دکتر فرید براتی در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص ممنوعیت سم زدایی معتادان با متادون در مراکز ترک اعتیاد، افزود: جایگزینی داروی بوپرونورفین به جای استفاده از متادون در مرحله سم زدایی ، 10 برابر بیشتر برای معتادان هزینه در بر دارد.
وی درخصوص اعتراض بهزیستی نسبت به صدور این بخشنامه ، خاطر نشان کرد: در این رابطه با ارسال نامه ای به دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت اعتراض کرده ایم و جواب آنها به ما این بوده که این بخشنامه دستور وزیر بهداشت بوده است.
مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه استفاده از داروی جایگزین در مرحله سم زدایی بر روی معتادان تاثیر زیادی ندارد، تاکید کرد: معتادان برای سم زدایی فقط متادون را می شناسند و وقتی به مراکز می آیند و متوجه این جایگزینی می شوند ، مراکز را ترک می کنند.
وی به مشکل ایجاد شده در اثر حذف متادون اشاره کرد و افزود: این امر باعث شده که عده ای متادون های قاچاق (تقلبی) دست ساز درست کنند و در واقع بازار سیاه برای خرید متادون ایجاد شده است، قطعا این موضوع مشکلات بسیاری بوجود می آورد و بسیار خطرناک است.
به گفته مدیر کل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی، صدور این بخشنامه فقط باعث نفع میلیونی یکی از شرکتهای دارویی تولید کننده داروی جایگزین شده است.
براتی ادامه داد: از وزارت بهداشت درخواست می کنیم برای رفع این مشکلات چاره ای بیندیشد.
نظر شما