۱۹ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۰۸

MIT در ایمیلی به مهر خبر داد:

ساخت بینی الکترونیکی برای شناسایی دقیق ترکیبات مرگبار

ساخت بینی الکترونیکی برای شناسایی دقیق ترکیبات مرگبار

محققان دانشگاه MIT بینی الکترونیکی مجهز به تکنیک چاپ جوهرافشان طراحی و ساخته اند که می توان از آن در شناسایی دقیق ترکیبات خطرناک و مرگباری نظیر مونوکسید کربن و سایر حلال های صنعتی و مواد انفجاری استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه MIT در ایمیلی به خبرگزاری مهر گزارش داد: در این پروژه که به سرپرستی پروفسور هالی تولر انجام شده است، محققان شیوه ای نوین برای چاپ فیلم های حسگری نازک بر روی تراشه ها ارایه کرده اند که طی آن می توان ردیاب های فوق العاده حساس گازی را در حجم انبوه تولید کرد.

پروفسور تولر گفت: نکته مهم امکان تولید چنین ردیاب هایی در ابعاد وسیع است که تاکنون اماکنپذیر نبوده است. وی قرار است نتایج کامل این پروژه را در جریان برگزاری کنفرانسی در کانادا اعلام کند.

به گزارش مهر، حسگر پیش ساخته محققان این پروژه ترکیبی از لایه های نازک گوی های حفره دار ساخته شده از کربنات باریوم و سرامیک است که می تواند طیف وسیعی از گازها را شناسایی کند.

این محقق ادامه داد : این سیستم ردیاب هوشمند که با هزینه کمی تولید شده است قابلیت استفاده در طیف وسیعی از اهداف نظیر سیستم های تهویه مطبوع تا سیستم تخلیه دود خودرو را دارد.

دانشمندان امید دارند تا از آن در کنترل دقیق مواد شیمیایی و مرگبار نیز استفاده کنند.

کد خبر 583436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha