۲۳ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۵۴

معاون سازمان هواشناسی خبر داد:

راه اندازی شبکه مخابرات ماهواره‌ای اختصاصی هواشناسی در 54 نفطه ایران

راه اندازی شبکه مخابرات ماهواره‌ای اختصاصی هواشناسی در 54 نفطه ایران

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان هواشناسی از راه اندازی شبکه مخابرات ماهواره ای اختصاصی هواشناسی در 54 نقطه کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جواد بداق جمالی امروز در پنجمین روز از هفته فضا با عنوان فضا و دیده بانی زمین در جمع خبرنگاران گفت: سازمان هواشناسی کشور پس از سالها تلاش موفق به ایجاد شبکه مخابرات ماهواره ای در حوزه هواشناسی در 54 نقطه شده است که تا سال آینده این تعداد به 120 نقطه خواهد رسید.

عضو هیئت علمی پژوهشکده هواشناسی افزود: با بهره گیری از این شبکه امکان ارسال دریافت داده های حجیم ماهواره، رادار، انواع ایستگاه های زمینی و انواع محصولات مدل عددی در سطح ملی و جهانی برای ایران فراهم شده است.

جمالی به دریافت داده های شرایط جوی محیطی از طریق ماهواره های هواشناسی پرداخت و اظهار داشت: امروزه ماهواره های تخصصی هواشناسی مجهز به سنجنده های ویژه ای برای اندازه گیری شرایط و خواص محیطی از اعماق خاک تا سطوح فوقانی جو هستند

وی ادامه داد: از این رو سازمان هواشناسی کشور با دریافت تصاویر ماهواره ای پس از پردازش اطلاعات، امکان پایش شرایط محیطی را فراهم می کند.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان هواشناسی به برنامه های جهانی دیده بانی اشاره کرد و گفت : این برنامه که از سال 2005 شروع شده است با بهره گیری از 36 ماهواره تخصصی هواشناسی و علوم زمین امکان تامین داده برای 9 شاخه تخصصی از جمله بلایای طبیعی، بهداشت، منابع آب، هواشناسی و موارد دیگر را فراهم می کند.

جمالی در ادامه با اشاره به برگزاری هفته جهانی فضا از سال 2000 افزود: با توجه به اینکه یکی از کاربران مهم تولید شده در فناوری فضا، مجموعه سازمان های هواشناسی دنیا هستند، یک روز به نام فضا و هواشناسی معرفی شده است و سازمان هواشناسی کشور با توجه به رسالت های تخصصی خود اقدام به استفاده از فناوری های نوین در این زمینه کرده است.

وی به صنعت فضا و خدمات ماهواره ای اشاره کرد و خاطر نشان کرد: با گسترش شبکه های دیده بانی هواشناسی و تولید انبوه داده ها در هر ساعت، داده ها از یک نقطه جغرافیایی به نقطه ای دیگر فرستاده می شود.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان هواشناسی به اهمیت پردازش و صدور داده ها اشاره کرد و اظهار داشت: در گذشته تکنولوژی هایی مثل سیستم بی سیم، خط تلفن و در سال های اخیر اینترنت برای این امر استفاده می شود ولی این راهکارها پاسخگوی نیاز ارسال و دریافت داده های حجیم هواشناسی نیست لذا مخابرات مبتنی بر صنعت ماهواره یکی از راهکارهای مطمئن و مهم در خصوص هواشناسی است.

کد خبر 586270

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha