به گزارش خبرگزاری مهر، "استنلی کوهن" از مدرسه پزشکی دانشگاه استانفورد و "هربرت بایر" از دانشگاه کالیفرنیا موفق شدند در سال 1973 اولین ارگانیسم اصلاح ژنتیکی شده را بدست آورند.
این دو محقق با استفاده از ترکیب تکنیک های جدید بیولوژی مولکولی توانستند این ارگانیسم تراریخته (اصلاح ژنتیکی شده) را ایجاد کنند.
این دو محقق با استفاده از این روش ها موفق شدند یک ژن قورباغه را در داخل نوعی باکتری شبیه سازی کنند و با این کار نشان دهند که با استفاده از شیشه های پلاسمودیز، امکان انتقال مواد ژنتیکی از یک ارگانیسم به ارگانیسم دیگر وجود دارد.
اما تکنیک ایجاد حیوانات اصلاح ژنتیکی شده که از توانایی های بالقوه ای برای تبدیل شدن به یک کارخانه مواد غذایی و دارویی برخوردارند.
اگرچه اولین ارگانیسم های تراریخته در سال 1973 تولید شدند، اما تاریخ تولید ابرحیوانات تراریخته شبیه سازی شده به سال 1952 باز می گردد. در این سال "رابرت بریجز" و "توماس کینک" دو دانشمند آمریکایی هسته یک سلول جنینی قورباغه را به تخمک یک حیوان بزرگسال پیوند زدند.
این حیوانات تراریخته در ابتدا با هدف افزایش مواد پروتئینی تولید شدند، به طوریکه در سال 1994 گاوهایی تولید شدند که شیر آنها محتوی پادتن ایمونوگلوبین انسانی A بود. این پادتن قدرت دفاع ایمنی درمقابل آلودگی ها و عفونت ها را دارد. در سال 1995 اولین بز تراریخته ای ایجاد شد که شیر آن محتوی"آلبومین" انسانی بود و درسال 1996 اولین گاو با شیر کم چرب بوجود آمد.
در سال 1997 دو گاو بسیار معروف با عنوان "پولی" و "مولی" با دستکاری ژنتیکی شیری تولید کردند که دارای فاکتور 9 لختگی بود. این فاکتور نقش مهمی در درمان هموفیلی B دارد.
از دیگر حیواناتی که میراث ژنتیکی آنها با ژن های انسانی اصلاح شده بود، گاوی با عنوان " رزی" بود که با هدف تغذیه نوزاد انسان شیری شبیه به شیر مادر تولید می کرد.
در سال 2002 دانشمندان تایوانی اعلام کردند که با استفاده از سلولهای گوش یک خوک، سه خوک شبیه سازی شده ایجاد کرده اند.
همچنین در ژانویه 2003 در نیوزلند 9 گوساله اصلاح ژنتیکی شبیه سازی شده بوجود آمدند که در بزرگسالی توانستند شیر کم چرب تولید کنند.
درسال 2005 گروهی متشکل از 14 خوک شبیه سازی شده با اهداف درمانی در ایتالیا بوجود آمدند.
درسال 2006 گروهی از دانشمندان دانشگاه پیستبورگ اعلام کردند که با استفاده از مهندسی ژنتیک و تکنیک های شبیه سازی موفق شده اند گرازهای تراریخته ای تولید کنند که با اصلاح ژنتیکی سلولهای آنها توانسته اند تبدیل به یک کارخانه تولید اسیدهای چرب "امگا-3" شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، شاید بتوان گفت که تا سال 2006 تمام حیوانات تراریخته ای که تولید شدند اغلب با هدف مصارف دارویی، درمانی و غذایی با محدودیت خاصی ایجاد شده بودند. اما از این سال دانشمندان به فکر ایجاد حیواناتی با ویژگی های فیزیکی خاص و با قدرتی چند برابر قدرت حیوانات عادی و حتی انسان افتادند.
درحقیقت در سال 2006 بود که دانشمندان ایتالیایی اولین " ابرموش هایی" را تولید کردند که بسیار شجاع بودند و ترس برای آنها معنایی نداشت.
این تیم تحقیقاتی موفق شدند منشا و ماهیت ترس را در مغز موش ها شناسایی کنند. ترس در موش ها در اتصال بسیار ویژه ای میان سلولهای عصبی (سیناپس ها) تعریف می شود.
این دانشمندان باهدف درمان بیماری هایی مثل افسردگی، کسلی و اوتیسم در انسان این موش های شجاع را ایجاد کردند.
همچنین در سپتامبر سال جاری نیزگروهی از دانشمندان آمریکایی دانشگاه جان هاپکینز بالتیمر موش آزمایشگاهی را با ماهیچه های پرقدرت دوگوش و سه گوش ایجاد کردند که قدرت ماهیچه ای آن چهار برابر بیشتر از والدین عادی خود است.
راز ایجاد این موش در فقدان یک پروتئین خاص با عنوان "میوستاتین" نهفته است. پروتئین "میوستاتین" سلولهای تولید مجدد ماهیچه ها را کنترل می کند. به این گروه از سلولهای بنیادی "استلیت" گفته می شود. میوستاتین با در بند نگه داشتن این سلولها، مانع رشد بیش از حد ماهیچه ها می شود.
بدون این پروتئین موش ها ماهیچه ای ساختند که نسبت به ماهیچه های طبیعی موش دوبرابر قویتر بود.
این دانشمندان امیدوارند با این ارائه این داروها تحولی در درمان بیمارانی که مبتلا به تحلیل و ضعف عضلانی هستند، بوجود آورند.
درحقیقت این محققان در تحقیقات خود موفق شدند موش های اصلاح ژنتیکی شده ای ایجاد کنند که علاوه بر اینکه بدون پروتئین میوستاتین بودند، به میزان زیادی پروتئین فولیستاتین تولید می کردند. در این موش ها با افزایش 117 درصدی ابعاد فیبرهای ماهیچه ای و رشد 73 درصد تعداد فیبرها، قدرت ماهیچه ای به چهار برابر قدرت ماهیچه ای موش های طبیعی رسید.
در روزهای گذشته هم خباری منتشر شد مبنی براینکه گروهی از محققان یک شرکت تحقیقات ژنتیک در آمریکا با استفاده از مهندسی ژنتیک گربه ای ایجاد کرده اند که یک متر و 20 سانتی متر قد و در حدود 15 کیلوگرم وزن دارد و می تواند تا 25 سالگی عمر کند.
این "ابر گربه خانگی" که "آشیرا" نام دارد، ثمره ترکیب ژنتیکی بین گربه آفریقایی، یوزپلنگ آسیایی و یک گربه خانگی اروپایی است.
همچنین، محققان آمریکایی لابراتوارهای دانشگاه "کیس وسترن ریزرو" در اوهایو موفق شدند با استفاده از مهندسی ژنتیک یک موش آزمایشگاهی اصلاح ژنتیکی شده را ایجاد کنند که استعداد ویژه ای در دویدن دارد.
این موش می تواند با سرعت شش کیلومتر برساعت برابر با 20 متر بر دقیقه بدود. این دانشمندان 500 موش اصلاح ژنتیکی شده را ایجاد کردند که پنج برابر سریعتر از موش های نرمال می دوند 60 درصد بیشتر از موش های عادی غذا می خورند، باوجود این چاق نمی شوند و بیشتر از موش های عادی زندگی می کنند. موش های ماده این نوع می توانند تا سن دو سال و نیم تولید مثل کنند که این دوبرابر سن تولید مثل موش های ماده نرمال است.
درهرحال بنظر می رسد که با توسعه فناوری های نوین در مهندسی ژنتیک، ایجاد " ابرحیوانات قدرتمند" رو به رشد باشد. این رشد روزافزون می تواند به این معنی باشد که نه تنها دنیای آینده تبدیل به باغ وحشی برای "ابرحیوانات تراریخته" می شود، بلکه شاید این حیوانات راه را برای "ابر انسان های مصنوعی" قرن های بعدی باز کنند.
نظر شما