۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۶:۲۸

رئیس اتاق اصناف مشهد خبر داد؛

احداث اولین شهرک صنفی تولیدی در مشهد

احداث اولین شهرک صنفی تولیدی در مشهد

مشهد ـ رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: اولین شهرک صنفی تولیدی مشهد را در عید غدیر کلنگ زنی خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی مخملی ظهر یکشنبه در همایش بزرگداشت روز ملی اصناف در مشهد اظهار کرد: اولین شهرک صنفی تولیدی مشهد را در عید غدیر کلنگ زنی خواهیم کرد. برنامه داریم ۱۲ تا ۱۳ شهرک را احداث کنیم تا مشهد به قطب شهرک‌های صنفی کشور تبدیل شود.

رئیس اتاق اصناف مشهد با اشاره به اینکه در مشهد ۹۴ اتحادیه و ۱۲۰ هزار واحد صنفی ارائه خدمت می‌کنند، ادامه داد: در اتاق اصناف با برنامه‌ریزی‌های منسجمی که صورت گرفت، چند راهبرد را مد نظر قرار داده و روی چند مساله به صورت کلیدی تمرکز کرده‌ایم.

مخملی اضافه کرد: برای حمایت از حقوق مصرف کننده و صیانت از اتحادیه‌های صنفی، طرح تحول نظارت بر بازار را آغاز کردیم.

ساماندهی واحدهای صنفی بدون پروانه در مشهد

وی با بیان اینکه این طرح، طرحی جامع و استراتژیک است که در آن برای روش‌های جدید نظارت و بازرسی اصناف که درواقع ویترین این حوزه است محتواسازی کرده‌ایم، افزود: موارد متنوعی در این طرح وجود دارد که یکی از آن‌ها، ساماندهی واحدهای صنفی بدون پروانه است و امیدواریم در ماه‌های آینده شاهد تحول خوبی در این حوزه باشیم و به تعداد قابل توجهی از این واحدها پروانه داده شود.

مخملی ادامه داد: طرح دیگر، طرح نظارت هوشمند از طریق مانیتورینگ در مجتمع‌های صنفی و در بعضی اتحادیه‌ها مثل کافی شاپ‌هاست که در ذیل طرح تحول نظارت بر بازار تعریف شده است.

رئیس اتاق اصناف مشهد با اشاره به اینکه شرایط ویژه مشهد به علت همجواری با حرم امام رضا (ع) و حضور زائران ایجاب می‌کند تا نظارت‌ها و بازرسی‌ها به صورت مستمر تداوم پیدا کنند، ادامه داد: علاوه بر اقدامات سلبی در بحث نظارت، برای اقدامات ایجابی و فرهنگی هم برنامه‌هایی داریم. اولین اقدام فرهنگی در ستاد خدمات سفر در فروردین ماه در بازار رضا (ع) کلید خورد که طی آن برنامه‌های متنوعی به خانواده‌ها ارائه شد، ضمن اینکه آموزش‌هایی در زمینه فرهنگ میزبانی و ادب حضور هم به اصناف و کسبه به خصوص در حوزه‌های اطراف حرم ارائه شد که استقبال کسبه قرار گرفت و امیدواریم به کل شهر تعمیم پیدا کند.

وی با بیان اینکه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی در کشور، بیش از ۲۵۰ هزار واحد در استان و بیش از ۱۲۰ هزار واحد صنفی در مشهد وجود دارد، افزود: بخش عمده اقتصاد یعنی تولید، توزیع و خدمات در اصناف انجام می‌شود لذا بنا داریم واحدهای تولیدی را تقویت کنیم که این مستلزم حضور همه اتحادیه‌ها برای شناسایی واحدهای تولیدی است و ما برای رفع موانع تلاش می‌کنیم. واحدهای تولیدی ارزشمندی در استان وجود دارد که با رفع موانع موجود می‌توانند به پتانسیل بسیار خوبی برای تولیدات صادرات محور تبدیل شوند.

