سیدعلی آقابیگی در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت، افزود: در گیلان سالانه پنج برابر متوسط بارندگی کشور، معادل یک هزار و 500 میلی متر باران می بارد اما متاسفانه تعداد زیادی از روستاهای استان با کمبود آب شرب مواجه هستند.
وی مشکل عمده آبرسانی روستایی را در گیلان عدم تامین اعتبارات دانست و عنوان کرد: در گذشته تصور می شد که در استان گیلان که دارای بالاترین میزان بارندگی کشور است، کمبود آب شرب معنا ندارد و اعتباراتی که می بایست برای استان منظور می شد در جای دیگری هزینه شده است.
آقابیگی بیان داشت: به رغم سرعت روند آبرسانی به روستاهای گیلان در دو سال اخیر اما هنوز بیش از 520 روستای این استان آب سالم ندارند.
وی عنوان کرد: گیلان دو هزار و 47 روستای بالای 20 خانوار دارد که پراکندگی روستاها نیز باعث شده سرمایه گذاری برای اجرایی طرح های آبرسانی این استان بیش از چهار برابر سرمایه گذاری در دیگر مناطق کشور باشد.
آقابیگی یادآور شد: به طور متوسط در سطح کشور برای آبرسانی به هر خانوار روستایی حدود 14 تا 15 متر لوله گذاری لازم است در صورتی که این عدد در گیلان برای هر خانوار 65 تا 70 متر می رسد.
وی ادامه داد: با اجرای طرح های کوچک و بزرگ از جمله تکمیل طرح آبرسانی به هزار روستای شرق و غرب به تمامی روستاهای بالای 20 خانوار تا دو سال آینده آبرسانی می شود.
این مسئول اعلام کرد: تکمیل این طرح که بزرگترین طرح آبرسانی در خاورمیانه است از مصوبات هیئت دولت در گیلان بوده و اعتبار آن 150 میلیارد تومان است.
47 درصد جمعیت دو میلیون 440 هزار نفری گیلان در مناطق روستایی ساکن هستند.
نظر شما