۲۰ آبان ۱۳۸۶، ۱۴:۰۴

رئیس مرکز تحقیقات غدد خبر داد:

ارائه روش جدید درمان سل تراپی در دیابت / ایجاد سایت شبکه تحقیقات دیابت و استئوپروز

ارائه روش جدید درمان سل تراپی در دیابت / ایجاد سایت شبکه تحقیقات دیابت و استئوپروز

رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران از ایجاد سایت شبکه تحقیقات دیابت و استئوپروز کشور و ارائه روش تحقیقاتی درمان سل تراپی در دیابت در سومین سمینار بین المللی تازه های دیابت خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر باقر لاریجانی امروز در جمع خبرنگاران یاد آور شد: سومین سمینار بین المللی تازه های دیابت در روزهای 22 و 23 آبان ماه در تالار امام بیمارستان خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور و مدعوین بین المللی برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: این سمینار و کارگاه های جنبی آن به درمان های نوین در دیابت می پردازد که بخشی از آن به سل تراپی به عنوان درمانی نوین که در سال های اخیر در دنیا مطرح شده است و تجربیاتی نیز در این مورد در ایران موجود است که در این سمینار ارائه می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مرکز تحقیقات غدد به منظور ایجاد ارتباط و اطلاع رسانی میان متخصصین این سایت را راه اندازی کرده است که پروژه های تحقیقاتی، مقالات و سمینار و کارگاهها را در بر می گیرد.

لاریجانی همچنین از برگزاری سمینار "پای دیابتی" با امتیاز بازآموزی در هفته جاری خبر داد و گفت: این سمینار پزشکان را بهترین و جدید ترین روش های درمانی و کنترلی برای درمان پای دیابتی آشنا می کند. همچنین به صورت همزمان در 5 استان کشور نیز این روشها و درمانها به صورت کنترل بیماری و درمان های کلینیکی ارائه می شود.

وی با بیان اینکه دیابت 300 هزار سال عمر مفید را در ایران از مردم می گیرد و ششمین بیماری مهم کشور محسوب می شود، اظهار داشت: 6 درصد ایرانی ها به دیابت مبتلا هستند و در حالیکه 3 میلیون جمعیت دیابتی داریم حدود 50 درصد این افراد از بیماری خود به طور کامل اطلاع ندارند.

رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وجود 4 نوع دیابت، نوع یک، نوع دو، دیابت بارداری و دیابت ناشی از سایر بیماری ها، خاطرنشان کرد: 80 درصد دیابتی ها به نوع دو مبتلا هستند که در ایران به طور فزاینده ای در حال گسترش است.

وی از چاقی در حال افزایش، عدم فعالیت مناسب فیزیکی ، کنترل نشدن دائم قند خون و استفاده از چربی های اشباع شده به عنوان عوامل افزایش بیماری دیابت در جامعه نام برد و یاد آور شد: پیشگیری و کنترل این بیماری از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار است.

لاریجانی از اینترنتی شدن مجله لیپید ایران که از سوی مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به چاپ می رسد خبر داد و یاد آور شد: این مجله از سوی سایت های بین المللی بسیاری نمایه شده است و به زودی تحقیقات در زمینه دیابت را در بخش کنترل بیماری ارتقاء خواهیم داد.

وی از مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یکی از مراکز برتر کشور در دو زمینه دیابت و استئوپروز و همکار منطقه ای سازمان جهانی بهداشت نام برد و گفت: تحقیقات در این دو بخش، بررسی ژنتیکی و اختلالات ژنتیکی موثر در دیابت، تحقیق در زمینه سلولهای جزیره ای که در درمان این بیماری موثر است و همچینن طراحی نرم افزار حکیم که محققان را در زمینه این بیماری راهنمایی می کند، بخشی از کارهای این مرکز است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ترسیم مسیرهای راهنما در تحقیقات دیابت در این دانشگاه اضافه کرد: این مسیرها به صورت ملی و منطقه ای طراحی شده است و با همکاری سازمان جهانی بهداشت عملیاتی می شود.

وی با اشاره به هزینه درمان دیابت در دنیا و ایران یاد آور شد: برخی از کشورهای دنیا با وجود 14 میلیون دیابتی مبالغی تا 100 میلیارد دلار در سال هزینه می کنند در واقع این بیماری 10 تا 15 درصد هزینه های بهداشتی یک کشور را صرف درمان دیابت می کند.

لاریجانی تأکید کرد: بار مالی دیابت برای یک فرد در نقاط مختلف کشور از سوی  مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران محاسبه شده است که به زودی پس از آنالیز کامل منتشر می شود.

وی در خصوص شیوع فزاینده بیماری دیابت در کشورهای در حال توسعه هشدار داد و گفت: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت 170 میلیون دیابتی دنیا در حال حاضر در سال 2025 به 300 میلیون نفر افزایش می یابند که کشورهایی همچون ایران، پاکستان و چین در معرض افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری هستند.

کد خبر 584258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha