به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، یکی از اعضای هیئت اعزامی از سوی جمهوری اسلامی ایران به کنفرانس اینترپل در مغرب تصریح کرد:"مجمع عمومی اینترپل، درخواست ایران مبنی بر بررسی تصمیم کمیته اجرایی برای درخواست پنج اخطار قرمز به پنج تبعه ایرانی را رسیدگی خواهد کرد."
اینترپل در ماه مارس به درخواست آرژانتین و تحت اقدامات تحریک آمیز آمریکا و صهیونیستها، پنج اخطار قرمز را علیه پنج تبعه ایرانی و یک شهروند لبنانی مظنون در این پرونده صادر کرد. "اخطار قرمز" به این معناست که مظنون برای استرداد احتمالی (به کشور دیگر) تحت پیگرد قرار می گیرد. گرچه طبق این حکم کشورها ملزم به دستگیری یا استرداد مظنون نیستند، اما افرادی که در وضعیت اخطار قرمز قرار گیرند، به فهرست تحت پیگرد اینترپل وارد می شوند.
به گفته هیئت ایرانی، اینترپل همچنین در روز چهارشنبه به درخواست حذف حکم بازداشت تبعه لبنانی نیز رسیدگی خواهد کرد.
اینترپل در ماه مارس گذشته تصمیم به صدور اخطار قرمز برای علی فلاحیان وزیر سابق اطلاعات، محسن ربیعی کنسول فرهنگی ایران در آرژانتین، احمدرضا اصغری، دیپلمات سابق، محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران، احمد وحیدی از فرماندهان سپاه و نیز عماد مقنیه از اعضای حزب الله لبنان داشت، اما به درخواست ایران، موضوع را به تعویق انداخت.
پرونده آمیا مربوط می شود به بمب گذاری سال 1994 در مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس - پایتخت آرژانتین- موسوم به"انجمن همکاری متقابل آرژانتین واسرائیل"(Asociacion Mutual Israellita Argentina(AMIA وابسته به" کمیته یهودیان آمریکا" که در اثر آن 86 نفر کشته و 300 نفر زخمی شدند.
سال گذشته دادگاهی در آرژانتین به تحریک صهیونیستها، مقامهای بلندپایه ایران را به دست داشتن دراین بمب گذاری متهم کرد و خواستار بازداشت آنها شد؛ ایران چنین اتهاماتی را بی پایه و اساس دانسته است.
رئیس جمهوری آرژانتین چند روز پیش نیز از ایران خواست در دستگیری مظنونان و ارائه اطلاعات درباره بمب گذاری سال1994 در مرکز یهودیان آرژانتین کمک کند؛ این درخواست در حالی مطرح می شود که صهیونیستها با وجود جنگ تبلیغاتی و روانی شدید نتوانسته اند اتهامات بی اساس خود علیه تهران مبنی بر دخالت در این حادثه را اثبات کنند.
گروه های صهیونیست مدعی هستند که ایران و حزب الله لبنان در پس این ماجرا قرار دارند، اما در تحقیقاتی که تاکنون به عمل آمده هیچ مدرکی دال بر دخالت جمهوری اسلامی و حزب الله در این واقعه تروریستی به دست نیامده است.
این گروهها،بر اساس ادعای خود درباره پرونده بمب گذاری آمیا در بوئنوس آیرس، در تلاش برای فشار بر دولت آرژانتین برای قطع روابط سیاسی با ایران هستند.
لوئیس گرین والد رئیس"انجمن همکاری متقابل آرژانتین و اسرائیل" موسوم به آمیا (AMIIA) بیست و هشتم تیردر مراسمی که به مناسبت سیزدهمین سالگرد بمب گذاری در این مرکز در بوئنوس آیرس، پایتخت این کشور برگزار شده بود، از بی نتیجه ماندن تحقیقات انجام شده ابراز نگرانی کرد و خواستار قطع روابط این کشور با تهران شد که به ادعای این گروه ها، متهم اصلی بمب گذاری است.
در واکنش به ادعاها و اتهامات بی اساس صهیونیستها و حامیان آنها در آرژانتین، روزنامه لوموند دیپلماتیک در گزارشی اعلام کرد : ادعای دخالت ایران در انفجار "آمیا" فاقد هرگونه دلیلی است و اتهام علیه ایران برای خشنودی آمریکا و اسرائیل است .
اسفند سال 85 آسوشیتدپرس خبر داد که پلیس بین الملل (اینترپل) خواستار دستگیری شش مقام ایرانی است که ادعا می شود در انفجار مرکز یهودیان آرژانتین در ساتل 1994 دست داشته اند.
دادگاه آرژانتینی پس از سالها رسیدگی به پرونده آمیا در سال 2004 عنوان کرد که کسی برای بمب گذاری در این مرکز متهم نشد ،اما در پی این اعلام،عوامل داخلی انفجار آمیا از سوی قضات فدرال آرژانتین تبرئه شدند، اما بخش خارجی آن که ایران را متهم می کرد، همچنان گشوده ماند.
در پی این امر"خوان خوزه گالیانو" قاضی قبلی پرونده که مسئولیت رسیدگی به آن را برعهده داشت، برکنار شد و پلیس بین الملل در نشستی که در سال 2004 برگزار کرد به این نتیجه رسید که حکم صادرشده از سوی گالیانو برای دستگیری مقامهای ایرانی به علت برکناری قاضی آرژانتینی از اعتبار ساقط شده است.
درپی این امر،گروه های یهودی به ویژه "کمیته یهودیان آمریکا" اعلام کردند که خود را متعهد به پیگیری این پرونده تا متهم کردن ایران می دانند. درادامه این ماجرا، دولت و کنگره آمریکا به عنوان بخشی از تلاشهایشان در راستای به انزوا کشاندن ایران از مقامها و دادستان آرژانتین خواستند تا با صدور کیفرخواستی جدید، بار دیگر مقامهای ایران را در ارتباط با انفجار مرکز یهودیان این کشور تحت تعقیب قرار دهند.
نظر شما