به گزارش خبرگزاری مهر، حمید بقایی در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل موزه ملی ایران با اشاره به نقش اصلی موزهها در دورههای تاریخی، گفت: موزههای موجود در ایران نرمافزارها و اطلاعات مرتبط با تاریخ را به مخاطب انتقال نمیدهند، در صورتی که در موزههای کشورهای دیگر، نخستین چیزی که به نمایش گذاشته میشود، تاریخ و دوران تاریخی است که آن کشورداشته است. موزهها در تمام دنیا، احساسات جمعی بشری را بر میانگیزند. این در حالی است که در کنار موزه، فیلمها و تبلیغات بسیار برای معرفی تاریخ آن کشور نیز صورت گرفته است.
وی افزود: هویت ملی یک کشور، تنها با نمایش دادن سرستون هخامنشی حاصل نمیشود، زیرا باید نشان داد هویت ملی ایرانی را صنعتگران ایرانی در طول تاریخ به جهانیان نشان دادهاند.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به نبود ارتباطات مناسب میان سازمانهای موجود در شهرستانهای مختلف، تاکید کرد: در شرایط کنونی، باید با ایجاد حس برتری، تکریم و احترام به تاریخ کشورهای مختلف پیش رفت.
وی گفت: در شرایط کنونی، آثار تاریخی هر ملتی متعلق به تمام دنیاست. در این شرایط باید با درایت بیشتری در مورد موزههای خارج از کشور و برگزاری نمایشگاههای مختلف در برخی کشورها اقدام کرد. چرا که در بسیاری از کشورها، تنها بحث فرهنگی مطرح نبوده، بلکه منافع اقتصادی و جذب مخاطبان بیشتر برای موزه به واسطه اشیاء تاریخی نیز مطرح است.
همچنین در این مراسم، "محمدرضا کارگر" رئیس سابق موزه ملی با اشاره به اقداماتی که در طول یازده سال خدمت خود درموزه ملی ایران انجام داده است، گفت: در طول این سالها، 70 هزار شی تاریخی در مخزن موزه ملی شمارهگذاری شده است و در شرایطی که ارتباط با کارشناسان خارجی به دلایل سیاسی یکی از بحث انگیزترین موضوعات روز رسانهها بود و چالشهای جدی برای موزه ایجاد میشد، با کمکها و حمایتهای بسیاری از مسئولان از جمله رئیس وقت سازمان بسیاری از مشکلات و چالشها برطرف شد.
کارگر با اشاره به برگزاری نمایشگاههایی از آثار تاریخی ایران در کشورهای مختلف، تاکید کرد: در طول سالهای برگزاری نمایشگاه در کشورهای دیگر، حدود 700 میلیون تومان از طریق این نمایشگاهها برای کشور درآمد کسب و از سویی نیز این کار موجب زنده ماندن موزه ها شده است.
وی با اشاره به مسئولیتهای سنگینی که بر عهده رئیس کل موزه ملی ایران است گفت: کار سخت و دشواری بر عهده رئیس موزه ملی ایران است. موزه دوران اسلامی هنوز ناتمام است و ازسویی نیز موزه ایران و باستان نیز باید مرمت و بازسازی شود. طراحیها و مطالعات اولیه انجام شده است. کار در مرحله شروع است و بیشک در این مرحله، همکاران با نهایت تلاش خود به نتایج خوبی دست خواهند یافت.
همچنین "محمد رضا مهراندیش" رئیس جدید موزه ملی ایران نیز با سپاسگزاری از تلاشهای مدیریت سابق موزه ملی ایران تاکید کرد: یکی از آفتهای نظام مدیریتی کشور تغییرات زود هنگام مدیریتی است که همواره موجب شده است برنامهها و طرحها به نتایج مثبتی ختم نشوند. با این حال، در کنار تمام فعالیتهای سازمانی و غیرسازمانی از مدیریت سابق این انتظار را داریم که در تمام مراحل کاری، همواره همراه موزه ملی ایران باقی بمانند و در پیش بردن اهداف و طرحها و برنامههای این موزه همچنان نهایت همکاری را داشته باشند.
مهراندیش با اشاره به سیاستهای جدید خود در موزه ملی ایران گفت: قصد داریم برای دسترسی پژوهشگران به آثار تاریخی فضای مناسبی را ایجاد کنیم و حداقل در داخل کشور، دسترسی به آثار تاریخی برای بررسی و پژوهش را امکانپذیر سازیم. قصد داریم با سیاست پژوهش محوری به مسائل موزه ملی ایران پرداخته و با تمام عشقی که به جایگاه موزه ملی ایران داریم، این موزه را به نهایت رشد و شکوفایی برسانیم.
وی افزود: تا سه ماه آینده سعی خواهیم کرد تا نخستین جلسه با هیأت امنای موزه ملی ایران را با حضور رئیسجمهور تشکیل دهیم و مسایل و مشکلات این موزه را مطرح و اقدامات لازم را در زمینه رفع مشکلات انجام دهیم.
"حسین جعفری" معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی نیز با اشاره به دستورالعمل جدید موزه ملی ایران، گفت: در حال حاضر، باید ریاست جدید موزه ملی ایران، در بحث ساخت و ساز با به کار گیری مشاوران اهل فن و مدیران فنی، مسائل مربوط به ساخت و ساز موزه را هر چه زودتر برطرف کند. از سویی نیز، برگزاری نمایشگاه های خارجی برای معرفی هرچه بهتر تاریخ این سرزمین در کشورهای دیگر باید به طور جدی پیگیری شود. همچنین بحث پژوهش و حفظ اشیا نیز باید یکی از اولویتهای برنامههای جدی مدیریت جدید این موزه باشد.
نظر شما