۲۵ مرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۰۴

مدیرکل شیلات هرمزگان خبرداد؛

اجرای دریابست پیش از فصل صید میگو در هرمزگان

اجرای دریابست پیش از فصل صید میگو در هرمزگان

بندرعباس - مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: اجرای دریابست که از رسوم و سنت های صیادان در سال های دور بوده است، معمولاً پیش از فصول صید و در فواصل زمانی تخم ریزی آبزیان به اجرا در می آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود بارانی در کمیته مدیریت صید استان هرمزگان، با اشاره به صید بالغ بر ۳۲۱ هزار تن انواع آبزیان، وجود بالغ بر ۳۵ هزار نفر صیاد و چهار هزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی در استان هرمزگان به عنوان قطب صید و صیادی کشور، تصریح کرد: این مهم بیانگر نقش صید و صیادی در معیشت ساحل نشینان است و بیانگر محوریت صید و صیادی در پایداری و ارتقای اشتغال، توسعه سواحل و رونق اقتصادی در استان هرمزگان است.

وی با اشاره به احراز رتبه اول صید کشور توسط هرمزگان افزود: سیاست های ابلاغی دولت مردمی، حمایت های سازمان شیلات ایران و استانداری هرمزگان و همچنین پیگیری شیلات هرمزگان و تلاش صیادان دریا دل هرمزگان منجر به این موفقیت شده است.

بارانی اجرای دریابست از رسوم و سنت های صیادان در سال های دور بوده است که معمولاً در پیش از فصول صید و در فواصل زمانی تخم ریزی آبزیان به اجرا در می‌آید، و با توجه به وضعیت ذخایر آبزیان و مزایای اجرای این طرح برای صید و صیادی پایدار کمیته مدیریت صید استان تصمیمم دارد آن را براساس اعلام نظر تعاونی های صیادی و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، پیش از فصل صید میگو در سال جاری، در صورت تصویب در کمیته صید سازمان شیلات ایران در آب‌های هرمزگان به اجرا در آورد.

مدیرکل شیلات هرمزگان خاطرنشان کرد: دریابست به معنای عام به حالت تعلیق درآوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص جهت حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بی رویه بر ذخیره آبزیان است.

بارانی تصریح کرد: دریابست در آبهای هرمزگان بی شک می تواند فرصتی مغتنم برای مدیریت صید مسئولانه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان باشد و شیلات هرمزگان همه ساله با توجه به فصل تخم ریزی آبزیان به ویژه گونه‌های ارزشمند در فصل بهار، براساس اعلام نظر تعاونی های صیادی و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ممنوعیت صید اعمال می‌کند.

وی یکی از مهمترین تصمیماتی که می تواند در راستای دستیابی به صید پایدار و حفظ ذخیره مؤثر واقع شود اجرای مطلوب دریابست است که در این راستا بررسی ها و پژوهش های لازم به شکل مطلوبی توسط کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و اداره کل شیلات هرمزگان صورت گرفته است که لازمه اجرای دقیق آن همراهی جامعه بهره بردار و صیادی است.

بارانی با اشاره به اینکه رعایت قوانین و مقرّرات صید و صیادی با همکاری صیادان نقش مهمی در حفظ منابع آبزیان برای نسل آینده و صید پایدار خواهد داشت، یادآور شد: آنچه مسلم است این است که با اجرای طرح ممنوعیت عمومی صید تمامی گونه های آبزی (دریابست) شرایط بهتری برای رشد و تکثیر و احیای نسل آبزیان در زیستگاه های طبیعی فراهم می شود.

مدیرکل شیلات هرمزگان ضمن تشکر از همراهی مسئولان استانی و شهرستانی، شورای تامین استان، نیروی انتظامی استان، نیروی دریایی سپاه، دریابانی استان، مرزبانی و سایر دستگاهای استانی و شهرستانی اضافه کرد: امید است تداوم و ارتقای این همکاری ها و مشارکت مسئولانه صیادان، مسئولین و شهروندان گرامی در اجرا و تشدید برخورد با صید شب چراغی بر اساس تصمیمات گرفته شده در این کمیته را شاهد خواهیم بود.

بارانی همچنین با اشاره به اهمیت ممنوعیت های صید و صیادی و رعایت تقویم ممنوعیت صید از استقبال جامعه صیادی در راستای قرار دادن فصل ممنوعیت صید در تقویم سالانه ممنوعیت های صید استان هرمزگان خبر داد و گفت: این مهم در صورت تصویب در کمیته صید سازمان شیلات ایران در استان اجرایی خواهد شد.

گفتنی است در این نشست نمایندگان و بهره برداران حاضر در جلسه به بیان مسائل و چالش ها و همچنین ارائه راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند.

کد خبر 5863016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha