به گزارش خبرنگار مهر، دعای پر فیض عرفه عصر روز چهارشنبه با حضور گسترده زائران و مجاوران در حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع) قرائت شد.
این مراسم معنوی از ساعت ۱۶ در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان آغاز شد و در ادامه سید مهدی میرداماد مداح اهل بیت عصمت و طهارت دعای پرفیض عرفه را قرائت کرد.
زائران و مجاوران کریمه اهل بیت (ع) با حضور در حرم بانوی کرامت در این مراسم معنوی شرکت کردند و شبستان امام خمینی (ره)، صحن صاحب الزمان (عج) و صحن امام رضا (ع) و امام جواد (ع) مملو از زائر خداجو بود.
دعای عرفه در مسجد مقدس جمکران این میعادگاه منتظران ظهور نیز برگزار شد و حجت الاسلام میرزامحمدی این دعا را قرائت کرد.
همچنین در ۳۰ بقعه مشهور استان قم، مراسم قرائت دعای عرفه و سوگواری سالروز شهادت حضرت مسلم بن عقیل (ع) برگزار شد که از جمله این حرمهای مطهر میتوان به آستان نورانی امامزادگان ابراهیم و محمد (ع)، موسی مبرقع (ع)، شاه سید علی (ع)، زینب خاتون (س) و هاشم (ع) کهک، جعفر شهید (ع)، ابواحمد (ع)، زکریا (ع) خلجستان، پنج امامزاده جمکران و مسجد جامع اشاره کرد.
حضور جوانان و نوجوانان در این مراسم معنوی چشمگیر بود و بسیاری از خانوادهها به همراه فرزندان خود در این مراسم حضور یافتند.
مهمترین وصف روز عرفه شکرگزاری است
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در سخنرانی مراسم قرائت دعای عرفه در حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه بر اساس آنچه در دعای عرفه از امام حسین علیه السلام دیده میشود مهمترین وصف روز عرفه شکرگزاری است، اظهار کرد: نیمی از فرازهای دعای روز عرفه تشکر از خداوند است و این معنای عمیقی در سبک زندگی ما دارد.
وی با بیان اینکه امام حسین علیه السلام مظهر شکرگزاری هستند و باید ایشان را به عنوان برترین شاکران به جهانیان معرفی کنیم، گفت: این کم کاری ما است که جهان مسیحیت و غیر مسیحیت با روز عرفه آشنا نیست و باید این کم کاری را جبران کنیم.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه روز عرفه روز مثبت نگری و مثبت اندیشی است، افزود: دعای عرفه پر است از مثبت نگری و مثبت اندیشی، دعای عرفه فرهنگ معنویت عاشقانه را کنار میگذارد و فرهنگ معنویت معشوقانه را به ما نشان میدهد؛ امام حسین علیه السلام صدا نمیزنند که خدایا من دوستت دارم بلکه میگویند خدایا تویی که من را دوست داری و به من لطف کردی چگونه از تو تشکر کنم؟
هیچ دعایی به اندازه دعای عرفه شاکرانه نیست
وی با بیان اینکه هیچ دعایی به اندازه دعای عرفه شاکرانه نیست، گفت: شکرگزاری از مختصات شخصیت امام حسین علیه السلام است؛ امام حسین علیه السلام حتی اعضای بدن خود را در راه خدا قربانی کردند و اینگونه شکرگزاری از خدا را به جا آوردند.
پناهیان با بیان اینکه دعا به معنای ابراز نقص و کمبود است و قبل از دعا باید نسبت به چیزهای که داریم از خدا سپاسگزاری کنیم، گفت: یکی از شکرگزاری های امام حسین علیه السلام در دعای عرفه که در عصر ما هم باید به آن توجه کنیم این است که خدا یا شکر که من را در دولت کفر به دنیا نیاوردی بلکه در دولت اسلام متولد کردی.
وی با بیان اینکه هر کسی مثبت نگر نباشد خدا نقاط منفی زندگی اش را رفع نخواهد کرد، گفت: اول باید نسبت به چیزهایی که خدا به ما داده است شکرگزار باشیم تا خداوند نسبت به چیزهایی که به ما نداده است عنایت کند.
سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت افزود: امام باقر علیه السلام قسم خوردند که خدا جز دو خصلت از بندگان نمیخواهد؛ یکی اینکه اقرار کنند به نعمتها تا خدا بر آنها زیاد کند و اقرار کنند به گناهان خود تا خدا بر آنها ببخشد.
نظر شما