۳۰ تیر ۱۴۰۲، ۱۱:۳۲

توسط نشر گستره؛

چهار کتاب فریدون آدمیت به چاپ دوم رسیدند

چهار کتاب فریدون آدمیت به چاپ دوم رسیدند

چهار کتاب فریدون آدمیت توسط نشر گستره به چاپ دوم رسیدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، چهار کتاب «فکر آزادی و مقدمه نهضت مشروطیت»، «فکر دموکراسی اجتماعی در نهضت مشروطیت»، «انحطاط تاریخ‌نگاری در ایران»، و «جزایز بحرین؛ بررسی حقوقی و دیپلماتیک مناقشه ایران و انگلیس» نوشته فریدون آدمیت به تازگی توسط نشر گستره به چاپ دوم رسیده اند.

فریدون آدمیت (۱۳۷۸-۱۲۹۹) در نزدیک به سه دهه کار پژوهشی، برخی از مهم‌ترین رخدادها و جریانات عصر مشروطه را در نزدیک به ۲۵ کتاب تألیف کرد و از این بابت سهمی جدی در هدفمندساختن و نیز جهت‌دادن به تاریخ‌نگاری علمی ایفا کرد؛ از این‌رو او را پدر تاریخ‌نگاری نوین ایران نام نهاده‌اند.

کتاب «فکر آزادی و مقدمه نهضت مشروطیت»، ابتدا در سال ۱۳۴۰ منتشر شد. پس از انقلاب در سال ۱۳۹۴ بازنشر شد و اکنون چاپ دوم آن از سوی نشر گستره منتشر شده است.

کتاب شامل دو بخش است؛ بخش اول مربوط به دموکراسی اجتماعی و فرقه‌های اجتماعیون و ترقی فکر اجتماعی و کارنامه فرقه دموکرات است. و بخش دوم، بررسی چهار رساله و اندیشه‌های محمدامین رسول‌زاده، از بنیانگذاران حزب نوین ایران، سردبیر روزنامه ایران نو و از اندیشه‌پردازان سوسیال‌دموکراسی در جنبش مشروطه ایران است.

چاپ دوم این کتاب در ۲۸۶ صفحه و تیراژ ۱۶۵۰ نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

***

کتاب «فکر دموکراسی اجتماعی در نهضت مشروطیت» دیگر اثر فریدون آدمیت ابتدا در سال ۱۳۵۳ منتشر شد. این کتاب پس از انقلاب در سال ۱۳۸۸ بازنشر شد و اکنون چاپ دوم آن از سوی نشر گستره منتشر شده است.

این کتاب شامل دو مبحث اصلی است: یکی تاریخ بیداری افکار و نشر عقاید سیاسی و مدنی جدید که در حقیقت مقدمه هوشیاری ملی و نهضت آزادی است. و دیگر شرح انقلاب مشروطیت از زمان تحصیل فرمان مشروطیت در ۱۳ مرداد ۱۲۸۵ تا قیام ملی که به خلع محمدعلی‌شاه قاجار از سطلنت انجامید.

چاپ دوم این کتاب در ۲۸۸ صفحه و تیراژ ۱۶۵۰ نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

***

کتاب «انحطاط تاریخ‌نگاری در ایران» مجموعه مقالات و یادداشت‌های فریدون آدمیت از اواسط ۱۳۴۰ تا ۱۳۶۵ است که ابتدا در سال ۱۳۸۸ منتشر شد و اکنون چاپ دوم آن از سوی نشر گستره منتشر شده است.

کتاب حاضر شامل شانزده مثاله در سه بخشِ تشکیل شده است و در هر بخش، مقالاتی گنجانده شده که از لحظا موضوعیت و تاریخ‌مندی به هم نزدیک است. کتاب بخش چهارمی نیز دارد که شامل یک گفت‌وگوی خواندنی با دکتر آدمیت و میزگردی با حضور ایشان و احمد شاملو، محمدعلی سپانلو، محمد قائد، باقر پرهام، خسرو شاکری و عباس سماکار است.

این کتاب در ۳۱۵ صفحه و تیراژ ۱۶۵۰ نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

کتاب «جزیره بحرین» (بررسی حقوقی و دیپلماتیک مناقشه ایران و انگلیس) از معدود آثار فریدون آدمیت است که ابتدا در سال ۱۹۵۵ به انگلیسی منتشر شد و سپس در سال ۱۳۹۴ با ترجمه علیرضا پلاسید به فارسی برگردانده شد و اکنون چاپ دوم آن از سوی نشر گستره منتشر شده است.

این اثر که از معدود آثار کمتر دیده و خوانده‌شده فریدون آدمیت است، شامل هفت بخش و چهار پیوست است و فصلی کوتاه از تاریخ دور و دراز روابط سیاسی میان ایران و انگلستان و کوششی برای بررسی سیاست انگلستان از آغاز سده نوزدهم در خلیج فارس، با توجه ویژه به جزایر بحرین، و دستیابی به نتایجی مشخص درباره اعتبار ادعاهای ایران و انگلیس نسبت به این جزایر در پرتو اصول پذیرفته‌شده حقوق بین‌الملل.

چاپ دوم این کتاب در ۲۹۶ صفحه و تیراژ ۱۶۵۰ نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 5841591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha