حمزه عباسیپور در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت صنایع تبدیلی و غذایی استان اظهار داشت: ۲۵ واحد صنایع تبدیلی و غذایی طی سال گذشته در استان بوشهر به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی و غذایی و مزایای این صنعت و در دسترس بودن مواد اولیه در استان نظیر ۱۷۰ هزار تن خرما، ۶۰۰ هزار تن گوجه فرنگی، ۷۸ هزار تن آبزیان و سایر محصولات کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و غذایی در استان را اجتناب ناپذیر کرده است.
مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: در راستای سیاستها و برنامههای بالا دستی، افزایش ظرفیت جذب ماده خام در واحدهای صنایع تبدیلی و ایجاد اشتغال یکی از اهداف اساسی در سازمان جهاد کشاورزی است.
صدور ۴۳ جواز تأسیس صنایع تبدیلی
عباسی پور بیان کرد: از مزایای توسعه صنایع تبدیلی و غذایی میتوان به ایجاد ارزش افزوده در محصولات کشاورزی با اولویت خرما و آبزیان، کاهش ضایعات، ایجاد اشتغال پایدار، تولید محصول با قابلیت صادرات و ارزآوری، تنظیم توازن عرضه و تقاضا و حفظ کیفیت و ماندگاری محصولات کشاورزی، ایجاد امنیت غذایی در نتیجه بسته بندی صحیح و بهداشتی و … اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: طی سال گذشته، ۲۰۰ مورد موافقت اولیه پس از بررسی طرح در سازمان جهاد کشاورزی صادر شد و همچنین ۴۳ جواز تأسیس واحدهای صنایع تبدیلی در اراضی کشاورزی، روستایی، شهری و شهرکهای صنعتی توسط سازمان جهاد کشاورزی شامل گروههای باغی، زراعی، شیلات (فرآوری و عمل آوری آبزیان و تولید خوراک آماده آبزیان) و سردخانه صادر شده است.
مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: در صورت به بهره برداری رسیدن این طرحها، قابلیت تولید ۳۲۳ هزار و ۱۳۲ تن محصول و ایجاد اشتغال ۸۵۹ نفر را فراهم خواهد کرد.
افتتاح ۲۵ واحد صنایع تبدیلی و غذایی
وی تاکید کرد: این طرحها شامل ۲۱ واحد باغی، پنج واحد زراعی، پنج واحد شیلات شامل سه واحد عمل آوری و ۲ واحد خوراک آبزیان و ۱۱ واحد سردخانه است.
عباسیپور تاکید کرد: در سال گذشته ۲۵ واحد صنایع تبدیلی و غذایی شامل ۱۴ واحد باغی، ۲ واحد دام و طیور، ۶ واحد زراعی و سه واحد شیلات شامل ۲ واحد عمل آوری با ظرفیت ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن و یک واحد خوراک آماده آبزیان با ظرفیت ۱۲ هزار تن در استان به بهره برداری رسید.
وی خاطرنشان کرد: از این تعداد ۹ واحد در شهرکهای صنعتی مستقر هستند و این مسئله با عنایت به شرایط جاری کشور که تحت فشارهای حاصل از تحریمهای ظالمانه اقتصادی است، یک دست آورد بسیار ارزنده و کم نظیر برای حوزه اقتصادی استان محسوب میشود و توانایی جذب ۶۸ هزار و ۵۰۰ تن ماده خام کشاورزی با ایجاد اشتغال ۳۷۰ نفر در حوزه اقتصادی میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: در حال حاضر ۲۶۶ واحد صنایع تبدیلی و غذایی با تولید ۷۶۱ هزار و ۱۲۰ تن ظرفیت اسمی و ۸۸۳ هزار و ۵۹۹ تن ظرفیت جذب ماده خام در سطح استان به بهره برداری رسیده اند.
تحول اساسی در نگهداری خرما
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی در زمینه انبار و نگهداری خرما در سردخانه و بسته بندی و فرآوری خرما تحقق یافته است بهطوریکه یک تحول اساسی در نحوه ذخیره و نگهداری خرما با احداث سردخانه در استان اعمال شده و شرایط نگهداری خرما جهت عرضه به بازار بسیار بهبود یافته است.
عباسیپور تاکید کرد: در حال حاضر ۷۹ واحد سردخانه ویژه ذخیره خرما با ظرفیت ۶۷ هزار تن خرما و رطب و ۱۰۵ واحد بسته بندی و فرآوری با ظرفیت جذب ۱۴۷ هزار تن ماده خام در استان فعال است که از این تعداد ۱۴ واحد با ظرفیت ۱۵ هزار تن جذب ماده خام و اشتغال ۱۷۱ نفر در سال گذشته به بهره برداری رسیده است.
نظر شما