به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل علی آبادی مدیر دفتر آموزش و تولید محتوا اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان با موضوع برنامه تربیتی راهی نو صبح امروز برگزار شد.
علی آبادی با بیان اینکه مدل این اردو را فعالانه در نظر گرفتیم گفت: در این اردو دانش آموز فرصت فکر کردن و پرسیدن دارد. دانش آموز فرصت پیدا کردن جواب را دارد. به جای سخنرانی، دانش آموز یاد میگیرد خودش فکر کند و خودش صحبت کند. هر حرفی را نپذیرد و دغدغههای خود را مطرح کند.
وی با بیان اینکه یک خط سیر محتوایی در این اردو داریم؛ گفت: از بعد از حوادث سال گذشته، به دانش آموزان گفتیم این اعتراضات را با نگاهی کلانتر رصد کنند و این وقایع را ذیل تحولات جهانی ببینند.
وی با بیان اینکه از دانش آموزان خواستیم فکر کنند که مدل مطلوب حکمرانی چیست گفت: از دانش آموزان پرسیدم مدل مطلوبتان از حکمرانی چیست و چرا این طور فکر میکنید و شما چه نقشی در تحقق این مدل مطلوب حکمرانی میتوانید ایفا کنید.
حجتالاسلام علیآبادی با اشاره به اینکه فرآیند اردو در چهار بخش اجرا میشود گفت: پس از بخش گفت و گوی جمعی، در یک بخش طراحی سوال و طرح مسئله داریم. در بخش دیگر ما کشف مساله را داریم و در بخش پایانی ما با صندلی داغ میزبان مسئولانی هستیم که با دانش آموزان به گفت و گو مینشینند.
علیآبادی در خصوص نحوه انتخاب دانش آموزان شرکت کننده در این اردو گفت: پیش از این در حلقههای معرفتی با دانش آموزان صحبت شده است و اکثریت آنان از پایه هشتم جذب این حلقهها شدند و تاکنون بخشی از معارف دینی و عقیدتی را فراگرفته اند. دانش آموزان حاضر در اردوی راهی نو، امسال در پایه دهم تحصیل خواهند کرد و از اعضای کمیته مرکزی اتحادیه در مدرسه خود هستند.
مدیر دفتر آموزش اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان گفت: تیپ شناسی، روشهای جذب نیرو، کارهای تشکیلاتی و تکنیکهای خلاقیت از برنامههای آموزشی اتحادیه برای این دانش آموزان است که برای داشتن مسئولیت در هر یک از دفاتر اتحادیه در مدارس آماده شوند. هر یک از این دانش آموزان پایه دهمی بازوی کمکی برای دانش آموز مسئول دفتر اتحادیه که پایه یازدهمی است، خواهند بود.
حجتالاسلام علیآبادی با بیان اینکه دوران مونولوگ و صحبتهای یک طرفه با دانش آموزان گذشته است، گفت: امروزه در دنیا دیگر محیطهای آموزشی و اجتماعی مبتنی بر فضایی با تبادل نظر است. ما هم باید محیط تربیتی برای دانش آموزان بسازیم که آنان با کمک گروه همسن و سال خود به جواب سوالاتشان دست یابند.
مدیر آموزش اتحادیه انجمنهای اسلامی خاطرنشان کرد: طرحی با نام دیوار اعتراض راه انداختیم که دانش آموزان به جای اینکه اعتراضهای یواشکی و مخرب داشته باشند اعتراضات خود را به صورت علنی بیان کنند و راهکار خود برای حل این معضلات را هم بیان کنند و اگر میتوانند نقشی هم خودشان برای حل بحران داشته باشند بیان کنند. ما در اردوی راهی نو به دنبال همین اثرگذاری دانش آموزان هستیم.
حجتالاسلام علیآبادی افزود: سال گذشته سه هزار و پانصد مدرسه انقلاب به دست خود دانش آموزان عضو اتحادیه راه اندازی شد که موضوع آن استقلال و استعمار بود.
نظر شما