرمز ایستاد

نقد هزینه‌ غیرضروری در شاهرود/ شهرانسان محور پشت چراغ قرمز ایستاد

شاهرود - جمعیت دیده بان طبیعت ضمن صدور بیانیه ای نسبت به هزینه کرد برخی پروژه های غیر ضروری از بیت المال واکنش نشان داد و خواستار ورود مسئولان استان سمنان و شهرستان شاهرود به این امر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جمعیت دبیر جمعیت دیده‌بان طبیعت با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه از آن برای خبرگزاری مهر ارسال شده، ضمن انتقاد برخی هزینه‌های غیر ضروری از بیت‌المال در مدیریت شهری شاهرود نوشت: جمعیت دیدبان طبیعت شاهرود یک تشکل مردم نهاد زیست محیطی و مدنی است که در بیش از دو دهه فعالیت اجتماعی خود همواره کوشیده است با تکیه بر نظرات کارشناسی و دوری از هیجان و تندروی، با پرهیز از سیاست زدگی یا روابط جناحی، با حفظ فاصله لازم از اصحاب قدرت وبا حفظ جایگاه خود در میان مردم، تنها و تنها بر اساس مصالح عمومی و منافع ملی گام بردارد و با صراحت و شفافیت موضعگیری نماید.

در این بیانیه آمده است: ۱۷ سال قبل پرچم مخالفت با احداث جاده جدید شاهرود -- علی آباد و تخریب هزاران هکتار جنگل هیرکانی در ابر را برافراشتیم که با حمایت مردم طبیعت دوست شاهرود به ثمر نشست و حتی توانستیم جنگل ابر را به منطقه حفاظت شده ارتقا بخشیم. چندسال پس از آن، در برابر تخریب گسترده کوهستان شاهوار توسط معدن بوکسیت برخاستیم و با همراهی همه تشکل‌ها و مردم طبیعت دوست شاهرود، پویش مردمی نجات شاهوار را بنیان نهادیم که سرانجام به تعطیلی معدن بوکسیت انجامید و تا ابطال پروانه معدن ادامه خواهد داشت.

در این بیانیه که به امضای امیر حسین ولیان دبیر جمعیت آمده نوشته شده است: اکنون لازم است، در مورد یک پروژه کلان در مدیریت شهری شاهرود اعلام نظر نمائیم، دست کم برای ثبت در تاریخ. وظیفه خود می‌دانیم در برابر اسراف بزرگ ثروت عمومی برای امری غیرضروری هشدار دهیم و وجدان‌های بیدار را به واکنش فراخوانیم. ماه‌هاست طرح تقاطع سه سطحی میدان ولایت از سوی شهردار محترم شاهرود مطرح و با تبلیغاتی وسیع به عنوان نماد توسعه و پیشرفت معرفی شده و مقدمات اجرای آن نیز تا حدودی فراهم گشته است.

نقد هزینه‌ بی‌ضرورت در شاهرود/ شهرانسان محور پشت چراغ قرمز ایستاد

مطالبات مدنی

در بخش دیگر این بیانیه می‌خوانیم: ما به عنوان بخشی از جامعه مدنی شاهرود، چند پرسش جدی داریم که پیش تر نیز مطرح ساخته ولی پاسخی نگرفته‌ایم. پرسش اول: شهرداری چگونه به این نتیجه رسیده است که میدان ولایت نیاز به تقاطع سه سطحی با هزینه‌ای سرسام آورد دارد؟ کدام مطالعات معتبر ترافیکی، اجتماعی، اقتصادی و راهبردی چنین نیازی را نشان داده؟ چرا مطالعات خود را برای عموم منتشر نمی‌کنید؟ این سازه پرهزینه پرطمطراق قرار است کدام گره کور این شهر را بگشاید؟ مگرنه اینکه میدان ولایت فراخ‌ترین و وسیع‌ترین میدان این شهر است؟ این میدان وسیع از چه زمانی دچار معضل ترافیکی شده که لازم است با چنین هزینه هنگفتی برطرف شود؟ (هرچند اصلاح هندسی ورودی‌های میدان ضروری است)

این مطالبه در توصیف پرسش دوم آورده است: آیا شاهرود واقعاً هیچ مشکل و معضل مهم دیگری ندارد؟ آیا میدان مرکزی توسعه نیافته از ۹۰ سال قبل نقطه کور ترافیک این شهر نیست؟ چرا توجه نمی‌کنید که شاهرود حتی سرویس‌های بهداشتی عمومی درخور و کافی ندارد و… پرسش سوم: چرا توسعه را تنها با الگوی تاریخ گذشته بتونیسم (بتون گرایی) و سازه محور دنبال می‌کنید؟ چرا نمی‌بینید شهرهای پیشرو در جهان برای حل مشکلات ترافیکی دست از ساخت پل‌ها و سازه‌های غول پیکر برداشته و به جای آن با توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، گسترش و ایمن سازی مسیرهای تردد دوچرخه و… توسعه پایداری را دنبال می‌کنند که به کاهش تردد خودروهای شخصی، کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا و به بهبود کیفیت زندگی و افزایش نشاط اجتماعی می‌انجامد؟

ولیان درباره پرسش چهارم می‌پرسد: شهردار و شورای شهر پیشین با شتابزدگی اولین پل روگذر شهری را در چهار راه شهید بهشتی برساختند و به خود مدال افتخار توسعه سازه محور را دادند. اما آن پل با آن‌همه هزینه چه معضل ترافیکی را حل کرد؟ چه گره‌گشایی افتخارآمیزی داشت که اکنون این شهردار و شورای محترم باید روی دست آنان بلند شده، برنده مسابقه در سازه‌های غول پیکر شوند؟ کدام مطالعات علمی معتبر نمایانگر تغییر قابل اندازه‌گیری همسنگ با هزینه انجام شده در بهبود ترافیک تقاطع شهید بهشتی است؟ حقیقت تلخ آن است که آنچنان هدف بهبود ترافیکی زیر بار اهداف سیاسی، اقتصادی، تبلیغاتی گم شده که پس از ساختن پل روگذر، عبور و مرور در محور شهید بهشتی همچنان با توقف پشت چراغ قرمز است!

روندهای تصمیم سازی

در بخش پرسش پنجم آمده است: تا کی باید مردم، جامعه مدنی، نخبگان و دانشگاهیان از روند تصمیم سازی حتی در حوزه مدیریت شهری محروم باشند؟ شاهرود دانشگاه ندارد؟ چرا از اساتید صاحب‌نظر در حوزه شهرسازی و ترافیک نظری نمی‌خواهید؟ کدام اعضای هیئت علمی بر لزوم ساخت تقاطع سه سطحی میدان ولایت صحه گذارده‌اند؟
پرسش ششم: کارشناسان مستقل بودجه نهایی این پروژه را که در ۱۴۰۳ به اتمام می‌رسد با توجه به تورم فعلی بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌کنند. اگر این برآورد درست باشد، سرانه هر شهروند شاهرودی حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌شود. یعنی یک خانواده چهارنفره باید ۱۰ ملیون تومان از هزینه ساخت چنین تقاطعی را متحمل شود. از مردم می‌پرسیم، آیا شما راضی هستید چنین مبلغی از ثروت شما صرف ساخت این تقاطع شود؟ آیا شهرداری حاضر است یک نظرسنجی واقعی در شهر برگزار کند؟

دیده‌بان طبیعت پرسش هفتم را این طور بیان می‌کند: وقتی به تمام جوانب می‌نگریم و می‌بینیم که قرار است سرمایه هنگفتی صرف شود که درنهایت دستاورد چندان ارزشمندی هم برای شهر ندارد، اینگونه به نظر می‌رسد که نکند هدف تنها تهیه رزومه‌ای چشمگیر برای شهردار باشد، مسابقه‌ای برای نمایش توانمندی‌های مهندسی شهردار، اما از جیب مردم (و البته به کام پیمانکاران خاص).ما خدمات شهردار محترم در سایر زمینه‌های مدیریت شهری را انکار نمی‌کنیم، اما در طرح تقاطع میدان ولایت به نظر می‌رسد منافع مردم نادیده گرفته شده است.

در خاتمه بیانیه می‌خوانیم: نکته پایانی از دانشگاهیان متعهد و دلسوز، از اساتید و مهندسین معماری و شهرسازی و ترافیک، درخواست می‌کنیم که نظرات کارشناسی و علمی خود را که ضامن خیر و صلاح شهر و شهروندان است، بی پروا و بدون ملاحظات سیاسی – اداری انتشار دهید. این رسالت شما و حقی است که مردم بر گردن شما دارند. از مسئولان عالی استان و شهرستان (استاندار سمنان، فرماندار، امام جمعه و دادستان شاهرود) نیز تقاضا داریم با رعایت انصاف و به دور از محافظه کاری و جانبداری، امانت دارانه به مسئولیت خطیر خود عمل کنید. از اساتید دانشگاهی نظر کارشناسی بخواهید و مصالح عمومی را بیش از پیش معیار تصمیمات کلان قرار دهید و در مواردی که می‌تواند اسرافی بزرگ از ثروت عمومی مردم اتفاق بیفتد به طور جدی ممانعت به عمل آورید.

کد خبر 5814918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • M.A IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
      22 12
      شاید ترافیک نداشته باشه ولی در این میدان تصادفات زیادی اتفاق میفته.این میدان چون پایین شهر شاهرود قرار دارد صدای خیلیا رو درآورده چون یه عده عادت کردن فقط برای بالا شهر هزینه شود
      • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
        18 9
        دقیقا چنین پروژه ای تو میدان ولایت لازم بود. وبا تشکر از مسئولین
    • IR ۰۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
      10 15
      البته درست میگه و میدان ولایت اصلا اونقدر ترافیک نداره که همچین پولی هزینه بشه و میشه اون پول رو جاهای خیلی درست تر خرج کرد
    • IR ۰۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
      4 13
      شهرداری فقط داره خيابان ۲۲ بهمن که بالا شهر حساب میشه رو بهش میرسه و بقیه شهر جزئ شاهرود حساب نمیشه . خيابان معلم پیاده روها آسفالت پر از چاله و چوله هست سر خيابان شهید مفتح و که تقاطع معلم هست یه پل نمی‌زنند و یه جوی آب است که ماشین‌ها باید از آن عبور کنند آنوقت میرن شهرک شهید بهشتی و میدان ولایت ک
    • علی IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
      22 5
      پروژه فوق در مقایسه با پروژه های انجام شده دیگر شهرهای مشابه آنچنان بزرگ نیست و برای میدونی که پنج خیابان بهش وصل میشه، کار خوبیه. این خبر بنظر بیشتر سیاسیه.
    • 09917662575 IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
      1 14
      محمد قیاسی هستم از شاهرود شهرک مهر اعتراض،دارم قربانن
    • فاطمه IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
      19 11
      احداث این پل برای ما که تقریباً هر روز از این میدان رد میشیم واقعاً ضروریه. از چند جهت ماشینها با سرعت وارد میدون میشن باید به ۱۴ معصوم توسل کنی تا این میدون رو به سلامت رد کنی. این آقای ولیان اگه هرروز بخواد از این مسیر تردد کنه این حرف رو نمیزنه. ولی نظر ایشون در مورد پل شهرک بهشتی واقعاً درسته .
    • علی IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
      12 2
      اتفاقا پروژه خیلی خوبیه و ضروری هست
    • مهدی IR ۰۷:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۲
      0 0
      وقتی پروژه های نهضت ملی مسکن که نزدیک میدان هست افتتاح شد وصبح یکباره 2هزار نفر از مجتمعها خارج بشن برای رفتن سر کار اونوقت ضروری بودن این پروژه مشخص میشه
    • رضا IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۲
      0 0
      ساخت این پل یکی از ضروریات میدان ولایت هست به دلیل اینکه ورودی میدان از ۶ خیابان مجاور انجام می‌شود و آنهم خودروهای که با سرعت وارد میدان می شوند و وقتی می خواهید از میدان ولایت عبور کنید باید با سلام و صلوات عبور کنید البته بنده دلیل مخالفت آقای ولیان را با این پروژه نفهمیدم
    • فاطمه IR ۰۴:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
      0 0
      ایشان اگه فقط بیاد یک سری به این میدان بزنه هیچ وقت این صحبت رو نمی کرد
    • رضا IR ۰۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۵
      0 0
      ساخته بشه بهترازاینه که این پول گم وگورشودیاصرف کارهای بیهوده شود درمحله شلوغ باکلی هزینه پارک میسازندبی دروپیکرکه فقط پاتوق ادمای الاف شده ولی دریغ ازیه مکان ورزشی وباشگاه که نوجوانان ما درمحلات شاهرودازان محرومند