مخملی با اشاره به اینکه یک چهارم از واحدهای تولیدی حاضر در مشهد در بحث تولید فعالیت می‌کنند که بنا داریم تا هر واحد تولیدی که پتانسیل رفتن به شهرک و ایجاد شهرک دارد را شناسایی کنیم، تصریح کرد: تاکنون برای احداث ۵ شهرک به تفاهم رسیده‌ایم و اولین شهرک صنفی تولیدی را در عید غدیر کلنگ زنی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در مطالعات روشن شده که مشهد پتانسیل احداث ۳۰ شهرک صنفی را دارد که برنامه داریم ۱۲ تا ۱۳ شهرک را احداث کنیم تا مشهد به قطب شهرک‌های صنفی کشور تبدیل شود، گفت: ویژگی این شهرک‌ها خودجوش بودن و استفاده از سرمایه‌های مردمی است و این مساله برای ما در بحث تولید و مهار تورم نقطه عطف است.

برگزاری انتخابات ۵۸ اتحادیه در مشهد

در ادامه امیرضا رجبی، رئیس سازمان صمت استان خراسان رضوی، با قدردانی از تلاش‌های واحدهای صنفی بیان کرد: آنچه برای مجموعه صنعت، معدن و تجارت مهم است، ایجاد شبکه یکپارچه اطلاعات، دانش و ارائه خدمات شفاف به مردم است. این مهم انجام نخواهد شد، مگر در بستر سامانه‌های به روز.

رئیس سازمان صمت استان خراسان رضوی افزود: یکی از سامانه‌هایی که چند سالی است استفاده می‌شود و اجرای آن پس از استقرار دولت سیزدهم سرعت گرفته، سامانه جامع تجارت است.

وی با بیان اینکه ما در برخی حوزه‌های تولیدی و صنعت و معدن بالای ۹۰ درصد شفافیت داریم، از مواد اولیه گرفته تا تولید و عرضه به شبکه توزیع، اظهار کرد: یکی از پایه‌های تقویت این مسیر، شبکه اصناف هستند که جدیدترین آمار نشان دهنده همت این عزیزان بوده و انتظار داریم همه فعالین این حوزه به شبکه شفافیت بپیوندند چرا که بستر ساز اقتصاد سالم، ورود به این سامانه است که می‌تواند از قاچاق جلوگیری کند.

وی با اشاره به عقب افتادن انتخابات اتحادیه‌ها در دوران کرونا ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، با هماهنگی اتاق اصناف و سازمان صمت، روند انتخابات سرعت گرفته به طوری که تاکنون انتخابات ۲۸۲ اتحادیه و اتاق اصناف برگزار شده که ۵۸ مورد آن در مشهد بوده است و این اتفاق به لحاظ اماری کم سابقه یا بی‌سابقه بود.

رجبی بیان کرد: در بحث واحدهایی که نیاز به تسهیلات دارند، عمده این تسهیلات در قالب رونق تولید اعطا شده و به حوزه واحدهای صنفی تولیدی پرداخت می‌شود و واحدهای توزیعی در قالب تسهیلات تجارت و خدمات قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان صمت خراسان رضوی افزود: اصناف در بحث تنظیم بازار کالاهای اساسی نیز نقش مهمی دارند. در استان جلسات تنظیم بازار در حال برگزاری است و همراهی خوبی از سوی اصناف انجام می‌شود و در حال حاضر هم بحث توزیع کالابرگ الکترونیک را داریم که پایه این کار واحدهای حوزه صنفی و فروشگاه‌های عمده هستند که همراهی خوبی دارند.

ثبت بیش از ۴۴ هزار مورد در سامانه رصد ملی اشتغال

وی در خصوص سامانه رصد ملی اشتغال بیان کرد: سال قبل برای اولین بار سامانه رصد اشتغال با کدملی ثبت می‌شد که از ۱۱۵ هزار تعهد اشتغال که در سامانه از سال ۱۴۰۱ ثبت شده حدود ۴۴ هزار و ۴۰۰ مورد آن توسط حوزه صنعت، معدن و تجارت ثبت شد که طبیعتاً بخش عمده آن توسط واحدهای صنفی انجام گرفته است.

رجبی ادامه داد: ارتباط خوبی هم با سامانه مجوزهای کسب و کار برقرار شده تا ثبت اطلاعات واحدهای صنفی هم فرایند سهل‌تری باشد و مجوزها به راحتی صادر شود.

کد خبر 5819705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha