به گزارش خبرگزاری مهر ، "میلیندا موراگودا" وزیر گردشگری سریلانکا، با اشاره به هدف مأموریت خود از سوی رئیسجمهور سریلانکا، گفت: در سفر به ایران علاوه بر توسعه روابط گردشگری میان دو کشور، از سوی رئیسجمهور سریلانکا نیز مأمور پیگیری برخی از پروژههای اقتصادی دیگر از جمله ایجاد پالایشگاه در سریلانکا هستم که امیدوارم معاون رئیسجمهور نهایت راهنمایی و تلاش را برای پیگیری این ارتباطات داشته باشد.
وی با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده میان روسای جمهور دو کشور برای توسعه ارتباطات اقتصادی، تاکید کرد: دلیل دیگر سفر ما به ایران، پیگیری مفاد تفاهمنامهای است که چندی پیش میان رؤسای جمهور دو کشور امضا شده است و قرار است تا یک ماه آینده رئیسجمهور سریلانکا برای دیدار با رئیسجمهور ایران به این کشور مراجعه کند. در این میان وزیر اقتصاد و دارایی سریلانکا نیز برای امضای برخی تفاهمنامهها تا بعداز ظهر امروز وارد ایران خواهند شد.
وی افزود: در سریلانکا به دلیل وجود قومیتهای مختلف، تنشهایی نیز وجود دارد. اما دولت این کشور تمام تلاش خود را برای حل مشکلات در پیش گرفته است. این در حالی است که سریلانکا نیز مانند ایران، بر اثر تبلیغات منفی بسیاری از رسانهها، کشوری نا امن معرفی شده است. اما معتقدیم که باید بدون در نظر گرفتن تبلیغات رسانهایی، به کشورهای مختلف سفر کرد و از نزدیک با اوضاع آنها آشنا شد. به همین دلیل پس از سفر به ایران از وجود امنیت در این کشور اطمینان یافته و معتقدیم که فضای مناسبی برای توسعه گردشگری میان دو کشور وجود دارد.
موراگودا تاکید کرد: با وجود تمام تنشهای موجود در سریلانکا، فضای موجود در این کشور نیز برای سرمایهگذاری و تجارت سرمایهگذاران بسیار امن بوده و توجیه اقتصادی مناسبی دارد، هم چنین از سویی تصور میکنیم در ایران پتانسیلهای مناسبی برای حضور سرمایهگذاران سریلانکایی وجود دارد. به همین دلیل پس از بازگشت به کشور خود در اولین فرصت، ایران را به سرمایهگذاران بخش خصوصی خویش معرفی خواهیم کرد.
وی با اشاره به ایجاد کمیته مشترک میان دو کشور، تاکید کرد: در چند سال اخیر، دولت سریلانکا تلاشهایی برای ایجاد اصلاحات در سرمایهگذاری در این کشور انجام داده است که از جمله میتوان به تلفیق بخشهای خصوصی و دولتی دو کشور و ایجاد شرکتهای مشترک اشاره کرد.
موراگودا با اشاره به اینکه تقریبا نیمی از خطوط هوایی سریلانکا از سوی شرکتهای امارات تأمین میشود، تصریح کرد: با این وجود آمادگی کامل داریم تا با ایجاد خط مستقیم هوایی میان ایران و سریلانکا، مسیر هوایی مناسبی برای گردشگران دو کشور ایجاد کنیم.
وی با اشاره به وجود سایتهای مختلف تاریخی در سریلانکا و ثبت آنها در یونسکو، تاکید کرد: در بخش هتلداری 4 شرکت بزرگ هتلداری فعال هستند که از استاندارهای بینالمللی برخوردارند. فعالیتهای این شرکتها تنها در سریلانکا محدود نبوده و بلکه فعالیت حدود 12 درصد از هتل های کشورهای مالدیو را نیز به خود اختصاص دادهاند و در حال حاضر نیز این سرمایهگذاران در کشور هند سرمایهگذاریهایی را انجام دادهاند.
وی با اشاره به موفقیتهایی که در زمینه آموزش هتلداری به دست آوردهاند، گفت: در زمینه آموزش نیز در کشورهایی چون مالدیو و ابوظبی به موفقیتهای بسیاری دستیافتهایم که حاضریم تجربیات خود را در این زمینه به ایران نیز منتقل کرده و از تجربیات ایران نیز استفاده کنیم.
وی در پایان از معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی وگردشگری برای بازدید از سریلانکا و پتانسیلهای گردشگری این کشور دعوت به عمل آورد.
وزیر گردشگری سریلانکا و سفیر سریلانکا به همراه هیأتی از بخش خصوصی، صبح امروز(سه شنبه 22 آبان ماه) پس از دیدار با معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با معاون گردشگری سازمان و فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی ایرانی نیز دیدار خواهند داشت. همچنین وزیر گردشگری سریلانکا، در این سفر از موزه ملی و موزه آبگینه، جاذبهها و اماکن تاریخی اصفهان نیز بازدید خواهند داشت.
نظر شما