۱۸ تیر ۱۴۰۲، ۷:۲۸

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک ایلام تشریح کرد؛

چالش‌های بیماری‌های مشترک انسان و دام در ایلام

چالش‌های بیماری‌های مشترک انسان و دام در ایلام

ایلام-رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به چالش‌ بیماری‌های مشترک انسان و دام در استان، گفت: ‏آمار بیماری های مشترک در استان بالا است.

به گزارش خبرنگار مهر، راضی ناصری فر عصر شنبه در دیدار با مدیرکل و مسئولان دامپزشکی استان ایلام گفت: هرساله ۱۳ تا ۲۱ تیرماه به عنوان روز و هفته اطلاع رسانی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان نام گذاری شده است.

وی بیان کرد: حدود ۶۴ درصد کل عوامل بیماری زا، بین انسان و دام مشترک هستند، سه چهارم بیمارهای نوپدید و بازپدید منشأ حیوانی دارند، این آمارها در کشور و به خصوص استان ما را بحث پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام دوچندان کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به اینکه متأسفانه در زمینه بیماری‌های مشترک در استان غفلت شده و به آمارها توجه نمی‌کنیم، افزود: چالش بیماری‌های مشترک انسان و دام در ایلام متعدد است و همین قضیه باعث بالا رفتن آمارهای بیماری‌های مشترک انسان و دام در استان شده است.

وی گفت: در استان ایلام بیش از ۲.۵ میلیون رأس دام سبک و سنگین وجود دارد و بخش قابل توجهی از جمعیت استان در بخش دامداری و دامپروری مشغول به کار هست که اهمیت توجه به بیماری‌های مشترک انسان و دام را در استان دوچندان کرده است.

ناصری فر عنوان کرد: نگهداری حیوانان اهلی امروزه یکی از چالش‌های بزرگ در حوزه بیماری‌های مشترک در استان است، در حاشیه شهرهای استان شاهد نگهداری دام هستیم که این قضیه خود در افزایش بیماری‌های مشترک انسان و دام مؤثر است.

آحاد جامعه را خطرات بیماری‌های مشترک انسان و دام آگاه کنیم

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام افزود: برنامه مشخصی در استان ایلام برای سگ‌های ولگرد وجود ندارد، لبنیات سنتی و محلی و به خصوص بستنی فروشی‌های محلی از دیگر چالش‌های حوزه بیماری‌های مشترک انسان و دام در استان است.

وی گفت: متأسفانه چالش اصلی استان خرید گوشت قرمز از مراکز غیرمجاز است و بدتر اینکه مردم دوست دارند گوشت را گرم مصرف کنند، این مسئله منجر به افزایش ابتلاء به بیماری مشترک انسان و دام می‌شود.

ناصری فر عنوان کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام باید در جلسات شورای سلامت استان حتماً به این موضوع توجه و پرداخته شود.

وی گفت: بسته‌های آموزشی در دستگاه‌های اجرایی و مدارس برای پیشگیری از بیماری مشترک انسان و دام تعریف شود، همچنین باید در زمینه اطلاع رسانی و تولید محتوا، از رسانه‌ها برای پیشگیری از این بیماری‌ها در استان کمک کرد.

وی عنوان کرد: باید کلاس‌های آموزشی برای افراد مختلف درگیر با دام، گوشت، لبنیات برگزار کرد و آحاد جامعه را خطرات بیماری‌های مشترک انسان و دام آگاه کنیم.

کد خبر 5831343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha