به گزارش خبرنگار مهر در اراک، استاندار استان مرکزی ظهر امروز در مراسم آغاز به کار این جشنواره اظهار داشت: ایران درتولید شش محصول باغی در جهان دارای رتبه اول تا هفتم است که در تولید برخی ازاین میوه ها، استان مرکزی سهم بسزایی را به خود اختصاص داده است.
عبدالله سهرابی افزود: تقویت زیرساخت های بخش کشاورزی، توجه به آموزش بهره برداران این بخش برای حفظ جایگاه استان از سوی مسئولان و برنامه ریزان ضروری است که در این راستا برنامه ریزی هایی نیز صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره پسته یکی از مصوبات سفرهیئت دولت درسال گذشته به این شهرستان است که با هدف بررسی راهکارهای توسعه تولید و صادرات این محصول برگزار شده است.
سهرابی نبود صنایع بسته بندی و نگهداری محصولات کشاورزی را از مشکلات مهم بخش کشاورزی در استان مرکزی عنوان کرد و گفت: زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذار در این بخش فراهم شده است و استان مرکزی نیز به منظور تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در این بخش مشوق های لازم را درنظر گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز عنوان کرد: استان مرکزی هم اینک با 10 هزار هکتار باغات پسته رتبه ششم تولید این محصول را در کشور داراست.
نادرابراهیمی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از نظر سطح زیر کشت پسته در جهان مقام اول را به خود اختصاص داده است و در تجارت این محصول نیز 55 درصد سهم جهانی را در اختیار دارد.
وی بیان داشت: صادرات پسته هشت درصد از صادرات غیرنفتی کشور معادل یک میلیارد و 100 میلیون دلار را در سبد صادراتی کشور دارد به گونه ای که 60 درصد ارزش محصولات صادراتی کشاورزی و 68 درصد ارزش محصولات باغی را به خود اختصاص داده است.
امام جمعه شهرستان زرندیه نیز در این جشنواره گفت: از نظر تولید، صادرات و تجارت پسته، مسئولان باید برنامه ریزی جدی در این خصوص داشته باشند زیرا برای رسیدن به رشد و توسعه پایدار، تقویت تولید و فراهم نمودن زمینه های صادرات در کشور ضروری است.
حجت الاسلام عبدالحسین رحمتی نیا افزود: با وجود آب و هوای مناسب در شهرستان زرندیه و وجود خاک و منابع آبی کافی نباید در جامعه شاهد فقر باشیم که برای جلوگیری از توسعه فقر درجامعه مسئولان و متولیان امر باید استعداد سنجی و بررسی موقعیت هر شهرستان و بخش در کشور به گونه ای عمل کنند که سرمایه گذاران با توجه به این موقعیت دربخش های مختلف سرمایه گذاری کنند.
فرماندارزرندیه نیز اظهار داشت: پسته تولیدی در باغات پسته این شهرستان بدلیل موقعیت ویژه آب و هوایی از مرغوبیت بیشتری نسبت به سایر محصولات تولیدی در نقاط کشور برخوردار است.
علی اکبر کشاورز افزود: متاسفانه در کشور بدلیل توجه کم صورت گرفته به این محصول منحصر بفرد در شهرستان زرندیه، پسته تولیدی از سوی سایراستان ها خریداری و به نام آنها به بازار عرضه می شود که با احداث پایانه صاداراتی پسته در شهرستان زرندیه، انتظارمی رود مشکلات کشاورزان در زمینه صادرات این محصول به سایر استان ها وخارج از کشور فراهم شود.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور ایجاد واحدهای فراوری محصول پسته این شهرستان بیان داشت: برای صادرات محصولات پسته تولیدی در باغات این شهرستان، کشاورزان بدلیل نبود واحدهای فراوری این محصول با مشکل مواجه بودند که در آینده برای حل این مشکل با سرمایه گذاری 10میلیارد تومانی بخش خصوصی دراین زمینه نیز مشکلات کشاورزان برطرف خواهد شد.
هفت درصد پسته تولیدی استان مرکزی در10 هزار هکتار از باغات پسته شهرستان زرندیه تولید می شود که در هر هکتار از این باغات یک تن پسته برداشت می شود.
این جشنواره با مشارکت پسته کاران منطقه و 12 تشکل بخش خصوصی برگزار شد و در پایان پسته کاران نیازهای خود را در قالب بیانیه ای در پنج بند اعلام و ازمسئولان خواستند توجه بیشتری به مراکز تحقیقاتی خصوصی به منظور تولید دانش فنی برای بهبود سیستم تولید، پیگیری و احداث پایانه صادراتی پسته همچنین حمایت و توسعه تشکل های مرتبط، اجرای دقیق و اصولی سیستم تجزیه، تحلیل و کنترل نقاط بحرانی و خطر ساز در فرآیند تولید و فراوری داشته باشند.
نظر شما